ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΗΔΕΨΑΜΕ…

Μοίρασε το

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών όπως “φωνάζουν” τα ΜΜΕ είναι το τέλος του δικομματισμού. Κι όμως εγώ δεν είδα κανένα τέλος. Είδα τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει πρώτη στη προτίμηση των πολιτών και είδα 14% των ψηφοφόρων να στηρίζουν το κόμμα που αποδεδειγμένα κορόιδευε όλους τους Έλληνες με κάθε ανακοίνωσή του τα τελευταία χρόνια και σε κάθε ψηφοφορία του.

Δε με νοιάζει αν τα ποσοστά είναι “ιστορικά τα μικρότερα”. Με πειράζει που υπάρχουν ποσοστά… και ιδιαίτερα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με ενοχλεί που ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που σκέφτηκε το δικό του μικρό και βραχυπρόθεσμο συμφέρον και όχι το μακροπρόθεσμο συμφέρον των παιδιών του, το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της γενικότερα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος τους ψήφισε διότι νομίζει πως αυτή τη φορά λέει την αλήθεια. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ένας από τους δύο (ή και οι δύο μαζί) είναι κατάλληλοι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα αυτής της χώρας.

Δεν ξέρω ποιός είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από τους 7 αρχηγούς (βάσει των από 06/05 εκλογικών αποτελεσμάτων) που μπήκαν στην βουλή. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει ανάμεσά τους. Μπορεί και να μην έχει γεννηθεί. Γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι ούτε ο Α. Σαμαράς, ούτε ο Ευ. Βενιζέλος είναι κατάλληλοι όχι μόνο για πρωθυπουργοί αλλά και για εκπρόσωποι των πολιτών στη Βουλή.

Κανείς “γεννημένος” ψεύτης δε μπορεί να είναι κατάλληλος για υπερασπιστής και προστάτης των κοινών και των δικαιωμάτων μιας χώρας.

Θα ήθελα πολύ να πιστεύω ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τον “σοσιαλισμό” των τελευταίων χρόνων και είτε στρέφεται προς τον “συντηρητισμό” είτε προς τον “κοινωνισμό”.

Όμως επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 2012 και στον πλανήτη Γη του 2012, προτείνω όταν και όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές να αφήσουμε τις ιδεολογικές ανυπόστατες ασυναρτησίες και να διαβάσουμε τα προγράμματα των κομμάτων και να επιλέξουμε αυτό που ο καθένας θεωρεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πιο συμφέρον για το σύνολο της χώρας ανεξαρτήτως ποιός είναι ο εκπρόσωπος.

Την ψήφο δεν την χρησιμοποιούμε για να στείλουμε μηνύματα.  Η ψήφος είναι για να εκφράσεις την γνώμη σου. Για να “δημοσιοποιήσεις” τις ιδέες σου μέσω κάποιων τρίτων. Δεν είναι κινητό για να στέλνει μηνύματα! Ευτυχώς υπάρχουν πραγματικά πολλοί άλλοι τρόποι για να στείλεις ένα μήνυμα.

Και όπως έχει πεί ο Αβραάμ Λίνκολν (Αμερικανός πρόεδρος 1809-1865):
“Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου