ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ: “ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”…

Μοίρασε το

Πέθανε αυτός, ο μοναδικός Ελλαδίτης πολιτικός, που δεν κουραζόταν με κάθε ευκαιρία να το υπογραμμίζει στους συνομιλητές του.

Και, φυσικά, δεν ντρεπόταν να το λέει.

Ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης, ο εμπνευστής του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος) που τα τελευταία χρόνια έδωσε τη δική του προσωπική μάχη με τον καρκίνο “έφυγε” στα 85 του. Μέχρι στις τελευταίες του μέρες διατηρούσε ακέραια τη πνευματική του διαύγεια, που τον είχε οδηγήσει στα ζωτικά για όλους μας συμπεράσματα.

[quote text_size=”small”]

Καλώντας τον Ελληνισμό να ξεφύγει από τη λογική της ηττοπάθειας στα εθνικά θέματα, προσπάθησε για άλλη μια φορά να αφυπνίσει τους πανέλληνες τονίζοντας πως το κυπριακό θέμα δεν είναι κάτι ξεχωριστό από το πρόβλημα της Θράκης ούτε κι από τα μνημόνια.

[/quote]

Υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι τα 42 χρόνια από την εισβολή και την «ντε φακτο» διχοτόμηση της Μεγαλονήσου έχουν εισάγει στην νοοτροπία των συμπολιτών μας μία αίσθηση άλυτου προβλήματος, υπογράμμιζε ότι είναι ανάγκη οι Έλληνες να πιέσουν τις ηγεσίες τους και να συνταχθούν σε κινήματα πολιτών για να αλλάξουν τη δυναμική του προβλήματος.

«Αν συνεχίσουμε τις υποχωρήσεις και δεχθούμε μία νέα εκδοχή του σχεδίου Ανάν, τότε θα τελειώσει ο Ελληνισμός στην Κύπρο», προειδοποιούσε επίμονα τα τελευταία χρόνια.

Και ζητούσε συσπείρωση του λαού εναντίον της οικονομικής κατοχής μέσω των αντιμνημονιακών δυνάμεων, για να επισπεύσει επιπρόσθετα, καθώς υποστήριζε,  τη λύση των εξωτερικών μας θεμάτων.

«Αρκεί οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να στηρίζονται σε δύο πόδια. Στην απεμπλοκή από το μνημόνιο αλλά και στην προσοχή στην εξωτερική μας πολιτική», έλεγε…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου