48 ΩΡΕΣ …ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ …ΦΙΛΟΤΙΜΟ

Μοίρασε το

Το 2007 στην μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, ο τότε αρμόδιος υπουργός ο κ. Πολύδωρας είχε πει στις τηλεοπτικές κάμερες την αλήστου μνήμης φράση.. την πατήσαμε! Το 2009 ο ίδιος κρατικός μηχανισμός άλλαξε την φράση… τώρα με μια πιο προσεκτική  διατύπωση: μας ξέφυγε… Επί της ουσίας και το 2007 αλλά και τώρα λένε το ίδιο πράγμα… Την πατήσαμε και μας ξέφυγε (2007) η μας ξέφυγε και την πατήσαμε (2009), πάρτε όποια εκδοχή προτιμάτε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.. Συνολικά πάνω από 250.000 στρέμματα δάσους  στην Αττική χάθηκαν για τις επόμενες γενιές… Tο κόστος ανυπολόγιστο οι ευθύνες απεριόριστες. Θα πίστευε κανείς ότι θα μάθαιναν οι αρμόδιοι από τις προηγούμενες πυρκαγιές, θα υπήρχε δηλαδή σχέδιο δασοπροστασίας με τις ανάλογες υποδομές και σχέδιο αντίδρασης εάν εκδηλωνόταν πυρκαγιά.

Τρέχοντας για πάνω από 48 ώρες στα μέτωπα της πυρκαγιάς που τους ξέφυγε, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε τίποτα. Αυτοσχεδιασμοί και φιλότιμο από τους απλούς πυροσβέστες, τους εθελοντές τους κατοίκους, τους πιλότους, αλλά μέχρι εκεί..

Ο σχεδιασμός της πολιτείας ανύπαρκτος , δήμαρχοι και κοινοτάρχες να παρακαλούν μέσω των δημοσιογράφων στα ραδιόφωνα και στα τηλεοπτικά κανάλια για υδροφόρες για αεροπλάνα για πυροσβέστες κλπ.

Και να γίνονται οι δημοσιογράφοι οι κομιστές της κατάστασης,  αυτοί που επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπουργό για να μεταφέρουν τα αιτήματα τις αγωνίες και τα παρακάλια των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπουργοί που ικανοποιούσαν συνήθως άμεσα τα αιτήματα όταν προέρχονταν από τους δημοσιογράφους. Ουσιαστικά το συντονιστικό όργανο ήταν στα στούντιο των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών.. τριτοκοσμική κατάντια..

Και μέσα σε όλα αυτά  ένας Καραμανλής να επιθεωρεί από ψηλά με το ελικόπτερο σε ζωντανή σύνδεση με τα κανάλια, για να βλέπουν όλοι ότι συντονίζει αυτός, ότι ενδιαφέρεται και ότι κάτι τέλος πάντων κάνει..
Eπιτυχημένα επικοινωνιακά τρικ! Το αποτέλεσμα όμως του συντονισμού του πρωθυπουργού, απογοητευτικό.. Η Aττική κάηκε και μαζί μ αυτήν κάηκαν και τα τελευταία χαρτιά ενός κουρασμένου και ανήμπορου πρωθυπουργού. Το κόστος της κούρασης και της αποτυχίας του πρωθυπουργού  το πληρώνουμε όλοι μας και ειδικότερα οι νεότερες γενιές..

Υ.Γ. τώρα γιατί δεν απαντούσαν οι υπουργοί ,στους κοινοτάρχες και στους δημάρχους,   ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν ανοιχτή γραμμή, αυτό ας το απαντήσουν οι υπουργοί..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου