ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Μοίρασε το

Οι  τράπεζες στην Ιταλία και την Ισπανία είναι βαριά τραυματισμένες. Είναι παγκοίνως γνωστό στον κόσμο όλο ότι οι κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών δεν μπορούν να τιθασεύσουν τα ελλείμματα. Οι κυβερνήσεις στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις τράπεζές τους να χρηματοδοτήσουν τις «τρύπες» των ελλειμμάτων πριν κηρύξουν πτώχευση και ζητήσουν εξωτερική βοήθεια. Στην Ισπανία, αφού πτώχευσαν όλες σχεδόν οι τράπεζες, ως λύση επιλέχθηκε να μεταφέρουν τις ζημίες τους στο ισπανικό Δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του πτώχευσε και αυτό.

Ως λύση επιλέχθηκε να δοθούν δάνεια στις τράπεζες από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), οι οποίες με τη σειρά τους δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο… ισπανικό Δημόσιο (με επιτόκιο 6%).  Προχθές ο Ισπανός συντηρητικός πρωθυπουργός Ραχόι έκανε μια απίθανη πρόταση  σωτηρίας μέσω κρατικοποίησης (!)  της τράπεζας Bankia, παρέχοντας ομόλογα ύψους 19 δισ. ευρώ. Τόνισε ότι το ισπανικό Δημόσιο θα τα πάρει πίσω όταν η τράπεζα εξυγιανθεί και τα επιστρέψει. Παραμύθια…

Στην Ελλάδα έγινε η εκταμίευση των 18 δισ. ευρώ προς τις μεγαλύτερες τράπεζες. Αιτιολογία: προκαταβολή! Μα δεν προβλέπει κάτι τέτοιο το μνημόνιο που είναι νόμος του κράτους, το οποίο η κ. Μέρκελ καλεί τα κόμματα να σεβαστούν! Κανείς δεν ξέρει ακόμη (αν και η ανάγκη κεφαλαιοποίησης είναι γνωστή εδώ και μήνες) πώς και με ποιον τρόπο τα κεφάλαια αυτά θα εμφανίζονται στους λογαριασμούς, ποιος θα έχει τον έλεγχο στις τράπεζες, τι μετοχές θα εκδοθούν (αν εκδοθούν), τι είδους κεφάλαια θα είναι τέλος πάντων αυτά τα λεφτά! Μόλις 15 μέρες πριν τις νέες εκλογές τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία ζητούν ουσιαστικά λευκές επιταγές από τον ελληνικό λαό για να κυβερνήσουν χωρίς πρόγραμμα. Η ΝΔ δεν ξεκαθαρίζει τι εννοεί «επαναδιαπραγμάτευση» και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ψάχνεται να βρει τι ακριβώς θα κάνει όταν πάρει τη διακυβέρνηση στα χέρια του. Το πρακτικό αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας για την πάταξη των δημοσίων ελλειμμάτων το έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα οι Έλληνες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα!

Και ενώ πληθαίνουν οι διεθνείς μεθοδεύσεις ακατανόητων μέτρων, μέρος των οποίων παραζαλίζει την Ελλάδα μπροστά σε κάλπες, εξελίσσεται μια απίστευτης έκτασης καθύβριση του ελληνικού λαού από τη διεθνή κοινή γνώμη. Οι ίδιοι (άσχετοι) άνθρωποι και τα ίδια (ανεύθυνα) μέσα που πριν μόλις 3-4 χρόνια θαύμαζαν την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας σήμερα ρίχνουν καθημερινώς νερό σε έναν μύλο ύβρεων, κατηγοριών και αναθεμάτων. Οι Έλληνες σήμερα μοιάζουν με τους Εβραίους της προπολεμικής Γερμανίας, οι οποίοι περιφερόμενοι με την πεντάλφα στο πέτο υφίσταντο κάθε είδους προπηλακισμούς και διώξεις.  Ένας νέος ρατσισμός σε πλήρη εκτέλεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου