ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Μοίρασε το

Η παραχώρηση εκμετάλλευσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η εκχώρηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης στους επενδυτές που προκρίθηκαν κατά τους σχετικούς διαγωνισμούς, συναποτελούν σημαντικό βήμα για το πλασάρισμα της χώρας στον επενδυτικό χάρτη. Βεβαίως, με όσα έχουν προηγηθεί και με δεδομένο το DNA της σημερινής συγκυβέρνησης ως προς το… αριστερό της σκέλος, πάλι καλά θα λέγαμε εμείς…

Ειδικά, ως προς το θέμα των αεροδρομίων, έπρεπε να περάσει ένας χρόνος εν μέσω αμφισβητήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση για να καταλήξουμε στο… αυτονόητο. Και βεβαίως λόγω αυτών των… ανοησιών, τα 1,2 δισ. ευρώ που θα είναι άμεσα καταβλητέα θα έρθουν στα ταμεία του Δημοσίου μετά τον Απρίλιο, ενώ θα έπρεπε να τα έχουμε εισπράξει και το προσεχές καλοκαίρι να έχουμε σύγχρονα αεροδρόμια. Όμως, φευ…

[quote text_size=”small”]

Επιτέλους, πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε όχι για τη μη βιωσιμότητα του χρέους (το μισό αποπληρώνουμε τώρα, ενώ για το υπόλοιπο μισό η αποπληρωμή θα αρχίσει από το 2022 και μετά…) αλλά για την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη.

[/quote]

Δεν μπορεί να συζητάμε για το αδιέξοδο του Ασφαλιστικού χωρίς στη συζήτηση να μην περιλαμβάνεται ο τρόπος με τον οποίο θα προσθέσουμε νέους εργαζόμενους, δηλαδή χρηματοδότες, στο σύστημα. Για να έχουμε περισσότερους εργαζόμενους πρέπει να έχουμε πληθώρα επενδύσεων. Για να έρθουν όμως οι επενδυτές στην Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτούμε και να σταματήσουμε να λειτουργούμε με μυαλό… κομμούνας! Οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν είναι συγκεκριμένες προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στον κρατισμό, ο οποίος ευθύνεται για την καθολική χρεοκοπία της χώρας. Και όταν μιλάμε για καθολική χρεοκοπία εννοούμε πέρα από την οικονομική, την πολιτική, την αξιακή, την πολιτισμική, τη θεσμική.

Τι πρέπει να γίνει από δω και μπρος; Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές ότι αλλάζουμε. Και οι αγορές θα πειστούν ότι αλλάζουμε μόνο όταν δουν την Ελληνική Πολιτεία να υλοποιεί κατά γράμμα τόσο το δημοσιονομικό σκέλος, όσο κυρίως το διαρθρωτικό. Δηλαδή, όταν θα αποκαταστήσει την ομαλότητα στη λειτουργία των μηχανισμών της οικονομίας. Αυτό προϋποθέτει πάνω απ΄ όλα να δοθεί έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

[quote text_size=”small”]

Ο βασικός σκοπός των ιδιωτικοποιήσεων, όπως εσφαλμένα πιστεύουν πολλοί, δεν έχει να κάνει με τα έσοδα, αλλά η προσέλκυση των μεγαλύτερων και πλέον ποιοτικών κεφαλαίων του παγκόσμιου χάρτη.

[/quote]

Ας σκεφτούμε τα δεκάδες χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου και τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που μπορούν να δημιουργηθούν. Ας σκεφτούμε πόσο γρήγορα θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας όταν στα βασικά κρατικά assets εισέλθουν οι μεγαλύτεροι κολοσσοί από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Και επίσης, ας συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι τα πάντα λειτουργούν με κανόνες. Ένα Κράτος μπορεί να μην έχει επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί όμως να θέτει τους κανόνες για να αξιοποιήσει κάποιος ιδιώτης κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτά τα κόμπλεξ ευθύνονται για το γεγονός ότι φτάσαμε ως εδώ. Και τι δεν είχαμε ακούσει για παράδειγμα με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Ότι «θα μπουν οι Τούρκοι στη χώρα και δεν θα πάρουμε χαμπάρι», ότι «θα παρακολουθούν τα μυστικά μας οι Αρειανοί» και πάει λέγοντας…

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από τους μεγαλύτερους κολοσσούς του πλανήτη. Για να εισπράξουμε λεφτά και να περιορίσουμε το βάρος στο χρέος. Για να δημιουργήσουμε νέο πλούτο και βάσεις για υγιή ανάπτυξη. Για να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα της ανεργίας. Για να αποκαταστήσουμε τις ισορροπίες στο Ασφαλιστικό. Αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι αρκετά. ΟΧΙ. Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Ίσως ο σπουδαιότερος για τα επόμενα χρόνια.

[quote text_size=”small”]

Η συγκέντρωση των μεγαλύτερων επενδυτικών ομίλων του κόσμου στη χώρα μας θωρακίζει την εθνική ασφάλεια. Κανείς δεν θα διανοηθεί να μας… ακουμπήσει, όταν επενδυτικοί όμιλοι από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα, τη Ρωσία, τον Καναδά, την Αυστραλία κλπ. βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν συμφέρον από τις επενδύσεις τους. Αυτό το τελευταίο ας το έχουν υπ΄ όψιν οι… πατριώτες που μιλάνε για ξεπούλημα!

[/quote]

Εάν θέλουμε να σηκώσουμε κεφάλι, εάν θέλουμε να γίνουμε μια οικονομικά σοβαρή και ισχυρή χώρα, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια προβλήματα και να βελτιώσουμε την ευημερία μας τα επόμενα χρόνια, ας κάνουμε την αρχή με τις ιδιωτικοποιήσεις. Καθώς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το μυστικό της επιτυχίας…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου