ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μοίρασε το

Κοινοβουλευτικές εκλογές έχουμε το 2015 σε Μ. Βρετανία, Πορτογαλία και Ισπανία και είναι επίσης πολύ πιθανό να δούμε εκλογές και στην Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμα αυτοδιοικητικές εκλογές σε Ιταλία και Ισπανία.

Η Credit Suisse αξιολογεί ως άκρως ανατρεπτικές τις κάλπες που θα στηθούν το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, καθώς θα ανατρέψουν τα κατά τόπους πολιτικά κατεστημένα.

Η έκθεση εκτιμά ότι παρά την προβαλλόμενη σε αυτές τις χώρες αισιοδοξία και τα νούμερα που «ευημερούν», οι λαοί εξακολουθούν να βιώνουν τις ισχυρές συνέπειες της κρίσης και της ευρωπαϊκής πολιτικής της λιτότητας.

Η άνοδος κινημάτων και κομμάτων που χαρακτηρίζονται ως «μη-κυρίαρχα», αλλά διεκδικούν επάξια όμως την εξουσία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, οι Podemos στην Ισπανία, αλλά και το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων (Μπέπε Γκρίλο) στη Ιταλία, μέλλει να αλλάξουν εξ ολοκλήρου όχι μόνο το εθνικό σκηνικό, αλλά και συνολικά το ευρωπαικό σκηνικό, καθώς αντιμάχονται σθεναρά την ισχύουσα κεντρική πολιτική της παρακμάζουσας Ευρωπαικής Ένωσης.

foto
Η αποδυνάμωση του εθνικού κύρους των χωρών, που έχει προέλθει από την ανεξέλεγκτη παρεμβατικότητα της Ευρωπαικής Ένωσης στα οικονομικά πράγματα της κάθε χώρας, χωρίς να έχει θεσπιστεί ενιαία δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει σε ουσιώδη μείωση της υποστήριξης των κυρίαρχων κομμάτων και δημιούργησε χώρο σε νέα κόμματα και κινήματα τα οποία διεκδικούν να ριζοσπαστικοποιήσουν τις παρωχημένες στρατηγικές ανάπτυξης που επιβάλλονται σήμερα από την «Ενωμένη» Ευρώπη.

Η έκθεση της Credit Suisse, προσπαθεί στην συνέχεια να μας πείσει ότι η άνοδος αυτών των κομμάτων /κινημάτων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως επικίνδυνη εξέλιξη, διότι πλήττει την «πολιτική σταθερότητα» στα Ευρωπαικά πράγματα. Και λέω ότι προσπαθεί να μας πείσει, διότι εκφράζει άποψη για μια «πολιτική σταθερότητα», η οποία δεν υφίσταται…

Ουσιαστικά δηλαδή η έκθεση, ενώ παρουσιάζει τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας και καταγράφει τις πολιτικές τάσεις αρκετών χωρών μελών της «Ενωμένης» Ευρώπης, προσπαθεί να χειραγωγήσει τον κόσμο με κινδυνολογίες, προκειμένου να υπηρετήσει σωστά το σύστημα το οποίο την συντηρεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ της επέβαλαν, πρόσφατα, πρόστιμο ύψους 2,6 δις δολαρίων, όταν διαπιστώθηκε ότι διευκόλυνε Αμερικανούς πελάτες της να αποκρύψουν μεγάλα χρηματικά ποσά, μέσω της σύστασης off shore εταιριών…

Η Credit Suisse αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα διαβρωμένων χρηματοπιστωτικών φορέων, με ισχύ, που επιχειρούν να πατρονάρουν το μέλλον των λαών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την δική τους επιβίωση, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιβίωσης της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου