ΑΝ…….!!

Μοίρασε το

Πρόσφατα παρακολούθησα μια εξαιρετική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το σενάριο εκπληκτικό και το συμπέρασμα συγκλονιστικό. Μια απόφαση προσδιόρισε και χάραξε την ζωή του πρωταγωνιστή, μέσα από την οποία αναδεικνύεται το μέγεθος των  επιλόγων μας ακόμη και των τυχαίων.

Δανείζομαι τον τίτλο και το παράδειγμα της ταινίας, για να το χρησιμοποιήσω, για μερικά υποθετικά ερωτήματα. Ελπίζω αυτά να αναδείξουν το μέγεθος της επώδυνης πραγματικότητας, που βιώνουμε σήμερα ,αλλά και την ανάγκη ορθών επιλογών στην πιο κρίσιμη μεταπολεμική συγκυρία της χώρας μας.

Αν λοιπόν το 2012 το υπουργικό συμβούλιο εκείνης της περιόδου προχωρούσε στην εφαρμογή της απόφασης του, για την εξυγίανση της ΕΡΤ, η χώρα δεν θα βρισκόταν μπροστά σε μια πρωτοφανή κυβερνητική κρίση, που απείλησε την πολιτική μας σταθερότητα και έθεσε σε κίνδυνο την οικονομία μας.

Αν εφαρμοζόταν εκείνη η απόφαση 2600 υπάλληλοι της ΕΡΤ σήμερα δεν θα ήταν απολυμένοι και το σχέδιο εξορθολογισμού της ΕΡΤ θα είχε πολυ μικρές συνέπειες στο καθεστώς εργασίας των εργαζομένων

Αν εφαρμοζόταν εκείνη η απόφαση  όσοι θα επαναπροσληφθούν αύριο δεν θα είχαν ένα νέο απροσδιόριστο και αβέβαιο μισθολογικό καθεστώς.

Αν τολμούσαν κάποιοι να εφαρμόζον εκείνη την απόφαση μια ταλαιπωρημενη κοινωνία πιθανά να τους είχε κατατάξει στους ανάλγητους  πολιτικούς. Άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο διάβα της ιστορίας μας και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Στην  μικρή μου διαδρομή στην πολιτική διαπίστωσα σύντομα ,οτι ο  λαϊκισμός είναι ανίκητος μόνο που οι συνέπειες του έχουν πάντα θύματα άλλους.

Αναρίθμητα ……αν…… θα μπορούσα να προσθέσω, όμως στην εποχή  του twitter  μαθαίνεις την αξία της περίληψης και της συμπυκνωμένης σκέψης.

Αν λοιπόν είχαμε μια άλλη επιλογή τότε πιθανά να μην είχαμε αυτά τα προβλήματα. Σήμερα όμως υπάρχουν και κάποιοι ευθύνονται.

Είμαστε σε μια εποχή που πιστεύω πως οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται και να εξατομικευονται. Η γενίκευση και η ισοπέδωση είναι οι βόμβες της υπονόμευσης της δημοκρατίας. Μας οδηγούν στην αγκαλιά του φασισμού και είναι υποχρέωση όλων να τις αφοπλίσουμε.

Αν λοιπόν οι συνδικαλιστές μπορούσαν να δουν την πραγματικότητα  σήμερα η ναυαρχίδα της δημόσιας τηλεόρασης θα μετρούσε μόνο την απώλεια της ΕΤ1 και κάποιες μετακινήσεις η και απολύσεις ακόμη ενός μικρού αριθμού υπαλλήλων.

Ολοι γνωρίζουμε οτι σε αρκετούς υπήρχαν και άλλες πηγές εισοδημάτων από άλλες εργασίες και αρκετές αργομισθίες. Αν γνωστοί δημαγωγοί και ευαίσθητοι που κατοικούν ακόμη στο πολιτικό σύστημα δεν είχαν σηκώσει το πολιτικό τους ανάστημα  για να ακυρώσουν εκείνη την επιλογή και μιλώ για αυτούς που ήταν εντός της πρώην κοινοβουλευτικής μου ομάδας, σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ.

Αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του ο κ Σαμαράς ενδιαφερόταν για τα συμφέροντα της χώρας
και οχι για τα κομματικά τους οφέλη, σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ.

Δεν αρκεί η συγγνώμη του υπουργού επικρατείας του κ. Σταμάτη, αλλά μπροστά στις κρίσιμες στιγμές που θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα απο στάση ευθύνης θα την αποδεχθώ ως ειλικρινή και οχι ως μια συνηθισμένη υποκριτική πράξη στην σκηνή της πολιτικής.

Αν λοιπόν ;;;;;;;;;;;;

Πρόσφατα ένας καλος μου φίλος μου περιέγραψε μια φανταστική ιστορία.

Πριν απο την επίθεση στους δίδυμους πύργους ο υπουργός εθνικής ασφαλείας  των ΗΠΑ έδωσε την εντολή μετά απο πληροφορίες που είχε, να υπάρξει θωράκιση στις καμπίνες των πιλότων, για να διασφαλιστεί η μη προσβασιμότητα τους.

Οι αντιδράσεις των εταιρειών για τα υψηλά κόστη, των επιβατών για την μετακύλιση στις τιμές των εισητηρίων, των ΜΜΕ που καθοδηγούμενα μετέφεραν ενημέρωση για μια γελοία επιλογή απο έναν τρελό υπουργό ακύρωσαν την υπουργική απόφαση περι νέων όρων ασφαλείας των αεροσκαφών απο τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο υπουργός οδηγήθηκε σε παραίτηση κατασυκοφαντημένος .

Αν λοιπόν υπήρχε αυτός ο υπουργός δεν θα υπήρχαν οι δίδυμοι πύργοι, όμως  η τρέλα του πιθανά θα μας απασχολούσε ακόμη.

Αν λοιπόν οι σειρήνες της δημαγωγίας και του λαϊκισμού σταματήσουν να μας καθοδηγούν στις επιλογές μας τότε το καράβι θα φθάσει στην Ιθάκη.

Μόνο που κάποιοι πρέπει να τραβήξουν επιτέλους κουπί και να αφήσουν τα πλατσουρίσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου