ΣΑΡΚΟΖΙ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Μοίρασε το

Διάβασα με ενδιαφέρον την είδηση, ότι ο Νικολά Σαρκοζί εξελέγη πρόεδρος του γαλλικού συντηρητικού κόμματος με ποσοστό 64/%.

Εντύπωση δεν μου προκάλεσε η επανεκλογή του , άλλωστε η επιστροφή στην πολιτική σκηνή ηγετών που είχαν ηττηθεί είναι κάτι που πολλές φορές έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.

Η προσοχή μου εστιάστηκε σε μια λεπτομέρεια της είδησης. Στην συμμετοχή 268.000 μελών του συντηρητικού κόμματος που ψήφισαν μέσω Ίντερνετ μέσα σε 24 ώρες για να εκλέξουν τον αρχηγό τους.

Με την νίκη του αυτή ο Σαρκοζί βάζει πλώρη για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017.

[quote text_size=”small”]

Η αξία αυτής της εκλογής βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το σημείο. Εξασφαλίζει στον Σαρκοζί το δικαίωμα της διεκδίκησης. Ένα αποτέλεσμα που προέκυψε από μια συμμετοχική διαδικασία με την χρήση της τεχνολογίας.

[/quote]

Πριν από λίγες ημέρες στην χώρα μας την πολιτική ατζέντα απασχόλησε η πρόταση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φορτσάκη για την συμμετοχή των φοιτητών σε ψηφοφορίες μέσω του Ίντερνετ.

Δεν θα ανατρέξω στους σχολιασμούς των γνωστών ´´υπεργολάβων της ελληνικής δημοκρατίας´´ γιατί το μόνο που μου προκαλούν είναι η θλίψη για την κατάντια της υποτιθέμενης προοδευτικής σκέψης.

Απλά θα πω ότι την στιγμή που σε μια χώρα , όπως η Γαλλία, αναδεικνύεται ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης με ηλεκτρονική ψηφοφορία , στην Ελλάδα αυτή η επιλογή που διευρύνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανοίγει της πύλες της δημοκρατίας στο φοιτητικό κίνημα χαρακτηρίζεται ύποπτη και συντηρητική από ´´τους θεματοφύλακες της δημοκρατίας´´.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου