Η “ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ” ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΝΟΡΧΗΣΡΤΩΤΕΣ …ΤΙΣ “ΑΓΟΡΕΣ”!

Μοίρασε το

Σήμερα έχουμε μια υπέρ-συσσώρευση του παγκόσμιου πλούτου σε ελάχιστα χέρια που βασίζεται στην κλοπή της εργατικής αγοραστικής δύναμης και στα τοξικά τζογαδόρικα παιχνίδια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, τα οποία είναι προσανατολισμένα στην υπέρ-χρέωση ολόκληρων λαών! Συγκεκριμένα, το κέρδος πλέον δεν δημιουργείται  από την πραγματική οικονομία αλλά από τα «στοιχήματα»  των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων!

Δυστυχώς σήμερα η παγκόσμια παραγωγή εμπορευμάτων και υπηρεσιών δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο το 3% του συγκεντρωμένου παγκόσμιου πλούτου.

Αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ του πλούτου και της παραγωγής είναι αντίστοιχη με την διαφορά μεταξύ της «εικονικής»  και της πραγματικής οικονομίας! Με απλά λόγια, σήμερα, μια τεράστια φούσκα έχει σκεπάσει τον πλανήτη…..που αναμένεται κάποια στιγμή να σκάσει!

Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. Πολλοί από εμάς ακούν καθημερινά τον όρο «αγορές».

Σε αυτές τις «αγορές»  σύμφωνα τους «κορυφαίους»  οικονομολόγους χρωστάνε λίγο πολύ όλα σχεδόν τα κράτη!

Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι όλες οι «μεγάλες»  δυνάμεις (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κτλ)  χρωστούν τρισεκατομμύρια. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο ρολόι του παγκόσμιου δημόσιου χρέους του «Economist» στην δεξιά στήλη της εφημερίδας…..

«Κάποιοι»  λοιπόν έχουν υποθηκεύσει μέσω δανείων την ανθρωπότητα και προσπαθούν να την υποδουλώσουν φέρνοντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Οι Διεθνείς Τραπεζίτες στους οποίους χρωστάει αυτή την στιγμή περίπου $48.75 τρις δολάρια η ανθρωπότητα είναι γνωστοί σε κύκλους οικονομολόγων.

Τα ονόματα τους που έχουν δημοσιευθεί και στο παρελθόν είναι:

-Rothschilds of London
-Lazar Brothers of Paris
-Israel Moses Seif of Italy
-Warburg Bros of Hamburg
-Lehman Brothers of New York
-Kuhn Loeb of New York
-Chase Manhattan of New York (Morgan)
-Goldman Sachs of New York

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι Διεθνείς Τραπεζίτες; Είναι όλοι τους Εβραίοι στην καταγωγή!….οι οποίοι εκπροσωπούν στην πραγματικότητα τις περίφημες «αγορές»!!

Αλλά γιατί η κρίση εξαπλώθηκε στη Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ από όπου πρωτοξεκίνησε; Γιατί οι ΗΠΑ τυπώνουν δολάρια και αποκομίζουν τεράστια κέρδη από την «κατευθυνόμενη»  κρίση που προκάλεσαν στην Ευρώπη μέσω των περίφημων «αγορών» και των οίκων αξιολόγησης, καθώς οι πανικόβλητοι επενδυτές μη έχοντας άλλη επιλογή,  επενδύουν μαζικά στις ΗΠΑ!!

Συγκεκριμένα, το τελευταίο εξάμηνο χαρακτηρίστηκε από την επιθετική έξοδο κεφαλαίων από το Ευρώ και την σημαντική ενίσχυση του Δολαρίου ως επενδυτικού καταφυγίου!….με αποτέλεσμα η ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου να υποχωρήσει από το επίπεδο του 1,3486 (24/02/2012) στο επίπεδο του 1,2040 (24/07/2012) οπότε και παρατηρήθηκε μερική ανάκαμψη στην περιοχή του 1.26!

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επίσης, κατάφερε και αντιμετώπισε την κρίση δανείζοντας τις τράπεζες με επιτόκιο 1%, κάτι που έκανε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά μόνο για τις τράπεζες!

Εάν η ΕΚΤ χρηματοδοτούσε και το χρέος των χωρών της Ευρώπης με το ίδιο επιτόκιο δεν θα υπήρχε η σημερινή μεγάλη οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη!

Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο ύψους  11,1τρις δολάρια που αυξάνεται 13,7% ετησίως! Ένα χρέος που είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί! Και όμως κανείς οίκος αξιολόγησης δεν υποβάθμισε την πιστοληπτική τους ικανότητα! Γιατί άραγε;;

Στο νέο μοίρασμα του κόσμου με την Κίνα, οι ΗΠΑ προσπαθούν να διατηρήσουν την Δυτική υπεροχή πολεμώντας το ευρώ να μην γίνει νόμισμα «αναφοράς»  στη θέση του δολαρίου.

Επειδή όμως (1)  η Κίνα ( ανερχόμενη παγκόσμια οικονομική δύναμη) αγοράζει συνεχώς δολάρια (ομόλογα) και ευρώ (ομόλογα), (2)  η Κίνα και η Ιαπωνία δεν συναλλάσσονται με δολάριο και (3) το ευρώ δεν καταρρέει……..ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος θα συνεχίζεται μέχρι ότου  επέλθει ένα σωτήριο (από ένα ξεσηκωμό των κοινωνιών) ή καταστροφικό (από ένα τοπικό πόλεμο) γεγονός!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου