Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μοίρασε το

Τους άξονες κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – εαν σχηματίσει κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου – μπορείτε να τους διαβάσετε εδώ. Προσωπικά θα μείνω σε τρεις και μόνο πολιτικές που παρουσίασε ο Α. Τσίπρας:

1ον Μίλησε για έναν “οδικό χάρτη” προς τη δημιουργία μια νεας Ελλάδας που θα προκύψει απο ενα νέο Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης μετά την κατάργηση των δυο μνημονίων (απο την ελληνική Bουλή) και την αναδιαπραγμάτευση (στη συνέχεια) της δανειακής σύμβασης (με τους δανειστές μας), χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ.

2ον Η απαίτηση για “ευρωπαϊκή λύση” στο ελληνικό χρέος είτε με μείωση του χρέους(νέο “κούρεμα”), είτε με αναστολή πληρωμής των τόκων των δανείων και σε κάθε περίπτωση η αποπληρωμή των δανείων της χώρας, να συνδεθούν με “ρήτρα ανάπτυξης” για την Ελλάδα

και 3ον η ολική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων, αφού ούτως ή άλλως οι σημερινές Τράπεζες θα περάσουν υπο κρατικό έλεγχο.

Δεν μπορεί κανείς παρα να αναγνωρίσει οτι και μόνο αυτά, απαντούν πολύ συγκεκριμένα τόσο στα μεγάλα θέματα που τίθενται απο τους δανειστές μας και τους διεθνείς εκβιαστές της χώρας, οσο και δίνουν πολύ συγκεκριμένη διέξοδο στους Ελληνες πολίτες, που νιώθουν “σαν πρόβατα σε σφαγείο που περιμένουν την σειρά τους να περάσουν απο το μαχαίρι του χασάπη”.

Είναι μια πολιτική πρόταση που αφοπλίζει τις “οικονομικές βόμβες” με τις οποίες βομβαρδίζεται η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός. Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος που ήδη διατυπώθηκε απο τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΚΕ (απο άλλη οπτική) – και δεν χρειάζεται εδω να αναφέρω και πάλι. Αλλωστε θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες ημέρες να τα ξαναδούμε όλα αυτα αναλυτικά – και τι σημαίνουν στην πράξη. Αυτό που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Α.Τσίπρα είναι οτι παρουσίασε μια πραγματική “εναλλακτική πολιτική πρόταση” και οχι κάτι “δήθεν”. Κι αυτό νομίζω, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί κέρδος για την Ελλάδα.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου