ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Μοίρασε το

Αγγίζει τα όρια του κουραστικού, αλλά η διαπίστωση μονότονη και ίδια: «Κωλοτούμπες» και «γυμνοσάλιαγκες», ανίκανοι και μοιραίοι, ατάλαντοι και λίγοι, όχι για να διαχειριστούν την όλη κατάσταση, αλλά και για να παίξουν το μονόπρακτο που πιστεύουν πως θα τους συντηρήσει στο προσκήνιο και θα εξασφαλίσει την μακροημέρευσή τους στο πολιτικό σκηνικό.

Από τον Καβάφη στους Beatles κι από εκεί στον κυριούλη με το σκούρο μπλε, που δεν ξέρω γιατί αλλά μου θυμίζει επίμονα επαγγελματία κοράκι να λέει συγκαταβατικά «ζωή σε λόγου σας»! Από του σημείου αυτού όμως μέχρι να μιλούν οι δανειστές εταίροι, μετά από όλα αυτά που έχουν επισυμβεί στην ελληνική κοινωνία, περί «έλλειψης σοβαρότητας» και για την ανάγκη περαιτέρω εγγυήσεων γιατί, λέει, δεν επείσθησαν… νισάφι!

Τελικά αυτό είναι που προσωπικά με φοβίζει πιο πολύ: Οτι συμπεριφέρονται βουλιμικά! Οτι συμπεριφέρονται ως αγέλη λύκων, αν όχι κοπρόσκυλων, μπροστά στο αδύναμο θήραμά τους… Και αν μη τι άλλο, παρέχουν αφειδώς όλα τα εχέγγυα για να πιστέψει κανείς ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ.

Δεν τους φθάνει η απόλυτη φτώχια. Δεν τους φθάνει η διαφαινόμενη επένδυση, η αποπληρωμή των χρημάτων που δανείζουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τοκοχρεολύσιά τους. Θέλουν ταπείνωση. Απόλυτη υποταγή. Κι εκεί είναι που η στάση των δικών μας καθίσταται απολύτως εγκληματική. Διότι λόγω και έργω επιτρέπουν τον απόλυτο εξευτελισμό που οι ίδιοι δικαιούνται απολύτως, αλλά όχι και οι πένητες πολίτες αυτής της χώρας.

Τώρα θέλουν αποδείξεις. Και τις θέλουν και πάλι ενυπόγραφες. Λες και το να σου υπογράψει αυτός ο Παπανδρέου, αυτός ο Σαμαράς ή αυτός ο Καρατζαφέρης, αυτομάτως εξασφάλισες την θέση στον ήλιο… Ο εκ Καλαμάτας μέγας διαπραγματευτής Σαμαράς, που βάλθηκε να υποκαταστήσει το άλλο μέγεθος, τον Γιώργο και, ο Καρατζαφέρης ο «αρνητής» που ευτελίζει με κάθε του ανάσα κι ευτελίζεται… Ολοι αυτοί που «μάτωσαν» πάνω στο τραπέζι του Παπαδήμου για το αν θα πρέπει να κόψουν περισσότερο τις κύριες ή τις επικουρικές συντάξεις και δεν τους πέρασε από το μυαλό να κάνουν το παραμικρό για τον βασικό μισθό, για το επίδομα ανεργίας ή το Αγγλικό δίκαιο.

Δεν είναι ότι κοροϊδεύουν σαν αλμπάνηδες ή αρλεκίνοι, είναι ότι εξευτέλισαν, συνεχίζουν να εξευτελίζουν. Είναι ότι προσέβαλαν και συνεχίζουν ανερυθρίαστα να προσβάλουν την νοημοσύνη όλων όσων απέμειναν στο άδειο τους ακροατήριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου