Δεν θα αφήσουν ούτε …καρέκλα

Ο Λουκάς Γεωργιάδης θεωρεί ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει από την εξουσία δεν θα αφήσει πίσω του ούτε ...καρέκλα. Και πως η παρουσία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί μαύρο στην πολιτική ζωή του τόπου. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης θεωρεί ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει από την εξουσία δεν θα αφήσει πίσω του ούτε …καρέκλα. Και πως η παρουσία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί μαύρο στην πολιτική ζωή του τόπου.


Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Είτε σε δύο, είτε σε επτά μήνες θα προσέλθουμε στις κάλπες για να εκλέξουμε μια νέα κυβέρνηση αποδοκιμάζοντας σαρωτικά και αναμφισβήτητα στην πράξη τους πιο χυδαίους σφετεριστές της εξουσίας. Αυτούς που προκάλεσαν μεταστατικούς όγκους σε μια ολόκληρη κοινωνία. Αυτούς που πτωχοποίησαν, διέλυσαν, κονιορτοποίησαν και ισοπέδωσαν. Αυτούς που σε άλλη χώρα θα ήταν… επικηρυγμένοι για τα εγκλήματα τους!

Δεν θα αφήσουν ούτε καρέκλα

Το σημερινό συνονθύλευμα καιροσκόπων και τυχοδιωκτών όταν θα φύγει από την εξουσία θα αφήσει συντρίμμια, μεγαλύτερο πόνο και περισσότερη δυστυχία. Φεύγοντας από την εξουσία δεν θα αφήσουν ούτε… καρέκλες. Αυτές που τόσο πολύ λάτρεψαν! Δεν ξέρουμε εάν θα αφήσουν και τα κομπιούτερ στις νευραλγικές θέσεις του Κράτους! Έχουν ετοιμάσει όλες τις “βόμβες” για την επόμενη κυβέρνηση και δεν τους ενδιαφέρει καν αν τον δικό τους λογαριασμό θα τον πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες. Μάλιστα, δεν το έχουν σε τίποτα να προκαλέσουν και μια τεχνητή ρήξη με τους δανειστές, όταν διαπιστώσουν ότι ο χρόνος τους στην εξουσία τελείωσε. Ήδη, η πίεση από τους δανειστές για να κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα και μάλιστα με αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι πολύ μεγάλη.

Οι ξένοι… κρατάνε το σημερινό συνονθύλεμα από πολλές πλευρές σχετικά με τα εγκλήματα του 2015. Τους μετέτρεψαν από… φρουί ζελέ αντιστασιακούς σε πρόθυμους ηλίθιους. Πέρασαν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δείχνουν ικανοί να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για την καρέκλα και τα οφέλη της εξουσίας. Αυτός είναι ο πραγματικός χαρακτήρας τους. Να περνάνε καλά και να αφήνουν συντρίμμια στους άλλους. Είναι η ίδια νοοτροπία με αυτούς που κατέστρεφαν στον συμμοριτοπόλεμο. Ακόμη και όταν είχαν χάσει και παρέδιδαν τον οπλισμό, κατέστρεφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους όταν υποχωρούσαν.

Οι σημερινοί κυβερνητικοί τύποι αποδεικνύουν καθημερινά ότι κινούνται εκτός του πλαισίου της κοινής λογικής. Δεν έχουν συναίσθηση του κακού που έχουν κάνει. Αλλά στο κάτω κάτω δεν τους νοιάζει. Είναι οι ίδιοι τύποι που δεν ζήτησαν ούτε μία συγγνώμη για τους 100 νεκρούς στο Μάτι και τους 25 στη Μάνδρα, ενώ αντιμετωπίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα τους δεκάδες θανάτους συνανθρώπων μας από τη γρίπη. Αυτοί που… πουλούσαν ανθρωπιά, αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι υποκριτές. Πιθανόν να θεωρούν ότι είναι ακόμη πολύ μεγάλη η πελατεία των πρόθυμων ανόητων που θα τους ξαναψηφίσουν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά την οδυνηρή εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αυξηθεί η κρίσιμη μάζα των “προσγειωμένων” ψηφοφόρων. Μένει να φανεί και στην κάλπη κάτι τέτοιο βεβαίως…

Μαύρο στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου

Η παρουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πολιτική ζωή του τόπου αποτελεί ένα μαύρο στίγμα για τη χώρα και τους πολίτες της. Είναι ένα καρκίνωμα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει προχωρήσει και έχει πλήξει τα κύτταρα του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας. Δεν έχουν όρια και φραγμούς. Δεν έχουν αρχές και αξίες. Ο,τιδήποτε το… μη κανονικό τους εκφράζει. Δεν τους ενδιαφέρει να έχει συνέχεια η χώρα, αλλά το πώς θα την υπονομεύσουν και κυρίως πώς θα ναρκοθετήσουν την πορεία της επόμενης κυβέρνησης.

Στην προσπάθεια να δείξουν πόσο καλοί είναι στην προπαγάνδα υποπίπτουν στη μια γελοιότητα μετά την άλλη. Τους έχουν πάρει χαμπάρι στο εξωτερικό. Οι ξένοι δεν μας τιμωρούν μόνο για τους κυβερνώντες που επιλέξαμε, αλλά για τη φαιδρότητα ενός λαού που επί τόσες δεκαετίες έχει εθιστεί στο αριστερό παραμύθι και στα σοσιαλιστικά… θαύματα! Προς το παρόν το μόνο που έχουμε μάθει στην πράξη γι αυτούς τους τύπους που κυβερνούν είναι ότι αποτελούν καρκινώματα για τη χώρα…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου