Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Μοίρασε το

Φοβερά πράγματα λένε οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου (λίστα Λαγκάρντ κ.λπ.), στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, καταρχάς, λέει ότι…έχασε το πρωτότυπο CD, ο δε κ. Διώτης ότι…εξαφάνισε το στικάκι που του είχε δοθεί! Για λόγους ασφαλείας, ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι ζήτησε να μεταγραφεί σε στικάκι το πλέον ασφαλές CD των Γάλλων, οι οποίοι ούτε χαζοί ούτε πίσω τεχνολογικά είναι για να επιμένουν σε αυτή τη μορφή.

Για τους ίδιους λόγους, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ διατείνεται ότι ζήτησε κι αυτός να μεταγραφεί εκείνο το στικάκι σε άλλο. Το οποίο «άλλο στικάκι» (αντίγραφο του αντίγραφου του αντιγράφου) έδωσε τελικά το καλοκαίρι του 2011 στον κ. Βενιζέλο, έφτασε Σεπτέμβριο του 2012 στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στους οικονομικούς εισαγγελείς, που τα χουν χάσει με όσα μαθαίνουν. Το καλύτερο που έμαθαν σήμερα; Ο κ. Διώτης ζήτησε να σβηστούν τα αρχεία εκείνου του αρχικού «στικ» και μάλιστα με τρόπο που να μη γίνεται ανάκτηση του περιεχομένου!
Μαθαίνουν κι άλλα τρελά οι εισαγγελείς… Ο συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου, που πρωτοπήρε τη λίστα δεν διέκρινε στα ονόματα των καταθετών το επώνυμο της πρωτοξαδέρφης του, ή κι αν το είδε δεν παραξενεύτηκε να ενημερώσει τον συνονόματο υπουργό (που μόλις προ ημερών το έμαθε και έπεσε από τα σύννεφα)! Στη συνέχεια, εκείνος ζήτησε να γίνει μεταγραφή, αλλά τα μόνα ονόματα που προφανώς δεν πέρασαν ήταν τα τρία ονόματα των συγγενών του! Η συνεργάτης του κ. Διώτη, από την άλλη, πήρε εντολή να αντιγράψει το στικάκι, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό περιείχε ό,τι ακριβώς είχαν δώσει οι Γάλλοι, αλλά στον κ. Βενιζέλο προώθησε το αντίγραφο με τη μεταγενέστερη ημερομηνία των αρχείων! Κερασάκι στην τούρτα, βέβαια, ότι ο κ. Διώτης δεν πληροφορήθηκε ποτέ ότι τα στοιχεία είχαν δοθεί επισήμως από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ώστε να τα αξιοποιήσει καταλλήλως!
Οπωσδήποτε δεν είναι η πρώτη φορά που οι έμπειροι εισαγγελείς αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι κάθε υπόθεσης λένε εξαρχής τη μία και μόνη αλήθεια, χωρίς περιστροφές και οφέλη, τότε όλα εξηγούνται απλά και όμορφα. Όταν όμως ανακατεύουν αλήθειες και ψέματα, προσαρμόζοντας τα λεγόμενά τους, ανάλογα με τα ευρήματα και κατά πως τους συμφέρει, τότε αυτά συμβαίνουν.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου