Η “ΣΟΔΕΙΑ” ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Μοίρασε το

Ενα απίστευτο γαϊτανάκι αλληλοδιορισμών στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον ένα να διορίζει τους συγγενείς του άλλου, εκτυλίσσεται καθημερινά στην …«ωραιότερη χώρα του κόσμου, που διαθέτει και τους εξυπνότερους κατοίκους», όπως είναι η Ελλάδα, χωρίς κανείς να ασχολείται ή να διαμαρτύρεται… Και το πιο σημαντικό στην ιστορία, εκτός από το ότι συντηρούν την παράδοση που καθιέρωσαν άλλοι «σωτήρες» πριν από αυτούς, είναι η οικονομική παράμετρος, αφού με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση εκτοξεύει τις αποδοχές των «αυλικών» της με τον διπλασιασμό του μισθού των μετακλητών υπαλλήλων που προσλαμβάνονται στο δημόσιο… Υπουργοί, γενικοί γραμματείς, βουλευτές και κομματικά στελέχη «βολεύουν» σαν να μην υπάρχει αύριο τα συγγενικά τους πρόσωπα σε πολιτικά γραφεία, ΔΕΚΟ αλλά και σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκαλώντας την κοινή γνώμη. Βέβαια, η στρατιά μετακλητών υπαλλήλων, συνεργατών και ειδικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή αναφορά τους οικογενειακούς δεσμούς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού περί τέλους της οικογενειοκρατίας και του κομματικού κράτους… Αλλά αυτό τώρα, είναι λεπτομέρεια!

Πρόκειται για πραγματική λεηλασία του κράτους, από την «πρώτη φορά αριστερά, με ολίγη ψεκασμένους» που όπως πάει θα ξεπεράσει την τακτική των προηγούμενων (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ), αν δεν την έχει ήδη ξεπεράσει! Και δεν αποκλείεται να συνεχίσει και από τους επόμενους, όποιοι και να είναι!…

Ας δούμε ένα μικρό δείγμα από την «σοδειά» των συναδελφικών διορισμών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου στην εξουσία της «πρώτη φορά αριστερά, με ολίγη ψεκασμένους» του… ήθους και της ευπρέπειας:

Συγγενείς Νίκου Βούτση:

– Αγγελική Παπάζογλου: Η σύζυγος του προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση και μόνιμη υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης αποσπάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης . Την απόφαση αυτή υπογράφει ο τότε προϊστάμενος υπουργός, που δεν είναι άλλος από τον σύζυγο της! Η απόσπαση της κυρίας Παπάζογλου ανανεώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 και έκτοτε η σύζυγος του κ. Βούτση είναι ειδική σύμβουλος του νυν υπουργού εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

– Βαγγέλης Καλπαδάκης: Ο ανιψιός του προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση και υπάλληλος του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου εξωτερικών με βαθμό γραμματέως πρεσβείας Α΄ ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού αποσπάστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου της γραμματείας του πρωθυπουργού.

– Γιώργος Καλπαδάκης: Ο ανιψιός του προέδρου της βουλής και αδελφό του προϊσταμένου του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Καλπαδάκης διορίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ο πτυχιούχος του τμήματος ιστορίας, φιλοσοφίας, κοινωνικών σπουδών και θετικών επιστημών του πανεπιστημίου του Λονδίνου ορίστηκε στις 8 Απριλίου 2015 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece. Στις 28 Ιουλίου 2015 ο ανιψιός του κ. Βούτση διορίστηκε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου ως διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη. Από τις 29 Σεπτεμβρίου 2015 ο κ. Καλπαδάκης είναι διορισμένος σε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ξαδέλφια Αλέξη Τσίπρα:

– Γιώργος Τσίπρας: Ο πρώτος ξάδερφος του πρωθυπουργού διορίστηκε στι;ς27 Ιανουαρίου 2015 στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου. Στις 3 Απριλίου 2015 ο Γιώργος Τσίπρας διορίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών.

– Αθανασία Ψαρουδάκη: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα διεθνών και οικονομικών σχέσεων και οικονομικής συνεργασίας του υπουργείου εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα διορίστηκε στις 24 Απριλίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών. Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστου Σπίρτζη. Η κυρία Ψαρουδάκη επαναπροσελήφθη στην ίδια θέση στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 μετά τις εθνικές εκλογές.

Συγγενείς Ρένας Δούρου:

– Γιάννη; Μπενίσης: Ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου διορίστηκε στη θεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στις 30 Ιουνίου 2015. Παράλληλα, στις 9 Οκτωβρίου 2015 ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς ανέθεσε στον κ. Μπενίση για ένα έτος καθήκοντα άμισθου ειδικού συμβούλου στο γραφείο του σχετικά με θέματα αναπτυξιακού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

– Παναγιώτης Δούρος: Στον αδελφό της περιφερειάρχη Αττικής ανατίθεται στις 30 Ιανουαρίου 2015 καθήκοντα μετακλήτου δημοσίου υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη παράλληλα με την κύρια απασχόληση του ως υπαλλήλου της Ελληνικο Φεστιβάλ Α.Ε. Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως σήμερα ο κ. Δούρος προσφέρει τις υπηρεσίες του στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Συγγενείς Σίας Αναγνωστοπούλου:

– Παναγιώτης Γιαννακόπουλος: Ο σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου αποσπάστηκε στις 2 Μαρτίου 2015 από την Κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

– Ελισάβετ Σίσκου: Η ανιψιά της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου διορίστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου, θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα.

– Στέφανος Σίσκος: Ο ανιψιός της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου διορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 από την ίδια ως μετάκλητος υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο της.

Συγγενείς Νίκου Παρασκευόπουλου:

– Ιφιγένεια Καμτσίδου: Η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου διορίστηκε στις 27 Μαρτίου 2015 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση στη θέση της προέδρου του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

Συγγενείς Δημήτρη Βίτσα

– Πέτη Πέρκα: Η σύντροφος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα διορίστηκε στις 29 Απριλίου 2015 με απόφαση του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστου Σπίρτζη γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συγγενείς Νίκου Τόσκα:

– Ευαγγελία Καμίδου: Η ανιψιά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Νίκου Τόσκα διορίστηκε στις 4 Μαρτίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο γραφείο του θείου της την περίοδο που ήταν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Αντίστοιχα στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τοποθετήθηκε ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης.

Συγγενείς Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλου:

– Ορέστης Σχινάς – Παπαδόπουλος: Ο αδελφός του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2015 σε θέση ειδικού συμβούλου στο οικονομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

– Ξανθή Παπαδοπούλου: Η μητέρα του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 σε θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Συγγενείς Παναγιώτη Κουρουμπλή:

– Παναγιώτα Φασούλα: Η ανιψιά του υπουργού εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή διορίστηκε από τον ίδιο στις 20 Ιουλίου 2015 σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού υγείας, ενώ η 20χρονή απόφοιτη λυκείου συνέχισε να απασχολείται στο πλευρό του θείου της ως μετακλητή υπάλληλος και μετά τη μεταπήδηση του στο υπουργείο εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης.

Αλλα πρόσωπα:

– Κλειώ Παπαπαντολέων: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κωστή Παπαϊωάννου διορίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015 σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου. Στις 20 Μαρτίου 2015 η κυρία Κλειώ Παπαπαντολέων επαναπροσελήφθη στο γραφείο του κ. Παρασκευόπουλου σε θέση επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

– Ευγενία Φωτονιάτα: Η σύζυγος του γενικού γραμματέα της γενικής γραμματείας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου οικονομικών Φραγκίσκου Κουτεντάκη διορίστηκε από 13 Μαρτίου 2015 σε θέση ειδικής γραμματέα στο υπουργείο Οικονομία, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

– Γιώργος Μητράκος: Ο σύντροφος της κόρης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά διορίστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015 σε θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών.

– Αργύρης Αργυρίου: Ο σύζυγος της βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, διορίστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2016 στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.

– Αριστομένης – Ανδρέας Γιαννουλάτος: Ο αδελφός του γενικού γραμματέα Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου αποσπάστηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015 από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο γραφείο του αδελφού του.

– Μαργαρίτα Δημητριάδου: Η αδελφή του γενικού γραμματέα Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου αποσπάστηκε στις 14 Νοεμβρίου 2015 από το υπουργείο Οικονομικών στο γραφείο του αδελφού του.

Προσεχώς και νέες Συριζο-αλλαξιές!…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου