ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ…

Μοίρασε το

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται , ότι το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα , σημαίνει ΝΑΙ σε όλα. Μια βασική αρχή της προπαγάνδας για την επιβίωση κέντρων εξουσίας (πχ κυβερνήσεων η πολιτικών ομάδων ) είναι η κατασκευή αντιπάλων. Ζήσαμε στο παρελθόν το αποτελεσμα. Πατριώτες και δοσίλογοι, υπερήφανοι διαπραγματευτές και νενέκοι και μια σειρά άλλοι χαρακτηρισμών οριοθετούσαν την αντίθεση.

[quote text_size=”small”]

Ο διαχωρισμός αυτός χρησιμοποιεί την πιο απροκάλυπτη μέθοδο προπαγάνδας που είναι η επίκληση στο συναίσθημα.

[/quote]

Σήμερα πάνω στο δίλλημα του δημοψηφίσματος επιχειρεί η κυβέρνηση με τις ίδιες μεθόδους , να οριοθετήσει την αντίθεση. Όποιος δηλαδή υπερασπίζεται μια διαφορετική άποψη μετατρέπεται σε εκπρόσωπο των δανειστών, ενώ η ίδια προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον ρόλο του υπερασπιστή του λαού , απέναντι στους κατασκευασμένους αντιπάλους της.

Μια εύκολη απάντηση σε αυτά τα επιχειρήματα θα ήταν , ότι η ταύτιση της Χρύσης Αυγής και της κ. Λεπέν με την κυβέρνηση σημαίνει , ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φασιστών . Χρησιμοποίησα το παράδειγμα για να αποδείξω πόσο εύκολα μπορεί να κατασκευαστεί και να προσδιοριστεί ένας αντίπαλος και όχι φυσικά για να το χρησιμοποιήσω ως πολιτική απόδειξη.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα από την κυβέρνηση απλά οριοθετούν και διχάζουν.

Σε μια δε τόσο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή ένας νέος εθνικός διχασμός θα αποτελούσε απλά την ταφόπλακα μιας χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

ΟΧΙ στο δίλλημα του διχασμού ΝΑΙ σε μια νέα αρχή πρέπει να είναι η απάντηση του δημοψηφίσματος.

Ο σκοπός βέβαια αυτής της αρθρογραφίας δεν είναι να εξαντληθεί σε πολιτικές προσεγγίσεις , αλλά να επιχειρήσει να περιγράψει τις συνέπειες του ΟΧΙ.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για το μέλλον αρκετών γενεών και η απόπειρα ανάλυσης του ΟΧΙ πιστεύω ότι αφορά κάθε έλληνα. Η πρώτη συνέπεια είναι πια σε όλους γνωστή. Οι τράπεζες έκλεισαν και οι δυνατότητες ανάληψης απο τα ΑΤΜ ορίστηκαν με απόφαση της κυβέρνησης , στα 60 ευρώ ημερησίως. Capital controls , δηλαδή έλεγχος και περιορισμός στην ροή κεφαλαίων.

Οι λόγοι που επέβαλαν αυτήν την απόφαση ήταν τα πολύ μικρά ταμειακά διαθέσιμα, που βρίσκονται στην τράπεζα της Ελλαδας. Τι ακριβώς θα σημαίνει σε λίγες ημέρες για τις εισαγωγές πρώτων υλών , τροφίμων , φαρμάκων θα το συναντήσουμε τις επόμενες ημέρες , ως μια ραγδαία επώδυνη εξέλιξη.

Γιατί όμως θα συμβεί αυτό; Θέτω το ερώτημα για να μην προλάβουν κάποιοι να πουν , ότι κινδυνολογώ. Οι περιορισμοί του ύψους των εγγυήσεων που θα παρέχουν οι τράπεζες στερούν την δυνατότητα της ρευστότητας με αποτέλεσμα να περιορίζεται και η δυνατότητα εξασφάλισης των απαιτούμενων αγαθών. Εδώ θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός.

[quote text_size=”small”]

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε , ότι όλα όσα υπάρχουν μπροστά μας , εκτός από αυτά που παράγει η φύση μας , έχουν κατασκευαστεί σε κάποια άλλη χώρα.

[/quote]

Αυτό ομολογεί το μέγεθος της εξάρτησης της οικονομίας μας , που δεν έχει εξασφαλισμένη την απαιτούμενη αυτάρκεια , ούτε καν στον διατροφικό τομέα , που θα έπρεπε να ήταν πλεονασματική.

Το ΟΧΙ είναι το νέο συμβόλαιο της χώρας μας με την χρεοκοπία και δεν αποτελεί καμιά πράξη πατριωτικού ηρωισμού.

Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει :

Υποτίμηση του εθνικού νομίσματος η οποία υπολογίζειται στο 30-50% και σύνδεση του με άλλο ξένο νόμισμα για να αποφευχθεί η εκτόξευση του πληθωρισμού και η εκθετική του υποτίμηση. Ρωτάνε πολλοί τι θα συμβεί με τις καταθέσεις, αν βγούμε από το ευρώ. Κατάρευση των τραπεζών από την μαζική φυγή κεφαλαίων και capital controls το οποίο δυστυχώς είναι πραγματικότητα.

Κάποιοι φίλοι μου λένε.

Τι σε πειράζει η χρεοκοπία αφού θα γλιτώσουμε από τα δάνεια μας. Τι θα συμβεί όμως στα δάνεια μας στην πραγματικότητα ; Το δάνειο θα παραμείνει σε ευρώ, αλλά με τη μορφή συναλλάγματος. Με την αλλαγή της ισοτιμίας, οι δανειολήπτες θα πληρώνουν περισσότερα. Σε ότι δε αφορά τα επιτόκια των δανειοληπτών θα αγγίξουν το 15% περίπου , αφού αλλάζει το νόμισμα.

Ακόμη μια υποτίμηση του εθνικού νομίσματος θα μπορούσε να καταστήσει πολλά δάνεια αδύνατον να αποπληρωθούν. Που σε απλά ελληνικά σημαίνει απώλεια των ατομικών μας περιουσιών. Η επίκληση της αξιοπρέπειας που οδηγεί σε εθνική αποδυνάμωση δεν είναι πατριωτική πράξη αλλά μια ζαριά τυχοδιωκτισμού. Μια έξοδος από το ευρώ σημαίνει και μια πιθανή έξοδο μας από την ευρωζώνη. Ήδη η συζήτηση για την διαμόρφωση των νομικών προϋποθέσεων στους κύκλους της ευρωπαϊκής ένωσης έχει ξεκινήσει

[quote text_size=”small”]

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει αλλαγή της γεωπολιτικής μας θέσης. Οι ιστορικοί αναλυτές γνωρίζουν πολύ καλά τι μπορεί να σημαίνει γαι τα θέματα εθνικής ασφαλείας και κυριαρχίας.

[/quote]

Πατριωτικό καθήκον είναι να βάλουμε τέλος στις ψευδαισθήσεις και τον τυχοδιωκτισμό να πούμε οχι σε μια τυφλή σύγκρουση , που μας οδηγούν οι ιδεολογικές εμμονές , οι ψεύτικες υποσχέσεις και τα εσωκομματικά αδιέξοδα. Η τυφλή σύγκρουση με την Ευρώπη θα έχει μόνο θύματα μια και τεράστιοι πόροι δεκάδες δις που μας παρέχονται είτε με την μορφή αγροτικών ενισχύσεων η κοινοτικών προγραμμάτων θα χάθούν και μαζί τους κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη.

Είναι η ώρα να σκεφτούμε το μέλλον μας και να μην παρασυρθούμε απο συναισθήματα που θα κοστίσουν το μέλλον μας ΝΑΙ σε μια νέα αρχή πρέπει να είναι η καθαρή απάντηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου