Ποιο ανταποδοτικό όφελος για τους φόρους;

Ο Κώστας Συλιγάρδος στηλιτεύει ένα κράτος που διαρκώς ζητά περισσότερα από τους πολίτες. Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές διαρκώς αυξάνονται, χωρίς ανταποδοτικό όφελος προς τους φορολογούμενος. Ως πότε…; new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος στηλιτεύει ένα κράτος που διαρκώς ζητά περισσότερα από τους πολίτες. Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές διαρκώς αυξάνονται, χωρίς ανταποδοτικό όφελος προς τους φορολογούμενος. Ως πότε…;


Με κάλεσε ο λογιστής μου να μου υπενθυμίσει ότι πρέπει να πληρώσουμε τις ΕΞΤΡΑ ασφαλιστικές μας εισφορές.

Προσωπικά, τόσο εγώ, όσο και ο εργοδότης μου πληρώνουμε και μάλιστα αρκετά. Το κράτος όμως θέλει κι άλλα. Εκτός από μισθωτός που είδα το μισθό μου να μειώνεται περίπου κατά 60 %, είδα τις υποχρεώσεις μου προς το κράτος να αυξάνονται κατά 100% τα τελευταία χρόνια, (είμαι και ελεύθερος επαγγελματίας στο αντικείμενο μου πάνω πάντα). Εμείς είμαστε οι εύκολοι πληρωτές.

Κι εγώ δεν έχω αντίρρηση να πληρώσω. Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση έδειξε ξεκάθαρα τι μπορεί να κάνει με όλους όσοι έστησαν και γιγάντωσαν το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”. Αφού τους χρησιμοποίησε για να κάνει κλίμα και τους έκλεψε την ψήφο, τους τσάκισε, στέλνοντας τους ακόμα και στα δικαστήρια.

Ποιο ανταποδοτικό όφελος;

Θέλω όμως να βρεθεί ένας να μου εξηγήσει τι έχουμε ως ανταποδοτικό όφελος για τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο επιτηδεύματος, τον φόρο εισοδήματος κ.ο.κ.

Γιατί δρόμους και καθαριότητα δεν βλέπω. Σοβαρό και πολιτισμένο αστικό περιβάλλον δεν έχω. Εξυπηρέτηση όπως πρέπει στις δημόσιες υπηρεσίες εξαρτάται από την πρόθεση του υπαλλήλου και την γνωριμία. Και τέλος όσον αφορά ακόμα και την συμμετοχή μας στα φάρμακα. Ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες χαμηλώνουν τις τιμές οι Πολάκηδες αυξάνουν την συμμετοχή. Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε πολλά περισσότερα στον φαρμακοποιό μας ο οποίος όμως με την σειρά του κερδίζει λιγότερα γιατί η φορολογία του είναι εξοντωτική.

Να μην μιλήσω για τις ημερομηνίες των ραντεβού στα νοσοκομεία. Ούτε για τις σημερινές καταγγελίες που μας έκανε ο δντης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του Αγ Νικολάου, ότι σύντομα έρχεται λουκέτο εξ αιτίας την έλλειψης προσωπικού.

Το κράτος κάνει προσλήψεις. Αλλά προσλαμβάνει στην ΕΡΤ, κηπουρούς για τους κήπους των νοσοκομείων και ένα σωρό άλλους αργόσχολους για να ικανοποιήσει όχι τις απαιτήσεις αλλά τον κομματικό στρατό και τους ψηφοφόρους.

Πάντα έτσι ήταν, τώρα έχει παραγίνει. Κι ο πρωθυπουργός μας υποστηρίζει ότι το κόψιμο των συντάξεων δεν είναι και τόσο επώδυνο γιατί έτσι κι αλλιώς οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν κάποια στιγμή. Το θέμα είναι ότι αυτοί θα πεθάνουν κι αυτοί που θα μπορούσαν να σε πληρώνουν φεύγουν στο εξωτερικό γιατί τους διώχνετε.

Γιατί για εδώ μάλλον έχετε άλλα σχέδια…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου