Γραβάτα ευκαιρίας

Ο Λουκάς Γεωργιάδης στηλιτεύει την πρόσφατη φιέστα Ζαππείου και την γραβάτα ευκαιρίας που φόρεσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι η χώρα έχει ανάγκη από γραβάτες που θα μας επιτρέψουν να γυρίσουμε στην κανονικότητα. new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης στηλιτεύει την πρόσφατη φιέστα Ζαππείου και την γραβάτα ευκαιρίας που φόρεσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να σημειώσει ότι η χώρα έχει ανάγκη από γραβάτες που θα μας επιτρέψουν να γυρίσουμε στην κανονικότητα.


Η αήθεια, η ξετσιπωσιά, το ψέμα και η απάτη θεωρούνται απαραίτητα “εργαλεία” για έναν λαϊκιστή και τυχοδιώκτη πολιτικό. Αλλιώς δεν μπορεί να κάνει καριέρα στα μνημονιακά χρόνια. Η φιέστα του Ζαππείου την περασμένη Κυριακή από τα ανθρωπάκια που κυβερνούν σήμερα, ήταν η αποθέωση της γελοιότητας και της πρόκλησης. Ένα τσούρμο ψευταράδες μαζεύτηκαν για να ακούσουν ότι το χρέος μας… διαγράφεται. Και το υπόλοιπο… κουρεύεται. Ωπ! Συγγνώμη, μπερδευτήκαμε με τα συνθήματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του 2014…

Η Ευρώπη περπατά χωρίς τον βραχνά της Ελλάδας

Μια συμμορία καιροσκόπων μαζεύτηκε εκεί για να γιορτάσει τι; Ότι η ζημιά που προκάλεσε λόγω ανοησίας θα είναι κατά τι ελαφρύτερη επειδή μας έκαναν κάποιες εκπτώσεις οι… προμηθευτές. Η ρύθμιση του χρέους δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια πρόσκαιρη διευθέτηση των εταίρων-δανειστών. Επιδιώκουν να… περπατήσει παραπέρα η Ευρωζώνη τα επόμενα 14 χρόνια χωρίς τον βραχνά της Ελλάδας. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά το 2032. Υποτίθεται ότι μετά τα ακριβά δίδακτρα του 2015, οι επόμενες κυβερνήσεις θα καταστήσουν την Ελλάδα μια χώρα… ακραία φιλική ως προς το επιχειρείν. Προκειμένου έτσι να αυξηθεί το ΑΕΠ. Γιατί χωρίς αύξηση του ΑΕΠ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η πληγή του χρέους.

Τι έκαναν αυτοί που μαζεύτηκαν στο Ζάππειο την περασμένη Παρασκευή; Τι πανηγύρισαν; Σίγουρα όχι τη διαγραφή και το “κούρεμα” του δημοσίου χρέους. Αυτά ήταν κάποτε τα ψέματα που έφεραν στην εξουσία τους μεγαλύτερους τυχοδιώκτες ίσως και από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Οι δανειστές μας είπαν ότι για τα… καμώματα του 2015 θα μας έχουν σε επιτήρηση έως το 2060. Αφού όμως πρώτα για τη διετία 2019-2020 ισοπεδωθούν ακόμη περισσότερο τα 4.500.000 νοικοκυριά που παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν όρθια.

Ο προβληματισμός του ΔΝΤ

Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου έχοντας αναγνωρίσει την ανοησία του 2015, προσπαθεί τώρα με όρους αριστερής προπαγάνδας να παρουσιάσει το αυτονόητο ως επιτυχία. Και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε σαν κάτι που δεν έχει καμία σημασία! Οι εταίροι μας για λόγους που έχουν να κάνουν με τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη ρύθμισαν δάνεια ύψους 100 δισ. ευρώ έως το 2032 επί συνόλου 350 δισ. ευρώ. Αυτό που πρέπει να κρατήσυμε είναι ο έντονος προβληματισμός του ΔΝΤ για την εξυπηρέτηση του χρέους από το 2032 έως το 2060. Κι αυτό γιατί η… Τσιπροκαμμενοβαρουφάκεια ανοησία του 2015 είχε κόστος. Τεράστιο κόστος. Ένα κόστος που θα το θυμούνται οι σημερινοί 25άρηδες μέχρι τη στιγμή που θα βγουν στη σύνταξη! Δηλαδή, σε 42 χρόνια από σήμερα…

Η παρουσία του ΔΝΤ και το ασφυκτικό πρέσινγκ των Ευρωπαίων στην Ελλάδα έχει να κάνει με την πλήρη επιστροφή της στην κανονικότητα μέσω των μεταρρυθμίσεων. Εάν η Ελλάδα γίνει φιλική χώρα ως προς το επιχειρείν, μπορούμε να φτάσουμε το 2032 και να μην χρειαστεί καμία ρύθμιση χρέους. Μπορεί να έχουμε κάνει τη μεγάλη ανατροπή, την οποία θα τιμολογήσουν αναλόγως θετικά οι αγορές. Είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε από δω και πέρα. Όχι βεβαίως από τη σημερινή κυβέρνηση της οπισθοδρόμησης. Αλλά από μια κυβέρνηση που θα εμπνεύσει τη διεθνή επενδυτική κοινότητα επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, αξιοπιστία και συνέπεια. Έτσι θα αρχίσει η επανεκκίνηση για τη χώρα. Και έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να υπάρξουν εισοδήματα και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Γραβάτα ευκαιρίας

Όταν θα φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει ως χώρα τότε μπορούμε να γεμίσουμε με… γραβάτες. Τότε θα έχουν πραγματικό περιεχόμενο. Γιατί η γραβάτα είναι ένα ένδυμα που συνδέεται με τον σεβασμό. Οι αριστερού τύπου… γραβάτες είναι ψεύτικες. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι οι… γραβάτες που θα μας επιτρέψουν να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Αυτές που θα έχουν περιεχόμενο, το οποίο θα συνδέεται με το μεγαλύτερο turn around story παγκοσμίως. Δηλαδή να είναι γραβάτες που θα προκαλέσουν αίσθηση. Ένα θετικό σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Καθώς οι… γραβάτες ευκαιρίας αποδεικνύονται ψεύτικες, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να κυβερνάται από πολιτικούς… φιόγκους!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου