Αφελείς με …φυσικό τρόπο

Ο Λουκάς Γεωργιάδης στηλιτεύει τον τρόπο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι νομίζουν πως απεύθυνονται σε αφελείς πολίτες. Με φυσικό τρόπο εκστομίζουν τα πλέον απίστευτα πράγματα, ποντάροντας ότι και αυτή τη φορά η κοροϊδία θα πιάσει. new deal Σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης στηλιτεύει τον τρόπο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι νομίζουν πως απεύθυνονται σε αφελείς πολίτες. Με φυσικό τρόπο εκστομίζουν τα πλέον απίστευτα πράγματα, ποντάροντας ότι και αυτή τη φορά η κοροϊδία θα πιάσει.


Η σημερινή συγκυβέρνηση με τον …αέρα των δύο επιπλέον μονάδων που πήρε στις δημοσκοπήσεις μετά από τους 99 νεκρούς στο Μάτι (!!!) και την παράδοση άνευ όρων στο θέμα του “Μακεδονικού”, φαίνεται ότι συνεχίζει …ακάθεκτη το έργο της. Πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί αφελείς σ΄ αυτή τη χώρα. Σίγουρα δεν είναι το 36% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Ούτε και το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του ιδίου έτους.

Συνεχιστής του Ανδρέα

Οι σημερινοί κυβερνώντες παραμένουν πιστοί στις αρχές τους για τερατώδη ψέματα, από τα οποία στο τέλος κάτι θα μείνει. Δυστυχώς, ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος έχει ταυτιστεί με αυτές τις νοοτροπίες. Είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ του εκχυδαϊσμού, του βολέματος, της μετριοκρατίας. Το παλαιό ΠΑΣΟΚ που έχει βρει στο πρόσωπο του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου τον …συνεχιστή του Ανδρέα Παπανδρέου! Και ας έχει κοστίσει στη χώρα 200 δισ. ευρώ. Επιτήρηση διαρκείας έως το 2060, εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Και ας έχει φτωχοποιήσει και ισοπεδώσει τους πάντες. Και ας διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα. Βέβαια, αποτελεί ύβρι και ιεροσυλία να συγκρίνονται αυτά τα δύο πρόσωπα. Αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή είναι η πραγματικότητα σε επίπεδο προτιμήσεων.

Οι σημερινοί κυβερνώντες δίνουν ρεσιτάλ. Θυμόμαστε τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου να λέει ότι αν θέλει ο ελληνικός λαός να πουληθεί μέχρι και Ακρόπολη, τότε ας ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Και ω του θαύματος, το έκανε ο Τσίπρας! Οι αφελείς που εξακολουθούν να πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργούν με λογική αναίσθητου. Του έχουν κάνει ολική νάρκωση με αποτέλεσμα να μην …θυμάται τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που μας κοστίζει η “περήφανη διαπραγμάτευση” του 2015. Μια “διαπραγμάτευση” που θα μας συνοδεύει για τις επόμενες πολλές δεκαετίες.

Μείωση στις συντάξεις με φυσικό τρόπο

Είναι τέτοια η λοβοτομή που έχει υποστεί ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος που άκουσε πριν από 20 μέρες τον ένοικο του Μαξίμου να λέει ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις (για τις οποίες έχουν ψηφίσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), καθώς θα φύγουν με… φυσικό τρόπο από τη ζωή οι σημερινοί 70άρηδες! Και έρχεται πριν μερικές ημέρες για να το επιβεβαιώσει (έτσι για να το εμπεδώσουμε) και ο υπουργός Οικονομικών. Ο οποίος με απόλυτα …φυσικό τρόπο είπε ότι σε 10-20 χρόνια θα έχουν φύγει με φυσικό τρόπο ουσιαστικά πάνω από 1.500.000 σημερινοί συνταξιούχοι! Τα λένε αυτά και ο καιρός είναι αίθριος, θα πούμε εμείς…

Λίγα 24ωρα πριν τη φυσική τοποθέτηση Τσακαλώτου για τον φυσικό τρόπο με τον οποίο θα πάρει ανάσα το Ασφαλιστικό είχε εμφανιστεί με τον ίδιο φυσικό τρόπο ένας υπουργός με το επώνυμο Παρασκευόπουλος. Ανακοίνωσε ότι η βία στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αλλά πρέπει να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ και να δημιουργηθούν χώροι για καταληψίες! Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά είναι πολιτική. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια επιστήμη που θα μπορούσε να εξετάσει λεπτομερώς τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων…

Ένα 24ωρο πριν τις …φυσικές παρεμβάσεις Τσακαλώτου και Παρασκευόπουλου είχε εμφανιστεί ένας υπουργός με το επώνυμο Σπίρτζης. Ανακοίνωσε ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με 45 εκατ. ευρώ (το 2014 με τα 300 και πλέον εκατομμύρια αποτελούσε ξεπούλημα!) ήταν επιβεβλημένη για να μην μπούμε και σε νέο μνημόνιο! Μας βοήθησε ο Θεός που δεν μπήκαμε σε νέο μνημόνιο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την ώρα που βγαίναμε από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να κάνουμε και το σταυρό μας δηλαδή! Ειρήσθω εν παρόδω, βγαίνουμε από ένα μνημόνιο το οποίο ήταν αχρείαστο. Αλλά είμαστε σε ένα διαρκές μνημόνιο χωρίς τα απευθείας χρήματα των …κουτόφραγκων!

Γιουρούσι

Λίγο πριν τον υπουργό Σπίρτζη, κάποιο άλλο …διαλεκτό μέλος της σημερινής …μη κυβερνητικής οργάνωσης είχε προαναγγείλλει την κατάργηση της “Διαύγειας”. Γιατί ως γνωστόν η Αριστερά είναι …τίμια. Και επειδή είναι τίμια μπορεί να τηρεί και …διπλά βιβλία! Τι τη θέλουμε τη Διαύγεια; Εδώ πρέπει να γίνει κανονικό γιουρούσι σαν τους αντάρτες στον συμμοριτοπόλεμο. Και να μην μείνει τίποτα όρθιο! Πολύ πριν από όλους τους παραπάνω …κυρίους είχαμε στην καταστροφική πυρκαγιά του Ματιού, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης. Μπροστά στον φακό ρωτούσε έναν …καμένο συμπολίτη μας αν του αρέσει τώρα που έγινε ό,τι έγινε λόγω της αυθαίρετης δόμησης! Το εξεστόμισε αυτό άνθρωπος που βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο από το 1993. Και προφανώς δεν έχει στείλει έστω ένα e-mail ή επιστολή σε υπουργό για την κατεδάφιση ούτε μιας …πέργκολας!

Προ μηνών ένας άλλος κύριος της κυβέρνησης μας είχε… συμβουλεύσει να καθίσουμε προσοχή. Να κάνουμε ότι κοιμόμαστε όταν θα μπουν ληστές στο σπίτι μας! Εν μέρει δίκιο είχε. Γιατί αν είσαι ξύπνιος τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα. Αλλά και αν για καλή σου τύχη …κοιμηθείς και ο κλέφτης συλληφθεί έξω από το σπίτι σου, έχει φροντίσει ο νόμος ενός άλλου κυρίου (αυτού που θεωρεί ότι η βία στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί…) να τον αποφυλακίσει! Για να σε επισκεφθεί και πάλι στο σπίτι σου. Και να ξανακάνεις ότι κοιμάσαι. Μόνο μην είσαι ξύπνιος και πάνω στον πανικό σου αμυνθείς …επιτιθέμενος! Έμπλεξες…

Αφήσαμε για το τέλος την περίπτωση του ενοίκου του Μαξίμου που στα συλλαλητήρια έβλεπε 3.000 – 4.000 ακραίους που δεν ήθελαν τη συμφωνία με τα Σκόπια. Αντί να αναλογιστεί ότι πλέον ο όρος “Αριστερός” αποτελεί όνειδος και κατάντημα, έχει το θράσος να χλευάζει πολίτες που βγαίνουν για να στείλουν ένα μήνυμα. Το οποίο αν ήξερε να διαχειριστεί, τότε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πολλά από ένα θέμα που δεν μας πίεζε να το κλείσουμε. Και δυστυχώς δείχνει ότι έχει συντελεστεί κάτι άκρως εξευτελιστικό.

Αφελείς ή κουτοπόνηροι;

Όλοι οι παραπάνω …κύριοι και πολλοί ακόμη μαζί με αρκετές κυρίες της σημερινής απίστευτα παλαβής κυβέρνησης έχουν αποδυθεί σε έναν καθημερινό αγώνα προκειμένου να πείσουν όσο γίνεται περισσότερους ότι είναι …αφελείς. Γιατί αν μετά απ΄ όλα αυτά που έχουν πει και έχουν κάνει, εξακολουθεί να τους υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο τμήμα του εκλογικού σώματος, τότε μόνο αφελής μπορεί να είναι. Παίζει φυσικά και το ενδεχόμενο ο …αφελής να είναι και… κουτοπόνηρος. Είτε γιατί έχει βολευτεί σιτιζόμενος από το αίμα των φορολογούμενων. Είτε γιατί έχει την προσδοκία του βολέματος. Στις επόμενες εκλογές θα μάθουμε πόσοι είναι οι αφελείς ή κουτοπόνηροι. Όμως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας περνούν όλοι αυτοί όλους μας για ηλίθιους.

Η σημερινή ελληνική κοινωνία πρέπει να μάθει τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν ότι “μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα”… Μένει να δούμε λοιπόν πόσοι θα είναι οι αφελείς που θα πειστούν εύκολα και με… φυσικό τρόπο στις προσεχείς εκλογές. Ακόμη κι αν είναι κουτοπόνηροι ή βολεμένοι δεν μπορεί να αλλάξει ένα πράγμα. Ο ηλίθιος αδιαφορεί εάν με τη βλακεία του προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά ακόμη και στον εαυτό του…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου