Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, έδειξε πως η Τουρκία παραμένει απειλητική και εχθρική προς την Ελλάδα. new deal Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Μοίρασε το

Αξιοθρήνητη, προκλητική αλλά και εξόχως αποκαλυπτική η συνέντευξη και η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν. Έδειξε πως η Τουρκία παραμένει απειλητική. Παραμένει εχθρική και κατακτητική…

Αξιολογώ ως επουσιώδη.

 • Τις κομματικές αντιπαραθέσεις αναφορικά με την χρησιμότητα /αναγκαιότητα της επίσκεψης, το αν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα ή όχι, το αν την υπέδειξαν – επέβαλλαν οι ξένοι, αν την ζήτησε εκείνος ή εμείς.
 • Την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους του καναπέ του Προεδρικού Μεγάρου από τον επισκέπτη.
 • Την απόδοση ευθύνης (για την διατύπωση παράλογων απαιτήσεων σχετικά με τους μουσουλμάνους της Θράκης και τη συνθήκη της Λωζάνης) στην συνέντευξη του σε ιδιωτικό κανάλι- αντί του ΑΠΕ- που προηγήθηκε. (Σ.Σ Άλλωστε οι θέσεις /βλέψεις των Τούρκων έχουν εδώ και πολύ καιρό δημοσιοποιηθεί εντός και εκτός Τουρκίας).

Εκτιμώ ως ουσιώδη.

 • Την παραδοχή πως η Τουρκία παραμένει (ιστορικά και διαχρονικά) εχθρική χώρα. Τελευταία οι ηγέτες της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, καθώς και οι συμπαθέστατοι φιλειρηνικοί και φιλέλληνες Γκρίζοι Λύκοι, κονταροχτυπιούνται /αμιλλώνται για το ποιός θα αρπάξει περισσότερα ελληνικά εδάφη. Στηλιτεύεται ως εθνικός μειοδότης /προδότης όποιος αρκείται σε κατάκτηση ευάριθμων νησιών.

Μάλιστα ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης περιλαμβάνει στις προεκλογικές παροχές του 18 ελληνικά νησιά συν μία βραχονησίδα, οψέποτε έρθει στην εξουσία. Ενώ Αρχηγός άλλου Κόμματος προσφέρει …. 132 νησιά!!!. ΤΟΥΡΚΟΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ τρόπος εκλογικής επικράτησης.

 • Συνιστά εθνική (αυτοπροστατευτική) αναγκαιότητα η συνειδητοποίηση πως η πολυδιαφημισμένη “Τουρκο – ελληνική φιλία” αποτελεί κραυγαλέα αυταπάτη.
 • Η τυχόν εισδοχή της Τ. στην Ε.Ε δεν θα λειτουργήσει ως πανάκεια επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Απόδειξη. Αν και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βιώσαμε τα τραγικά πογκρόμ του 1955 και 1964 στην Κωνσταντινούπολη, την κατάληψη του 40% της Κύπρου μας, τα Ίμια, τις αμφισβητήσεις νησιών μας, τις συνεχιζόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις, τις… αναθεωρήσεις /επικαιροποιήσεις συνθηκών -Λωζάνης- βεβήλωση της Αγ. Σοφίας κλπ.

 • Η Τουρκία (όπως έχω αναλύσει σε άρθρα μου) ούτε ήθελε, ούτε θέλει , αλλά και δεν μπορεί (αντικειμενικά) να γίνει πλήρες /ισότιμο μέλος της Ε.Ε. Την εξυπηρετεί μια ειδική χαλαρή οικονομική/ εμπορική σχέση. Αλλά, και πάλι, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει με τους δικούς της όρους και όχι με τα ισχύοντα στην Ε.Ε (!).
 • Οι δηλώσεις των “φίλων, συμμάχων και εταίρων” περί μη αναθεωρήσεως /επικαιροποιήσεως της συνθήκης της Λωζάνης, είναι άνευ πρακτικού αντικρύσματος/αξίας. Εξάλλου δεν δημιουργούν ποτέ τετελεσμένα. Αρκεί να αναλογιστούμε τη στάση που τήρησαν – και τηρούν με τις συνεχιζόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας – τα γεγονότα του 1955, 1964, το 1974 (Κύπρος) κ. ο. κ

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ

Επομένως κάποιες θριαμβολογίες που ακούστηκαν για διπλωματική μας επιτυχία είναι κωμικές.

 • Ο κος Ερντογάν κατήγαγε πύρρειο νίκη. Πέτυχε – ως αγενέστατος, άξεστος φιλοξενούμενος να ξαναθέσει στον Τόπο μας με ωμότητα τις ανιστόρητες, αδικαιολόγητες, αρπακτικές διεκδικήσεις του, αλλά – ταυτόχρονα – δέχτηκε ισχυρά πλήγματα από τις πληρωμένες απαντήσεις των δικών μας πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων /ηγετών.
 • Ο Τούρκος Πρόεδρος – αυτόκλητα και μπουνταλάδικα – εξετέθη. Αμαύρωσε την κατάλληλα φιλοτεχνημένη εικόνα του ευφυούς, ικανότατου ηγέτη, επιχειρηματολογώντας με αστείο, παιδικό τρόπο.
 • Προξένησε αλγεινή εντύπωση η μπαμπέσικη συμπεριφορά του σε μαθητές σχολείου της Θράκης. Παρά τα συμφωνηθέντα, ύπουλα /μπαμπέσικα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για ένα λαό, μια σημαία, ένα Έθνος, μια Πατρίδα (της Τουρκίας).
 • Ο εντιμότατος και αξιόπιστος αυτός κύριος αντιμετωπίζει, δυσεπίλυτα/αξεπέραστα προβλήματα. Εξωτερικά (στα Ανατολικά του) και εσωτερικά.

Τα τελευταία είναι διττής προέλευσης:

– Ο μισός πληθυσμός της χώρας του τον αντιπαθεί /αμφισβητεί!

– Το μεγάλο όμως εσωτερικό του πρόβλημα (περί δράματος πρόκειται) είναι καθαρά προσωπικό.

Ο επικίνδυνος αυτός ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΟΣ φαντασιώνεται την αναβίωση της οθωμανικής Αυτοκρατορίας με Σουλτάνο τον ίδιο. Πάσχει από: Αχαλιναγώγητες ιδέες μεγαλείου και… εκτεταμένη /ασύνορη μεγαλοκαρδία. (Άγνωστο μέχρι που εκτείνονται /φθάνουν τα σύνορα της απαιτητικής , κατακτητικής καρδιάς του !!!).

Υποθέτω πως μάλλον θα ξεπεράσουν τα όρια της θεατρικής επιθεώρησης, καθώς και εκείνα της πλήρους αυτογελοιοποίησης.

Αν συνεχίσει όπως πορεύεται και σχεδιάζει, θα αιματοκυλήσει τον λαό του, αλλά και όμορους λαούς.

 • Φρικιά κανείς στη σκέψη, αναλογιζόμενος το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποτε (του επιτρέψουν να ) αποκτήσει υπεροπλία και πυρηνική ισχύ.

ΥΓ1 Ψυχανεμίζομαι πως αν δεν αντιληφθούν οι “Μεγάλοι” υποστηρικτές του περί τίνος πρόκειται, θα έρθει η στιγμή κατά την οποία ο ομόλογός του – ως προς τις Δικτατορικές φιλοπολεμικές προδιαγραφές – αξιότιμος κος Βορειοκορεάτης “Δημοκράτης” θα μοιάζει (συγκριτικά) με αναγεννησιακό αγγελάκι…!

ΥΓ2 Σας εύχομαι. “Καλύτερο το 2018. Με κομματική απαγκίστρωση / απεξάρτηση και αυξημένο… ελληνοκεντρισμό!”

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου