ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ !

Μοίρασε το

Δύσκολο Σαββατοκύριακο αυτό που μόλις ξεκίνησε… Δύσκολο για την ελληνική κοινωνία, καθοριστικό για το μέλλον της χώρας, αφού η διορία των δανειστών εκπνέει το βράδυ της Κυριακής και ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κρίνουν πως δεν μπορούν να επιβάλουν τα νέα μέτρα στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες…

Στις δυο πλευρές της όχθης, οι εκπρόσωποι της πολιτικής από τη μια και η ελληνική κοινωνία από την άλλη, να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χειρότερο, στο πολύ χειρότερο και στο… πολύ – πολύ χειρότερο! Αμφότεροι, αντιμέτωποι σύμφωνα με την ρητορική δανειστών, πολιτικών και ιθαγενών παπαγάλων, με το δίλημμα του αν η Ελλάδα θα γίνει εντός ή εκτός της ζώνης του ευρώ, το Μπαγκλαντές της Μεσογείου.

Κανείς δεν μιλάει ή διαπραγματεύεται, γιατί την πιθανότητα να διατηρήσει τα σημερινά έστω χαρακτηριστικά της, ιδίως μετά την «θετική» κατάληξη –για ποιους δεν ξέρω- του PSI+, η υλοποίηση του οποίου συναρτάται άμεσα με την υπερψήφιση μέτρων που συρρικνώνουν περαιτέρω τις αποδοχές των εργαζομένων και υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στην ελληνική οικονομία.

Παρότι εξαιρετικά δύσκολο να αναπτυχθούν υπ’ αυτές τις συνθήκες αντεπιχειρήματα με κόσμιο, ή τέλος πάντων αποδεκτό για τον γραπτό λόγο τρόπο, αφού ο νους θολώνει αντιμέτωπος με τα επαναλαμβανόμενα αδιέξοδα που ασμένως υιοθετούν και προπαγανδίζουν οι συνήθεις ύποπτοι, για το… «καλό μας» και την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, θα το προκινδυνεύσω: Και θα το κάνω αποδεχόμενος ότι η διαπιστώσεις μου, αδυνατούν να προσφέρουν οτιδήποτε καινούργιο στον εξελισσόμενο διάλογο, ή να επηρεάσουν στο ελάχιστο όλους εκείνους που με το κομπιουτεράκι τούτη την ώρα σβήνουν και γράφουν νούμερα, σταθμίζοντας τις συνέπειες στην πολιτική τους σταδιοδρομία και στην οικονομική τους ευμάρεια… Κοινότυπη η διαπίστωση, αλλά αν και γνώριμη συνεχίζει να προκαλεί ανατριχίλα. Πουλάνε την παρτίδα. Αυτό κάνουν, αυτό έκαναν από την αρχή. Μπλοφάροντας με την απειλή της χρεοκοπίας, συνεχίζουν να σέρνουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, υποθηκεύοντας το μέλλον της για πολλές ακόμη.

Στη σημερινή συνάντηση των τριών με τον Παπαδήμο δεν αποφασίζεται απλώς ένα ακόμη πλέγμα μέτρων με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Βάζουν την ταφόπλακα στο «Σοκ και Δέος» που επιφύλαξε ο Παπανδρέου με τους συν αυτώ, δυόμιση περίπου χρόνια πριν. Οσοι από αυτούς δεν το σχεδίασαν, καλούνται σήμερα να συναινέσουν στο έγκλημα που συντελέστηκε, εξαλείφοντας οποιοδήποτε ασθενικό ενδεχόμενο ανατροπής αυτής της λυσσαλέας επίθεσης εναντίον της χώρας και των πολιτών της. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Κι αν έχει κάτι θετικό η όλη ιστορία είναι ότι χρειάστηκε να το πληρώσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων, οι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνων που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και οι πολλές χιλιάδες εκείνων που κοιμούνται στο δρόμο με «αίμα», αλλά τουλάχιστον έφυγαν οι μάσκες. Ξεβρακώθηκαν, από άλλοθι και φθηνές δικαιολογίες. Και εννοώ την πολιτική ελίτ, διότι το εκλογικό σώμα μένει να το δούμε στην κάλπη. Καλημέρα Μπαγκλαντές!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου