Από το δεν πληρώνω στο δεν (αντ)έχω

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι από το κίνημα Δεν Πληρώνω περάσαμε στο Δεν (αντ)έχω όχι μόνο για να θυμίσει την ζημιά που προκάλεσαν όσοι πίστεψαν σε ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά για να τονίσει ότι η ψήφος μπορεί να γίνει όπλο μαζικής καταστροφής. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι από το κίνημα Δεν Πληρώνω περάσαμε στο Δεν (αντ)έχω όχι μόνο για να θυμίσει την ζημιά που προκάλεσαν όσοι πίστεψαν σε ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά για να τονίσει ότι η ψήφος μπορεί να γίνει όπλο μαζικής καταστροφής.


Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους σημερινούς απίστευτους τύπους που καλούσαν έως το 2014 τους πολίτες να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, διόδια κλπ. προκειμένου να πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση; Ποιος δεν θυμάται επίσης τις πρόσφατες… συμβουλές τους ως κυβερνώντες προς όσους δεν πληρώνουν, να πληρώσουν για το καλό της χώρας; Το αμαρτωλό παρελθόν κυνηγάει πλέον σαν τις Ερινύες το σημερινό συνονθύλευμα των κυβερνητικών τυχοδιωκτών. Αυτών που… επένδυσαν στην απογοήτευση των πολιτών, τους οποίους… φλόμωσαν στο παραμύθι!

Σήμερα, οι… γραφικοί πολιτικοί τύποι και δημοσιογράφοι που σήκωναν τις μπάρες των διοδίων αμείβονται παχυλά. Κατέχουν θέσεις εξουσίας. Ο κοσμάκης που τους πίστεψε όμως είναι καταδικασμένος να έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή μεταμνημονιακή πραγματικότητα. Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, δήμοι, εταιρείες διοδίων και… λοιποί συγγενείς προχωρούν σε μαζικά κατασχετήρια. Το Δημόσιο έχει βάλει… χέρι σε 1.700.000 τραπεζικούς λογαριασμούς. Ενώ έχουν υπογραφεί 140.000 πλειστηριασμοί από τις τράπεζες έως το 2021. Και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.000 οι αντίστοιχοι του Δημοσίου!

Από το δεν πληρώνω στο δεν (αντ)έχω

Οι σημερινοί κυβερνώντες φαίνεται ότι λόγω… καρεκλομανίας ξέχασαν τι συνέβαινε έως το 2014. Δυστυχώς, όσοι συμπολίτες μας πιάστηκαν κορόιδα και τους ψήφισαν, θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Για την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε το 2015 και θα μας συνοδεύει έως το 2060. Μια ζημιά που οδήγησε στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο έχοντας πλέον το τίμημα της. Ένα βαρύ τίμημα που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Μεταξύ αυτών και πολλοί που ψήφισαν τον σημερινό κυβερνητικό θίασο. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ…

Τώρα ο… τροχός γύρισε. Το “Δεν Πληρώνω” μετατρέπεται σε κίνημα… “Δεν (Αντ)έχω”! Σε άλλη χώρα, η μαζική φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και η ισοπεδωτική εξαθλίωση των αδύναμων θα οδηγούσε σε… επαναστατικές δράσεις.

Φαίνεται πλέον ότι η κοινωνία έχει αποδεχθεί την… τύχη της. Και κυρίως διαπιστώνει ότι όλοι αυτοί που έκλειναν τους δρόμους έως το 2014 σήμερα έχουν βολευτεί. Έχει απομείνει ένα μικρό και θλιβερό τμήμα του ΠΑΜΕ για να μας θυμίζει τι σημαίνουν οι έννοιες «Αριστερά», «διεκδίκηση», «αντίσταση» και άλλες τέτοιες… ανοησίες!

Όσοι από τα 2,5 εκατ. ψηφοφόροι του Ιανουαρίου 2015 ή τα 2,1 εκατ. του Σεπτεμβρίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα 3,35 εκατ του “ΟΧΙ”, πρέπει να καταλάβουν ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι χωρίς συνέπειες. Η… λανθασμένη ψήφος άλλωστε έχει αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο όπλο μαζικής καταστροφής. Δυστυχώς, ήρθε η ώρα για να πληρωθεί ο λογαριασμός αυτή της… άτυχης επιλογής. Το “Δεν Πληρώνω”… πέθανε και τη θέση του τη δίνει στο “Δεν (Αντ)έχω”. Με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο…

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου