Κανένας ικανοποιημένος με τα περιοριστικά μέτρα

Ο Κώστας Συλιγάρδος καταγράφει αυτό που συμβαίνει με τα περιοριστικά μέτρα που παίρνουν από κοινού επιστήμονες και ελληνική κυβέρνηση. Κανένας ικανοποιημένος. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος καταγράφει αυτό που συμβαίνει με τα περιοριστικά μέτρα που παίρνουν από κοινού επιστήμονες και ελληνική κυβέρνηση. Κανένας ικανοποιημένος.


Επιστημονική κοινότητα και Ελληνική κυβέρνηση λαμβάνουν από κοινού τα περιοριστικά μέτρα. Έχω όμως την αίσθηση ότι ούτε αφήνουν ικανοποιούν (πολίτες, εμπόρους, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, εργαζόμενους κλπ), ούτε βοηθούν δραστικά τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

Τούτο συμβαίνει όταν προσπαθεί κάποιος να τους έχει όλους ικανοποιημένους με ψίχουλα.

Ο κόσμος για να χορτάσει θέλει γερή δαγκωματιά!

Τι θα πει εκκλησία δυο μέρες και με εννιά άτομα; Κλήρος (όχι όλοι ) και λαός θέλουν κοσμοσυρροή. Α λά  Σαλόνικα style που τους πήρε και τους σήκωσε.

Τι click away και τρίχες κατσαρές; Άμα δεν πέσεις σε ουρά στα zara να σαπίσεις μέχρι να φτάσεις στο ταμείο, τι ευχαρίστηση να πάρεις;

Τι θα πει μια φορά τη μέρα για κατούρημα το κατοικίδιο; Δέκα φορές να αφοδεύσει μέχρι να του βγει το άντερο….

Κανένας ικανοποιημένος με τα περιοριστικά μέτρα

Δεν ικανοποιούν λοιπόν κανένα και δεν φέρνουν και το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Μπορεί να θεωρείται ακραίο να πεις lockdown αλά “Αυστραλία” (τέσσερις μήνες όλοι μέσα αλλά μέσα). Και ίσως δυσκολότερο ακόμα να το εφαρμόσεις σ ένα λαό όπως εμείς.

Και το χειρότερο;

Αγνοεί η μάζα τα αποτελέσματα που γράφει καθημερινά η Γερμανία (και από αύριο εφαρμόζει γενικό lockdown). Αγνοεί τη Σουηδία (χαμός με την θεωρία ανοσίας της αγέλης). Αγνοεί την Ελβετία (χάθηκε η μπάλα). Αγνοεί τα πάντα και σε κράζει για το αποτέλεσμα που έχεις γράψει ως χώρα. Το οποίο μεταξύ μας δεν είναι αρνητικό…

Λες και στην Ελλάδα θα πίστευε κανείς ποτέ ότι όλα τα παιδιά (με τα όποια προβλήματα που έχουν καταγραφεί) θα μπορούσαν και μάλιστα τζάμπα να έκαναν τηλεκπαίδευση για τόσο καιρό όταν η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξέρει από πού ανοίγει ένας Η/Υ. Το κάναμε ως χώρα όμως και δεν το πιστεύουμε κιόλας!

Και μετά αρχίζει η συζήτηση…

Και γιατί το μαλλί και όχι το νύχι; Και γιατί ως τις 22:00 και όχι ως τις 23:59. Και γιατί με μια οικογένεια και όχι με τρεις και πάει λέγοντας.

Γιατί πρώτον αγαπητέ δεν καταλαβαίνεις, μα καθόλου όμως. Και γιατί (δεύτερον) δεν μπορείς ούτε να σεβαστείς. Ούτε να πειθαρχήσεις.

Εν κατακλείδι.

Με ημίμετρα ούτε αποτέλεσμα, ούτε κοινωνική ηδονή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου