ΓΙΑΤΙ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ;

Μοίρασε το

Από ημέρες τώρα ακουγόταν ότι κάποιο μεγάλο όνομα προετοίμαζε ως υποψήφιο- έκπληξη για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι δεν φαντάζονταν πόσο μεγάλο θα ήταν.

Κι όμως, ο θρυλικός Ολυμπιονίκης που μας γέμισε ανείπωτη χαρά και υπερηφάνεια όταν σήκωσε στους ώμους του όλη την Ελλάδα, χαρίζοντάς της το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο της Άρσης Βαρών, δέχτηκε  τον εξευτελισμό του να σηκώνει τα βάρη ενός κόμματος που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια και την ύστατη ταπείνωση.

Γιατί Πύρρο Δήμα; Σε θυμάμαι να κάθεσαι «κάτω απ’ τη μπάρα» και να φωνάζεις «Για την Ελλάδα!» την ώρα που σήκωνες την πατρίδα στα ουράνια.

Σε θυμάμαι σε συνεντεύξεις αμέσως μετά τη νίκη σου, ένα σεμνό χαμογελαστό ολιγόλογο παιδί να μας διηγείσαι τα παιδικά σου χρόνια, τη επίπονη πορεία σου με θυσίες και αγώνα. Γιατί Πύρρο Δήμα δέχτηκε να παίξεις στο βρώμικο παιγνίδι των επικοινωνιολόγων; Γιατί δέχτηκες να είσαι κι εσύ ένα από τα πιόνια που θα παίξουν στην τελική παρτίδα των εκλογών;

Ένα από τα πιόνια, τίποτε άλλο.

Το άλλο πιόνι είναι η σύλληψη του Γιώργου Κουρή που οδηγήθηκε με χειροπέδες στον ανακριτή. Οποία υποκρισία, η Δικαιοσύνη μετά από χρόνια επιτέλους άνοιξε τα μάτια της και είδε! Οι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο εργαζόμενοι του ALTER παρακολουθούσαν την κωμωδία αποκαμωμένοι από τον επί μήνες ατελέσφορο αγώνα τους.

Έτερο πιόνι ο Μάκης Ψωμιάδης! Ο οποίος εκδίδεται πλέον από τα Σκόπια στην Ελλάδα!  Οποία σύμπτωση! ¨Όπως ακριβώς η σύμπτωση της σύλληψης του Άκη! Η Ελλάδα βοούσε, στα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζαμε χαρτί και καλαμάρι τι ακριβώς συνέβαινε, και ξαφνικά η Δικαιοσύνη είδε το φως της και πάλι!

Μέσα σε όλο αυτό το βόθρο που όζει, έρχεται και  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος   Γ. Προβόπουλος να λάβει μέρος.

Χωρίς αιδώ αναπαράγει  το γνωστό εκλογικό δίλημμα-παγίδα: «Το ιστορικό διακύβευμα για τη χώρα μας, μεταξύ της επίπονης προσπάθειας ανασυγκρότησης της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ και της άτακτης οπισθοδρόμησης που θα την οδηγούσε δεκαετίες πίσω, παραμένει και σήμερα δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο ». Ω ναι, το πρώτο Μνημόνιο παραμένει το ιστορικό διακύβευμα!

Και… προειδοποιεί ότι « αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή». Με άλλα λόγια μας απειλεί.

Πύρρο Δήμα, στο όνομα της Ελλάδας, στο όνομα των Ελλήνων που με δάκρυα χαράς σε λάτρεψαν σαν θεό, φύγε από αυτή τη σφηκοφωλιά που σε εμπλέκουν.

Μην αμαυρώνεις τα μετάλλιά σου. Θυμήσου τον Δημήτρη Χριστούλα που αυτοκτόνησε «Για την Ελλάδα» θυμήσου «τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τους φώναζαν αλήτες»  και που τρώνε τα χημικά στις πλατείες. Φύγε όσο είναι καιρός και ενώσου με αυτούς. Φύγε, για τα τέσσερα παιδιά σου που τα επικαλέστηκες όταν δέχτηκες. Φύγε, πριν ο εξευτελισμός σου «γίνει τέλειος»

Φύγε, Πύρρο Δήμα και θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί σου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου