“Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ”

Μοίρασε το

Και επισήμως πλέον η χώρα παραδόθηκε στα χέρια των τραπεζών. Την Κυριακή λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος της βουλής ανέγνωσε τα θετικά αποτελέσματα υπέρ της ψήφισης του μνημονίου, μέρος δεύτερο.

Όμως λίγα μέτρα έξω από το χώρο σύνταξης του επικήδειου σχεδίου της Ελλάδας, περίπου 350000 χιλιάδες άνθρωποι έλεγαν ΌΧΙ στο θάνατό μας.

Άνθρωποι από κάθε μεριά της Ελλάδας, συγκεντρωμένοι εκεί οπού κάποτε δόθηκε το πρώτο σύνταγμα κατά απαίτηση του ελληνικού λαού προς το βασιλιά Όθωνα, χτες το σύνταγμα ακυρώθηκε καταπατήθηκε, από μια ιδιοτελή συμφωνία τραπεζιτών και ντόπιων πρακτόρων που καταλύει τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελεύθερης ζωής στο όνομα μιας δήθεν ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Με άλλα λόγια οι δοσίλογοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπέγραψαν το δεύτερο κατά σειρά και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας, θέλουν να μας περάσουν την ψευδαίσθηση ότι με μισθούς κυριολεκτικά της πείνας και με αντίστοιχες συντάξεις, με την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων  θα τονωθεί η εγχώρια αγορά που έχει ενιαίο φπα 23% και θα βγούμε στις αγορές, όπως διατράνωνε και ο τότε υπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Παπακωνσταντίνου.

Ξεχωριστή διάταξη στο μνημονιακό σύνταγμα που εφαρμόζεται κατ επιταγή της ΤΡΟΙΚΑΣ από σήμερα στη χώρα μας ορίζουν την κατάργηση δύο οργανισμών που στήριζαν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, του οργανισμού εργατικής κατοικίας και του οργανισμού εργατικής εστίας με την ταυτόχρονη απόλυση 3000 εργαζομένων. Οι δικαιούχοι των οργανισμών αυτών, οι άνθρωποι που έχουν λάβει δάνειο από τον ΟΕΚ, περίπου 85000 άνθρωποι θα οφείλουν τώρα τα δάνειά τους στις τράπεζες οι οποίες σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλόμενων θα περνούν σε κατάσχεση των οικημάτων ενώ πολλά σχολεία που συντηρούνται από τον οργανισμό εργατικής εστίας θα υποχρεωθούν σε κλείσιμο, καθώς και πολλές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που συντηρούνταν από τον κοινωνικό τουρισμό, αφού στα εκδρομικά προγράμματα συμμετείχαν περίπου 700000 που αντιστοιχούν σε 2500 συμβάσεις με ξενοδοχεία. Παράλληλα υπονομεύεται με αυτή την απόφαση το συνδικαλιστικό κίνημα αφού μέσω των εσόδων των οργανισμών αυτών κάλυπταν δαπάνες εργατικών κέντρων, μαζί και της ΓΣΕΕ. Όλα αυτά βέβαια θα μειώσουν το δημόσιο χρέος με έναν βέβαια απροσδιόριστο τρόπο αφού οι μισθοί των υπαλλήλων σε αυτούς τους οργανισμούς καλύπτονταν στο μεγαλύτερο μέρος από τους ίδιους τους υπαλλήλους με τη μορφή εισφορών.

Και ενώ η ανάπτυξη είναι ορατή κατ αυτούς, η μορφή που έχει λάβει το ελληνικό κράτος μοιάζει με πτώχευση και μάλιστα άτακτη. Ο πρώην σύμβουλος του Σημίτη και νυν πρωθυπουργός της χώρας περιέγραψε χτες ενώπιον των βουλευτών τα χαρακτηριστικά της άτακτης χρεοκοπίας, μίλησε μεταξύ άλλων για αδυναμία λειτουργίας σχολείων τη στιγμή που σε δεκάδες σχολεία δεν υπάρχει πετρέλαιο, δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη τα βιβλία, μίλησε ακόμη για το κλείσιμο νοσοκομείων την ώρα που δεν υπάρχουν πρώτες ύλες διότι δεν πληρώνονται οι προμηθευτές των νοσοκομείων, μίλησε επίσης για στάση πληρωμών, καθώς τώρα οι εργαζόμενοι θα παίρνουν 480 ευρώ, με τα οποία θα καλύπτουν παράλογους φόρους και δε θα τους απομένει ούτε ένα μέρος από τα χρήματα αυτά για την κάλυψη βασικών αναγκών, θυμίζω ότι 15000000 αριθμούν οι άνεργοι και περίπου τόσοι, αυτοί που ζουν στο όριο της φτώχιας.

Την σύγχρονη εποχή του 21ου αιώνα που δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές συνοικιακές αλλά και μεγάλες όπως η Ελευθεροτυπία και άλλοι σταθμοί, ραδιοφωνικοί τηλεοπτικοί αλλά και επιχειρήσεις τύπου, αλυσοδένονται από λουκέτα πτώχευσης. Αυτά τα στοιχεία βεβαιώνουν την επικείμενη ανάπτυξη. Όταν κανένας δε θα έχει να φάει , όταν τα σπίτια μας θα περιέλθουν στην κυριότητα των τραπεζών τότε θα ξεκινά η ανάπτυξη.  Και πολλοί αναρωτιούνται σε τι διαφέρει το μνημόνιο από τη χρεοκοπία, νομίζω ότι η απάντηση είναι εύλογη, και όταν όλοι θα αργοπεθαίνουμε δε είναι τόσο σημαντικό θεωρώ να λέει πάνω στην ταφόπλακα πολίτης χώρας-μέλους ευρωζώνης ή πολίτης της δραχμής.

Η μόνη διαφορά από το πρώτο μνημόνιο δε βρίσκεται στις διατάξεις αυτού, μιας και το πρώτο μνημόνιο μπροστά στο δεύτερο είναι σωτήριο αλλά έξω. Εκεί που βρέθηκαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι και διαδήλωναν ειρηνικά ανάμεσά τους και οι δύο κολοφώνες της σύγχρονης ιστορίας, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος οι οποίοι παρά το περασμένο της ηλικίας τους εξωτερικά κρατούν ακόμα δυνατή τη φωνή και την ορμή τους γι αυτό και μόνο και μόνο από την παρουσία τους το φόβο στους απογόνους αυτών που κάποτε τους συνελάμβαναν και κατά την κατοχή και κατά τη δικτατορία, αυτοί επέλεξαν να τους ρίξουν δακρυγόνα για να τους αποτρέψουν από το να εισέλθουν μέσα στη βουλή και να αντικρίσουν τους προδότες στα μάτια.

Δεν ήταν όμως τα μόνα θύματα της άθλιας κυβέρνησης συνεργίας, αλλά όλοι οι διαμαρτυρόμενοι καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά των αστυνομικών είτε ένστολων είτε κουκουλοφόρων οι οποίοι εκτελώντας διαταγές του αρμόδιου υπουργού Παπουτσή αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού άρχισαν ήδη από τις  17:00 να απομακρύνουν τον κόσμο από το σύνταγμα αλλά και να μην τον αφήνουν να προσεγγίσει όπως συνέβη με την πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα οι γερμανόφιλοι, φέροντας ή μη κουκούλες, αστυνομικοί αντί να βρίσκονται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων, κατέστρεψαν ότι άφησαν τα γερμανικά κτήνη την περίοδο ΄40-‘44

Η σημασία των πράξεων αυτών είναι διττή: αφενός να διωχθούν οι διαμαρτυρηθέντες για να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι προδότες βουλευτές και αφετέρου τα χτεσινά γεγονότα θα προστεθούν με άλλα ανάλογα και θα δημιουργήσουν ένα γερό έναυσμα όλων αυτών που μας πούλησαν για να καταργήσουν νομοθετικά άλλο ένα πανανθρώπινο  δικαίωμα, πρώην συνταγματικά κατοχυρωμένο, το δικαίωμα της απεργίας. Αλλά αντί αυτό να θίξει τη δημοκρατία της Ελλάδας και το σύνταγμα αλλά και προσωπικά τον Βενιζέλο αντ’ αυτού, εθίχθη, γιατί η εικόνα εκσφενδόνισης του μνημονίου από ένα βουλευτή του ΚΚΕ προς τον ίδιο θα κάνει το γύρο του κόσμου.

Η αντισυνταγματικά προερχόμενη κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να μετράνε απώλειες στους βουλευτές και να χάνουν τη δεδηλωμένη πλειοψηφία, οδήγησαν το κόμμα-μπαλαντέρ του Καρατζαφέρη και τον ίδιο, που πριν δυο μέρες διαπραγματευόταν  την τιμή της κηδείας μας, να διατυμπανίζει, ότι δε θα ψηφίσει ως γνήσιος πατριώτης αλλά τελικά ούτε στον πόλεμο έδωσε το παρόν αφού απουσίαζε και ο ίδιος και όλα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ από τη διαδικασία ψηφοφορίας  πλην των διαγραμμένων μετά τη θετική τους ψήφο, Βορίδη και Γεωργιάδη.

Η αιτία όλων αυτών, κατανοητή , αφού ετοιμάζεται μία ενδεχόμενη εφεδρική δύναμη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές η οποία δε θα μπορούσε να επιτευχτεί με την παραμονή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση διότι  σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από το κοινοβούλιο.

Ο σύγχρονος μεσαίωνας επιβαλλόμενος από ξένα αλλά και ντόπια συμφέροντα έκανε τη δεύτερη πιο σκληρή και αποτρόπαια εμφάνισή του, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα σε κάθε επίπεδο είτε εργασιακό είτε προσωπικό. Οι μισθοί της εθελοντικής εργασίας και η κατάργηση των περισσοτέρων, αφού επίκειται και αναθεώρηση του τωρινού μνημονίου το καλοκαίρι με τη λεηλάτηση του ασφαλιστικού και με νέα θανατηφόρα μέτρα, δικαιωμάτων που έχουν αποκτηθεί στην κυριολεξία με αίμα δε θα περάσουν.

Δούλοι σε τραπεζικά ιδρύματα, είλωτες στην πτωχευμένη καπιταλιστική οικονομία της Γερμανίας και της Γαλλίας δε γινόμαστε. Η απάντηση καθυστερεί γιατί γιγαντώνεται και όχι γιατί δεν υπάρχει. Ο κάθε πραγματικός Έλληνας κατασκευάζει τα όπλα του για τον ερχόμενο πόλεμο ανάμεσα στη ελευθερία και στην πλήρη υποταγή. Το σύνταγμα θα αναστηθεί στα χέρια αυτών που ανήκει, στον ελληνικό λαό και όχι από ανθέλληνες, υπαλλήλους και διαβιβαστές απάνθρωπων μέτρων.

Η λέξη ελευθερία ξαναγεννιέται στα λεξιλόγια όλων των Ελλήνων και θα κερδηθεί με κάθε τρόπο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου