ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ Ο ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΥΡΙΟΙ!

Μοίρασε το

Πρόταση- κόλαφος, αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση, αν μπορούμε να φρίττουμε ακόμα με τις «ιδιοφυείς» ιδέες των κρατούντων. Πρόταση που μας φέρνει πίσω δυο αιώνες στην εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτείνει  να υπάρξει «κεφαλικός» φόρος ύψους 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ατομικές επιχειρήσεις.

Αυτό έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της εγχώριας τρόικα, κι αυτό για να καλυφθούν τα 2 δισ. ευρώ, -πέραν του πακέτου των περίπου 11,5 δισ.- που ζητά η τρόικα (εξωτερικού).  Αναμένουν δηλαδή 2 δις ευρώ από τα μαλλιά της κεφαλής μας…

Τα συστημικά  media με στόμφο μας πληροφόρησαν  «ο κ. Βενιζέλος τόνισε στη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου ότι δεν συζητά αυτή την πρόταση και πως το ΠΑΣΟΚ την απορρίπτει ως άδικη και οριζόντια» Ο άνθρωπος που πριν λίγους μήνες  «χωρίς συναίσθησιν, χωρίς λύπην χωρίς αιδώ»  βγήκε και ανακοίνωνε το χαράτσι και εκβίαζε το λαό να το δώσει μέσω της ΔΕΗ, αυτοχρίστηκε τώρα προστάτης των αδυνάτων.

Μας λένε επίσης ότι  «η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη», αφού γνωστοποιήθηκε από τους ίδιους το κενό ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ στο πακέτο των 8 δις. Για άλλη μια φορά-η τελευταία πάντως, αφού δεν υπάρχουν πια άλλες αντοχές ή περιθώρια -περιμένουν να «τα πάρουν» από τον πτωχευμένο πια ελληνικό λαό, ρουφώντας κυριολεκτικά το αίμα του: «στα 8 δισ. του πακέτου μέτρων που αφορά στο σκέλος των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων, συμπεριλαμβάνεται και το εισοδηματικό έσοδο από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια».

Στα  κεφάλια σας ο κεφαλικός φόρος κύριοι, στα κεφάλια σας και όλη η οδύνη του λαού, στα κεφάλια σας και οι Ερινύες για τους ανθρώπους που πηδούν απ’ τα παράθυρα καθημερινά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου