ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”

Μοίρασε το

Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων και… λοιποί συγγενείς «κυνηγούν» πλέον εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 200 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών πολλοί εκ των οποίων πίστεψαν στη… Σεισάχθεια, στον… τσαμπουκά δίπλα στις μπάρες των διοδίων ή στη… μαγκιά όταν τα συνεργεία της ΔΕΗ διέκοπταν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα μεγάλο τμήμα αυτής της εκλογικής πελατείας πίστεψε ότι μια κυβέρνηση του… αριστεροδεξιού αντιμνημονιακού μπλοκ θα δώσει τέλος στα βάσανά του. Οι προηγούμενοι διαχειριστές της εξουσίας ήταν… ανάλγητοι και ήθελαν να κόψουν το ρεύμα από τον… φτωχούλη ή να του πάρουν το σπίτι λόγω μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων. Έτσι, πίστεψαν ότι με τους… ευαίσθητους θα μπορέσουν να σώσουν αυτά που θα τους έπαιρναν οι… αναίσθητοι!

Πριν από μερικούς μήνες ήρθε ένα… μπουγιουρντί σε κάποιον συμπολίτη μας, πάνω-κάτω 22.000 ευρώ. Τι έκανε ο… άμοιρος; Δεν πλήρωνε διόδια! Περνούσε και έκανε… αντίσταση σηκώνοντας τις μπάρες επί της… επαράτου διακυβερνήσεως-συγκυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, προ της ελεύσεως της… ελπίδας. Πίστεψε (ο δυστυχής…) ότι δεν θα πληρώσει ποτέ και ότι θα του αναγνωριζόταν αυτή η… ηρωική πράξη. Ότι το όνομά του θα γραφόταν από τον ιστορικό του μέλλοντος με… χρυσά γράμματα στο πάνθεον των ηρώων της σύγχρονης νεοελληνικής γελοιότητας… Δεν αποκλείεται, ο κατά τα άλλα συμπαθής συμπολίτης μας, να κέρδιζε μια θέση στον κρατικό μηχανισμό για τα… ανδραγαθήματά του. Δυστυχώς όμως (γι αυτόν…) ήρθε ένα… άγριο πρόστιμο 22.000 ευρώ με βάση όσα προβλέπονται από τον σχετικό νόμο. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι πλέον αυτοί που τον παρότρυναν να σηκώσει τις μπάρες, τώρα κάνουν ότι δεν ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν… Οι πρώην αντιπολιτευόμενοι ως σημερινοί κυβερνώντες κάνουν τον ανήξερο, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι άλλο πράγμα είναι ο… χαβαλές του πεζοδρομίου (λέμε και καμιά… παρόλα να περάσει η ώρα) και εντελώς διαφορετικό πράγμα να έχεις στα χέρια σου τις τύχες της χώρας.

Ήδη, χιλιάδες… έξυπνοι (ευυπόληπτοι κατά τα λοιπά συμπολίτες μας και πάνω απ΄ όλα… αγωνιστές) θα γευτούν την ίδια… γλύκα. Και μόνο το γεγονός ότι οι ίδιοι θα ασκήσουν προσφυγές σε δικαστικές αποφάσεις θα τους κάνει να… μαρτυρήσουν την ώρα και τη στιγμή που έκαναν τους… μάγκες. Αυτό το κίνημα «Δεν Πληρώνω» δημιούργησε απίστευτα βλακώδεις προσδοκίες. Κουτοπόνηροι Ελληναράδες βρήκαν… στέγη σε ένα κίνημα το οποίο είχε πολιτικό υπόβαθρο και στήριξη (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…) πιστεύοντας ότι δεν θα πληρώσουν διόδια, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τις δόσεις των δανείων, την Εφορία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ κλπ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ… ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Αναφερόμαστε στις νοσηρές νοοτροπίες που καλλιεργήθηκαν και ανέδειξαν σύγχρονους «μπαταχτσήδες». Τύπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του… πυρός και φωνάζουν που είναι το Κράτος και διάφορα τέτοια… νεοελληνικά! Μιλάμε για αυτούς που νομίζουν ότι θα ζουν εις βάρος των υπολοίπων περιφέροντας τη νεοελληνική μαγκιά ως λάφυρο μιας παρασιτικής αντίληψης που «φούντωσε» στα… πέτρινα μνημονιακά χρόνια. Το μεγάλο δυστύχημα είναι πως παρά το γεγονός ότι χαρακτηριζόμασταν ως ένας λαός νοικοκυραίων που πάντα ήθελε να έχει ψηλά το κεφάλι και να μην χρωστά σε κανέναν, εντούτοις καταντήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να είμαστε ανυπόληπτοι, κουτοπόνηροι και ελεεινοί.

Όσοι λειτούργησαν ανώριμα και πίστεψαν στον λαϊκισμό των κομμάτων που τους καλούσαν να κάνουν… αντίσταση δια της αποφυγής εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους είναι πλέον αντιμέτωποι με το νόμο. Αν πέρασαν σαν… κύριοι (ή κυρίες…) τα διόδια σηκώνοντας τη μπάρα, τότε πρέπει να περιμένουν ότι η άρση… μπαρών θα τους στοιχίσει ακριβά. Όσοι πίστεψαν ότι θα γλιτώσουν την πληρωμή έστω μέρους των δανείων τους χωρίς συνέπειες, ας το ξεχάσουν. Όσοι πιστεύουν ότι θα τα βγάλουν έτσι εύκολα πέρα με την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν μετά τα χιλιάδες κατασχετήρια που έχουν γίνει. Συνένοχοι σε αυτήν την κατάσταση είναι και όσοι πίστεψαν ότι θα γίνει το… όγδοο θαύμα και δεν θα πληρώνουν τις οφειλές τους.

Ένα Κράτος μπορεί να σταθεί όρθιο όταν και μόνο όταν, οι πολίτες του καλύπτουν τις υποχρεώσεις του προς αυτό. Δίκαιο ή άδικο, δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Επίσης, η δικαιολογία ότι μας φταίνε οι ξένοι, μάλλον είναι… φτηνή και δεν «πουλάει». Ο Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι απευθυνόμενος πριν από 63 χρόνια στον αμερικανικό λαό είχε στείλει το εξής μήνυμα: «πριν πεις τι κάνει το Κράτος για σένα, αναρωτήσου τι έκανες εσύ για το Κράτος». Το συμπέρασμα απ΄ όλα τα παραπάνω είναι ότι όσοι είχαν εθιστεί σε μια αντίληψη περί… καθέτου γραψίματος των υποχρεώσεων τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα για να πληρώσουν τον λογαριασμό. Σίγουρα, πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους ότι θα τους τον πληρώσουν άλλοι. Ή, για την ακρίβεια, μόνοι οι άλλοι. Ακόμη και αυτοί που τους παρέσυραν σφυρίζουν πλέον αδιάφορα και τους λένε «ας προσέχατε»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου