ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ “ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΩ”

Μοίρασε το

Κάθε μέρα ακούω και διαβάζω από φίλους ιστορίες για μαγαζιά που οι πελάτες πλέον, σχεδόν αγριεμένοι, απαιτούν τη ΜΗ έκδοση απόδειξης για τις αγορές τους. Το ίδιο ισχύει πλέον και για τους ελ. Επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης, εδώ και μήνες, καθημερινά, μιλάω και με κάποιο φίλο που ετοιμάζεται να φύγει από Ελλάδα.

Κάτι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι κυβερνώντες και γενικότερα οι Έλληνες, είναι το πως λειτουργεί η Ε.Ε. Όλα τα κράτη και οι επιχειρήσεις συνεργάζονται αρμονικά και με χαμηλή φορολογία. Πολλές χώρες ήδη ανταγωνίζονται στη χαμηλή φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα προσπαθούμε να πιούμε το αίμα επαγγελματιών και επιχειρήσεων προκειμένου να σώσουμε το παρασιτικό κράτος, τους συνδικαλιστές και να “βολέψουμε” τους ψηφοφόρους-πελάτες των κομμάτων.

Πραγματικά πιστεύω πως ενώ κανείς δε μπορούσε πριν μήνες -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, τώρα παρατηρούν σαν θεατές την πρόσκρουση στον τοίχο και απλά την αναμένουν, μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο.

Τα παραδείγματα εταιριών και ελ. επαγγελματιών που κάνουν relocation αυτή τη στιγμή είναι πολλά. Το αντίκτυπο στην οικονομία δεν έχει φανεί ακόμα για τον απλούστατο λόγο:

– Μία εταιρία για να τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμότητες,

-Για να ενημερώσει τους πελάτες της για την αλλαγή έδρας,

-Για να κλείσει βιβλία,

-Για να τακτοποιήσει προσωπικές υποθέσεις και εκκρεμότητες,

Xρειάζεται από 6 – 24 μήνες κατά τους οποίους οι 2 εταιρίες (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) λειτουργούν κανονικά και ταυτόχρονα. Σε αυτούς τους μήνες, γίνονται και αρκετά έξοδα από τη μεριά του επιχειρηματία, αεροπορικά εισιτήρια, μετακινήσεις, αποστολές δεμάτων, πληρωμές λογαριασμών, φορολογικών υποχρεώσεων και πολλά άλλα που κινούν την αγορά, και το κράτος φυσικά εισπράττει τους τελευταίους έμμεσους και άμεσους φόρους.

Οι εταιρίες και οι ελ. Επαγγελματίες δίνουν τα τελευταία τους χρήματα στο ελληνικό κράτος και φεύγουν για να αναπνεύσουν καθαρό αέρα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εξής διάλογος που είχα με ένα πολύ φίλο επιχειρηματία από Θεσσαλονίκη:

-Θα φύγω για Βέλγιο φίλε!

-Γιατί Βέλγιο; έχει χαμηλή φορολογία;

-Δε με νοιάζει τι έχει! Έχω πελάτες εκεί! Θέλω απλά να ζήσω σαν άνθρωπος! Ότι και να δώσω εδώ πάνε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

Το “δε πληρώνω” των Συριζαίων, -με την προσωπική υποστήριξη του κ. Τσίπρα- ήταν να σηκώνουν μπάρες και η εταιρία που διαχειριζόταν τον αυτοκινητόδρομο να χάσει 3 ευρώ ανά διέλευση. Με ένα νόμο που περιελάβανε τσουχτερό πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης τον έκανες να πληρώσει και να μη το επαναλάβει.

Το “δε Πληρώνω” των επιχειρηματιών και σκεπτόμενων πολιτών όμως, φαίνεται θα πονέσει πολύ περισσότερο και μόνιμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, πλέον ρωτά στα καταστήματα αν γίνεται να ΜΗΝ εκδοθεί απόδειξη ΠΡΙΝ ψωνίσει. Όλοι τους, επιζητούν, να μπει σε λειτουργία ο κόφτης που θα δώσει ένα μάθημα στα κρατικά παράσιτα που κάνουν τα πάντα γύρω μας ακριβότερα.

Καταλάβαμε επιτέλους πως ο εχθρός δεν ήταν “προ των πυλών”. Ήταν εσωτερικός και μας είχε πείσει πως άξιζε τη συμπαράσταση μας. Και όμως… Κάθε πορεία, κάθε απεργία, κάθε αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνδικαλιστών, ήταν επίθεση στη τσέπη μας!

Το κράτος δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Το κράτος είμαστε εμείς και τα έσοδα αυτού, είναι τα χρήματά μας. Και επιτρέψαμε να μας τα κλέβουν καθημερινά με:

-Πρόωρες συντάξεις,

-Τριπλούς και τετραπλούς μισθούς σε αφισοκολλητές και κομματόσκυλα,

-Τα εφάπαξ των Δ.Υ. και των Υπαλλήλων των ΔΕΚΟ,

-Τις εθελούσιες εξόδους,

-Τις “πληρωμένες” απεργίες σε οτιδήποτε εκσυγχρονιστικό “απειλούσε” τα συμφέροντα τους και τα μαύρα χρήματα που εισέπρατταν για συναλλαγές και πράξεις που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν.

Και τώρα ο σκεπτόμενος, Έλληνας πολίτης κατάλαβε, ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός:

-Ο Δ.Υ. και ο Συνταξιούχος του Δημοσίου.

Αυτοί μας κλέβουν τόσα χρόνια. Αυτοί που ενώ ζούσαν από τα χρήματα μας, κάθε λίγο επί 6 χρόνια παρέλυαν την οποιαδήποτε οικονομική ζωή είχε μείνει στο κέντρο των Αθηνών και των μεγάλων πόλεων.

Αυτοί που κλέβουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών τους!

Αυτοί που καταδικάζουν παιδιά με πτυχία να μεταναστεύσουν ή να μείνουν άνεργοι.

Δε θα μιλήσω για τους άλλους, αλλά για μένα…

-Νοιώθω μίσος…

-Για πρώτη φορά στη ζωή μου…

-Ποτέ μου δε θέλησα να εκδικηθώ κανέναν εκτός από αυτή τη φορά. Και έχω την εντύπωση πως η πλειοψηφία των Ελλήνων νοιώθει έτσι πλέον.

Κατάρρευση εσόδων λοιπόν! Από ένα νέο “Δε πληρώνω” που δεν είχε την οργάνωση, ούτε τη προβολή αυτού των Συριζαίων.

Κανένα τηλεοπτικό κανάλι δε το ανέφερε, κανένας ραδιοφωνικός σταθμός, καμία εφημερίδα δεν έγραψε γι’ αυτό, κανένας πολιτικός αρχηγός δεν το «αγκάλιασε», κανείς δε μπήκε “μπροστά” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να το οργανώσει. Απλά προέκυψε από την αίσθηση δικαίου και την αγανάκτηση των πολιτών.

Στην ίδια πλευρά τώρα, αλλά με διαφορετικό τρόπο εδώ και μήνες, έχουμε κάποιους επιχειρηματίες – Ελ. Επαγγελματίες που έχουν μάθει να αγωνίζονται, να ελίσσονται, να προσπαθούν και να κερδίζουν. Δε θα εργάζονται, δε θα ξενυχτούν, δε θα αποτύχουν, για να συντηρούν ένα παρασιτικό κράτος που δε τους προσφέρει τίποτα και τους αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες και απατεώνες…

Φεύγουν από τη χώρα με τον τρόπο που προανέφερα.

Το “δε πληρώνω” των επιχειρηματιών κύριοι κυβερνώντες είναι νόμιμο, δυστυχώς για τους επόμενους, μόνιμο και δε μπορείτε να το “ποινικοποιήσετε”! Ευτυχώς είμαστε ακόμα Ευρωπαίοι πολίτες. Εμπρός ολοταχώς λοιπόν για κατάρρευση εσόδων και τη λειτουργία του κόφτη.

#Δώστε_τη_χώρα_μας_πίσω

Περαστικά σας….

Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

*Το παρών άρθρο απότελεί προσωπική και υποκειμενική άποψη του αρθογράφου για την κατάσταση στην αγορά και σε καμμία περίπτωση δε προτρέπει πολίτες να προβούν σε παράνομες ενέργειες, ή σε οποιαδήποτε μορφής φοροδιαφυγή, όπως αυτές που πριν τις εκλογές του Ιανουαριου προέτρεπαν τα στελέχη του Σύριζα στα διόδια, για μη πληρωμή του Ένφια και όχι μόνο!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου