ΕΕΔ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

Μοίρασε το

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου, αλλά και των 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκφράζει την βαθειά του ανησυχία για το ρεύμα λαϊκισμού και ψευδολογίας που διογκώνεται στην Ευρώπη και όχι μόνον.

Αν και οι φορείς του λαϊκισμού και της δημαγωγίας δεν κομίζουν κάτι καινούργιο στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν την δημοκρατία, εν τούτοις, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, πολύτιμο εργαλείο της τακτικής τους είναι το Διαδίκτυο. Επωφελούνται επίσης και από την μετατροπή της δημοσιογραφίας σε τηλεοπτικό θέαμα. Έτσι, στο όνομα της αντίδρασης κατά φανταστικών ελίτ, στην ουσία διακυβεύεται η δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα.

Παράλληλα, εντείνονται και οι προσπάθειες διαλύσεως της Ευρώπης στην βάση αρχών και προλήψεων που στο παρελθόν μόνον πολέμους προκάλεσαν.

Το ελληνικό τμήμα της ΕΕΔ ανησυχεί επίσης για τις επιθέσεις και τις απειλές που δέχονται τον τελευταίο καιρό δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, από την κυβέρνηση κατά κύριο λόγο, αλλά και από κέντρα διαπλοκής.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΔ θα εντείνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της για την πολύπλευρη ενημέρωση του κοινού περί το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και θα συνεχίσει να υπεραμύνεται της ελευθερίας του Τύπου –απαραίτητη προϋπόθεση για περισσότερη δημοκρατία και ελεύθερη κρίση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου