Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μοίρασε το

Δυστυχώς ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι η παντελής έλλειψη αντικειμενικής και ήρεμης ενημέρωσης!Τα ΜΜΕ ρέπουν προς τον λαϊκισμό, ειδικά όταν νιώθουν ότι το θέμα πουλάει!

 Ειδικά μάλιστα όταν αναγορεύουν σε «experts» και «ειδήμονες» ανθρώπους οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε τις τεχνοκρατικές γνώσεις, ούτε την πρακτική εμπειρία  που απαιτείται για την ανάλυση περίπλοκων θεμάτων! Έτσι φτάσαμε στο σημείο οι θεωρίες «συνωμοσίας» και οι συζητήσεις των «καφενείων» να έχουν γίνει σήμα κατατεθέν από ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού!

– Ορισμένοι «ειδήμονες» ισχυρίζονται ότι το «μεγαλύτερο μέρος του χρέους» οφείλεται στους τόκους!….ξεχνώντας ότι τις τελευταίες δεκαετίες επικρατούσε ο υπέρ δανεισμός του κράτους και κατά επέκταση η αναβάθμιση «φούσκα» του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων…..με δανεικά!! Εδώ και χρόνια η ζωή στην Ελλάδα είχε χάσει κάθε μέτρο! Υπερβολές στα σπίτια, στα αυτοκίνητα, στα κινητά, πιστωτικές κάρτες με όριο….τεράστιο, καταναλωτική άνεση και εύκολα ταξίδια στο εξωτερικό συνέθεταν ένα σκηνικό μιας ζωής που υπερέβαινε τις δυνατότητες μας να έχουμε!

–  Άλλοι «experts» υποστηρίζουν πως η Ελλάδα μπορεί να βρει χρήματα από την Κίνα και την Ρωσία!…….αλλά τους διαφεύγει το γεγονός ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν  ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα!

– Κάποιοι ανεγκέφαλοι «ειδήμονες» εμφανίζουν ως λύση …..την στάση πληρωμών και την διαγραφή του συνολικού ελληνικού χρέους!….αλλά όπως φαίνεται έχουν πλήρη άγνοια ότι μια τέτοια στάση / κρίση θα πρέπει να καλυφθεί από «κεφάλαια» των Ευρωπαϊκών Τραπεζών της τάξεως περίπου των 250 δις. ευρώ! Αυτού του ύψους κεφαλαιουχικές ανάγκες των Τραπεζών είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν μόνο…….στην σφαίρα της φαντασίας!

Είναι επιτακτική ανάγκη να απαντηθούν όλες αυτές οι «επικίνδυνες» και «ανεύθυνες» θεωρίες από σοβαρούς πολιτικούς μαζί με καταρτισμένους τεχνοκράτες για να καθησυχάσει  η έντονη «ανασφάλεια» η οποία είναι διάχυτη στα μικρομεσαία στρώματα του Ελληνικού λαού και δημιουργεί μεγάλες εκροές καταθέσεων στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα κεφάλαια των  Ελληνικών Τραπεζών να  μειώνονται κατά αριθμητική πρόοδο!

Μέχρι σήμερα οι καταθέσεις των Τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 40δις! Άλλα τόσα  ακολουθούν εάν συνεχιστούν τέτοιου είδους…..θεωρίες! Αυτό δημιουργεί νέες ανάγκες για κεφαλαιακή ενίσχυση των Τραπεζών!…….με ότι αυτό δυστυχώς συνεπάγεται!

Είναι καιρός τα ΜΜΕ με υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση να συμβάλουν στην προσγείωση όλων μας στην «σκληρή πραγματικότητα» που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στο παρά πέντε της χρεοκοπίας αντί να αναζητούμε εύκολες λύσεις……..με βάρκα την ελπίδα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου