ΓΙΑΤΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Μοίρασε το

Οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις , για την δημιουργία πολιτικών σχηματισμών.  Σήμερα αυτές οι συνθήκες θεωρώ οτι είναι οι πλέον ώριμες. Η οικονομική κρίση έχει ισοπεδώσει τα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα και αναδεικνύει τις αδυναμίες  των δομών του πολιτικού συστήματος.

Παράλληλα, έφερε  στην επιφάνεια τις υστερήσεις και τις παθογένειες , μέσα απο τις οποίες στο προηγούμενο διάστημα τα κόμματα  εξασφάλιζαν  την απόλυτη κυριαρχία τους.( ημετερισμός, πελατοκρατεία, έλλειμμα δημοκρατίας στην λειτουργία των κομμάτων , κλπ )

Ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης  στάθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός,μια και η πορεία του συνδυάστηκε με την συνολική πορεία της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης.

Η ευημερία που αναπτύχθηκε, αλλά και η εξέλιξη της δημοκρατίας διαμόρφωσαν συνθήκες  ομαλότητας και κοινωνικού εφησυχασμού και εξασφάλισαν την αντοχή των κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών.

Οι παγκόσμιες οικονομικές ανακατάξεις έχουν διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, που προκαλεί ενα τεράστιο κύμα αναδιανομής, που οδηγεί στην πρώτη περίοδο της τις περιφερειακές χωρες στο περιθώριο με απρόβλεπτες συνέπειες στην κοινωνική τους συνοχή. Οι σαρωτικές οικονομικες μεταβολές ισοπεδώνουν τον κοινωνικό ιστό και ανατρέπουν κεκτημένα και δεδομένα. Ολα πια τελούν υπό αμφισβήτηση και αποτελεί φυσικό επακόλουθο η πλήρης απόρριψη των πολιτικών σχηματισμών, που ηγεμονεύαν την προηγούμενη πολιτική περίοδο.

Αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σήμερα σε εξελιξη μια τεράστια πολιτική κρίση , που δημιουργεί  και τους όρους της πολυδιάσπασης τους.

Η σημερινή πολυκομματική βουλή αποτελεί απλά μόνο την αρχή.

Με ρωτάνε γιατί κάνετε  ενα νέο κόμμα; Και φυσικά απαντώ γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει . Τίποτε δεν είναι  ίδιο με το παρελθόν. Και γιατί η κρίση του πολιτικού συστήματος και η συνολική απόρριψη των πολιτικών κομμάτων εχει δημιουργήσει  ενα τεράστιο κενό αντιπροσωπευτικότητας. Γιατί τα  κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είναι καθηλωμένα  στην ακινησία , ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκλωβισμένα στις παθογένειες του παρελθόντος  την δημαγωγια και τον λαϊκισμό.

Γιατί θέλουμε  να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή της κοινωνίας στην πολιτική
Γιατί η  χώρα καταρρέει και αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε.
Γιατί η πρωτοβουλία μας εκφράζει μια μεγάλη απαίτηση του ελληνικού λαού για δημοκρατία , δικαιοσύνη και ανάπτυξη.
Οσοι μας ζητούν να αποδεχθούμε την ακινησία και να αδιαφορήσουμε στην δημαγωγία είναι  αντίπαλοι μας. Γιατί στόχος μας είναι   η δημιουργία ενος νέου  πολιτικού φορέα,
που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ύφεσης και στη επανεκίνηση της οικονομίας. Γιατί η αποκατάσταση της οικονομίας είναι η προϋπόθεση της ευημερίας και της αλληλεγγύης.  Γιατί η αναδημιουργία του κράτους δημιουργεί πλεόνασμα οικονομικής ευημερίας. Γιατί η δημιουργία του κράτος δικαίου είναι η προϋπόθεση για δικαιοσύνη και   δημοκρατία.
Και γιατί τώρα είναι  η ώρα της ευθύνης και της δημιουργίας.
Μεσα σε αυτην την συγκυρία υπάρχουν  δύο επιλογές η να σταθούμε  αδιάφοροι και να περιμένουμε να αλλάξουν οι συνθήκες
η  να τις αλλάξουμε εμείς .
Φτάνει μόνο να πιστέψουμε οτι μπορούμε.
Για μας όλους που συμμετέχουμε σε αυτήν την νέα πολιτικη προσπάθεια μέσα απο την συμφωνία για την Νέα Ελλάδα η απάντηση στο δίλημμα έχει δοθεί.
Ναι, θα αλλάξουμε τις συνθήκες , γιατί στον Ελληνικό Λαό αξίζει κάτι καλύτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου