ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ…

Μοίρασε το

Δεν χωρά αμφιβολία οτι είμαστε σε πόλεμο. Οικονομικό και κοινωνικό. Δεχόμενοι επίθεση και “απο έξω” και “από μέσα” (για διαφορετικούς λόγους). Και χωρίς όπλα (δεν μπορούμε να ασκήσουμε για παράδειγμα Εθνική Νομισματική Πολιτική, αφού δεν έχουμε νόμισμα και νομισματοκοπείο – βασικό). Το να βάλουμε “κάτω τα κεφάλια και να δουλέψουμε” – που είπε σήμερα ο Β.Βενιζέλος “είναι μια κουβέντα”(άλλωστε οι περισσότεροι Έλληνες ΑΥΤΟ ακριβώς κάνουν…μια ζωή).

Τι πρέπει να γίνει;

1ον “Κούρεμα” στο “μισό” του ελληνικού χρέους (και οχι απλά τα 20 δις που αποφασίσθηκαν τον Ιούλιο)

2ον “κούρεμα” στο μισό των κάθε είδους χρεών των εργαζομένων στις ελληνικές τράπεζες για την πρώτη κατοικία (μπορεί να μπει πλαφόν οι 400 χιλιάδες ευρώ) και να διαγραφούν οι τόκοι – χωρίς εμπλοκή των δανειοληπτών

3ον “κούρεμα” στο 75% του κεφαλαίου όλων των χρεών των εργαζομένων στις Τράπεζες (το ποιοι ειναι εργαζόμενοι προκύπτει απο την φορολογική τους δήλωση – το επάγγελμα ακόμη δεν πλαστογραφήθηκε για να φοροκλέβουν). Με άλλα λόγια ΕΑΝ η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τα ΧΡΕΗ προς τις τράπεζες, «την έκατσε την βάρκα»(δεν βγαίνει τίποτε…). Ούτως ή άλλως οι τράπεζες παίρνουν πολλά δις απο το…ταμείο, χωρις να έχουν ρίξει δεκάρα στην πραγματική οικονομία. Θα “ρεφάρουν” λίγο μετά, αφού σωθεί ο λαός μας….

και 4ον να μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ημέρα να δημιουργει επιχείρηση – μεσω internet – που την επομένη να “κόβει τιμολόγιο”. Καμμία γραφειοκρατία, κανενός είδους. Και απαλλαγή για 3 χρόνια απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΟ για κάθε νέα επιχείρηση. (Θα πρόσθετα και την κατάργηση του ανόητου και γελοίου “πόθεν εσχες” – να φέρουν ΟΛΟΙ τα κλεμμένα πίσω – καμμία ερώτηση αρκεί να τα επενδύσουν).

Μπορούν να γίνουν ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; Τα απολύτως αυτονόητα και αναγκαία; Κάντε τα ΣΗΜΕΡΑ. Αλλιώς, θα είμαστε μάρτυρες όλοι στην κηδεία μας…Υπάρχει λόγος;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου