Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης 82η ΔΕΘ όραμα new deal φορολογία ασφαλιστικό συντάξεις

Μοίρασε το

ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Ο Κυριάκος εμφανίστηκε στη ΔΕΘ και άκουσα την ομιλία του με προσοχή. Τα θετικά που κατέγραψα, είναι:

 • Να δώσει όραμα για το μέλλον.
 • Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου,
 • Η αλλαγή του πανεπιστημιακού ασύλου,
 • Οι εξορύξεις στη Β.Ελλάδα,
 • Η κατάργηση ΦΠΑ στην οικοδομή για δυο χρόνια,
 • Κίνητρα για επιχειρήσεις με μείωση φορολογίας ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων (αυτό εξαρτάται με το πως θα γίνει)
 • Ιδιωτικά πανεπιστήμια
 • Η δήλωση του πως οτιδήποτε μπορεί να παρασχεθεί στον πολίτη φθηνότερα, μπορεί να γίνει ιδιωτικό. Ακόμα και υπηρεσίες υγείας.
 • Και φυσικά η παρουσία και η αξιοπιστία του σαν πολιτικού δεν έχει καμμία σχέση με αυτή του Τσίπρα!

Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ (;) ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

Παρακάτω όμως:

 • Η μείωση φορολογίας στο 20% και ΦΠΑ στο 22% είναι κάτι αστείο και ανεπαρκές για να επιστρέψουν επιχειρήσεις. Το πρόβλημα όλων αυτών που έφυγαν, δεν είναι οι 9 μονάδες στον φόρο! Είναι:

1. Η προκαταβολή 100% που στην Ελλάδα λειτουργεί σαν δευτερη εφορία!

2. Ο ΕΦΚΑ 27% που λειτουργεί σαν τρίτη εφορία!

3. Το τέλος επιτηδευματος, 650-1.000 ευρώ που για έναν freelancer, ιδιοκτήτη e-shop, ελ. επαγγελματία, μεταπωλητή, προγραμματιστή, γραφίστα και οποιουδήποτε νέου που ξεκινά με μία ιδέα και βγάζει π.χ. 6.500 το χρόνο, λειτουργεί σαν τέταρτη εφορία παίρνοντας του το 10%!

4. Η μη αναγνώριση εξόδων!

5. Εισφορά αλληλεγγύης

6. Οι καταβολή ασφ. εισφορών από την έναρξη επαγγέλματος ανεξάρτητα με τα τιμολόγια πώλησης.

7. Έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, στο ρευμα, σε υπηρεσίες, και σε όλα όσα κάνουν τα πάντα γύρω μας ακριβότερα!

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 • Φυσικά δεν ακούστηκε κουβέντα για το ασφαλιστικό αλλά για προσέλκυση επενδύσεων και αυξηση αφορολογήτου για κάθε παιδί! Δε κατάλαβα;

Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε πρόωρους συνταξιούχους από τα λεφτά των φορολογουμένων;

Θα συνεχίσουμε να συνταξιοδοτούμε πρόωρα συνταξιούχους χωρις προβλήματα υγείας;

Το ασφαλιστικό που είναι μία βόμβα δεν είναι κάτι που πρέπει να ασχοληθεί η ΝΔ άμεσα και γρηγορα κ. Μητσοτάκη μερικά ερωτήματα:

1. Οι γύρω χώρες έχουν 3-12% φορολογία τα καυσιμα είναι 50% φθηνότερα. Για να καταλάβετε τα πραγματικά νούμερα, οι φοροτεχνικοί υπολογίζουν τη καταβολή φόρων στην Ελλάδα, στο 60%! θα μας το πάτε στο 51% και θα τρέξουμε να γυρίσουμε;

2. Πως ένας νέος που είναι μεταπωλητής στο ίντερνετ ή ξεκινάει μια μικρή επιχειρηση από το σπίτι ή τον υπολογιστή του μπορεί να ξεκινήσει με προκαταβολή 100%, εφκα 27% και τέλος επιτηδευματος 650 ευρώ; Αυτός δεν είναι που αργότερα θα μεγαλώσει και θα απασχολήσει κόσμο;

3. Με αυτές τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη-εργαζόμενου, ποιος θα προσλάβει κάποιον με μεγάλύτερο (ανθρώπινο) μισθό όταν πληρώνει άλλα τόσα για εισφορές;

4. Αυτά περί λευκού μητρώου επιχειρήσεων είναι αστεία! Ξέρετε πολύ καλά πως ένα νομικό πρόσωπο κλείνει και ανοίγει άλλο με λευκό μητρώο! Θα κυνηγήσετε τους μετόχους όπως λένε ενάντια στο διεθνές εμπορικό δίκαιο οι αριστεροί; Φυσικά και σας προτιμώ από αυτό το τσίρκο και αυτόν τον ανεπαρκή-γελοίο πρωθυπουργό που ο σοφός ελληνικός λαός εξέλεξε!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ

 • Η Ελλάδα όμως θα σέρνεται αν δε περικοπούν κρατικές δαπάνες και αν δε μειωθεί δραστικά η φορολογία έστω σε συγκεκριμένους τομείς! Π.χ. ιντερνετ, έρευνας και τεχνολογίας, ΑΠΕ, αγροτική παραγωγή (σε επίπεδο επιχειρηματία, όχι του κυρ-Μήτσου του πελάτη του κωλόμπαρου!)

Ο τρόπος να εξοικονομήσουμε χρήματα είναι μόνο από τις παράλογες και μη ανταποδοτικές συντάξεις! Αλλά εσείς κ Μητσοτάκη, δεν είπατε το αυτονόητο που πρέπει να ισχύσει τουλάχιστον από εδώ και πέρα:

Υποχρεωτική συνταξιοδότηση 67 και μοναδική εξαίρεση, διαπιστωμένα προβλήματα υγείας!

Όταν  ο Κυριάκος μιλάει για “κράτος διαχειριστή”, πρέπει να κάνει και σωστή διαχείριση των χρημάτων μας!

Συμπέρασμα:

Σας είδα, μου αρέσατε, έχετε παρουσία σοβαρού και αξιόπιστου πολιτικού, δώσατε όραμα μέχρι ένα σημείο αλλά φτάνοντας στο δια ταύτα, το πρόγραμμα σας είναι λίγο, ανεπαρκές και δε θα φέρει κανένα αποτέλεσμα! Γιατί

αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν 20 χρόνια και τώρα να έχουμε τη φορολογία όλων των ευρωπαικών κρατών που είναι από 3-22%. Χωρίς χαράτσια, χωρις κομπίνες και κρυφές χρεώσεις!

Υ.Γ. Η μεγαλύτερη αντίφαση ήταν να μιλάτε κ.Μητσοτάκη για επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω των συνδικαλιστών αλλά να είστε κατά της κατάργησης του νόμου περι ομαδικών απολύσεων. Όταν ξέρουμε πολύ καλά πως ΟΛΑ τα εργοστάσια, έκλεισαν γι αυτό το λόγο! Γιατί δε τους επιτρέψατε να απολύσουν εργαζόμενους για να επιβιώσουν!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Παναγιώτη Κορφοξυλιώτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου