ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ…

Μοίρασε το

…Και ξαφνικά κάτι άλλαξε! Σηκώθηκα, πήγα, έτρεξα, έψαξα, έδωσα, μίλησα… ΒΟΗΘΗΣΑ! Όντως, βοήθησα… στην πράξη! Απίστευτο! Πόσα ψέματα έλεγα τόσα χρόνια στον εαυτό μου για την κοινωνική μου ευαισθησία, τη φιλευσπλαχνία μου, την φιλοζωία μου, την συμπόνια μου για τους φτωχούς και τους άστεγους…

Πόσα χρόνια πίστευα πως η θετική μου σκέψη βοηθάει όσους έχουν ανάγκη και τους παρηγορεί. Ναι, μη γελάτε έτσι είναι! Κι αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε και σίγουρα θα βρείτε κάποιον στο κοντινό σας περιβάλλον που θεωρητικά τους συμπονά και τους βοηθάει όλους αλλά στην πράξη τίποτα. Και μη ξεγελαστείτε όπως εγώ που κάθε φορά που έφτιαχνα τις ντουλάπες μου έβγαζα και μερικά ρούχα που δεν φορούσα ή που δεν μου κάνουν πια ότι είναι αρκετό. Δυστυχώς, δεν είναι.

Μου φάνηκε περίεργο πως συζητώντας γι’ αυτήν μου την εμπειρία με φίλους η απάντηση που έπαιρνα ήταν «έχω τα δικά μου προβλήματα», «δεν προλαβαίνω», «τι σημασία έχει να κάνω κάτι εγώ αφού ο υπόλοιπος κόσμος δεν κάνει τίποτα» και φυσικά η συνέχεια της κουβέντας αφορούσε την άτιμη κοινωνία, τα σαθρά θεμέλια του κράτους, την κατάχρηση της εξουσίας από τους πολιτικούς και άλλες θεωρίες. Μα εγώ μίλησα για την πράξη, τι σχέση έχουν όλα αυτά; Δεν μίλησα για θυσίες, αλλά αντί να δώσεις στον άστεγο 50 λεπτά, πάρε του ένα κουλούρι, μια τυρόπιτα, ένα μπουκάλι νερό.

Υπάρχουν τόσα πολλά μικρά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να χάσουμε από τον πολύτιμό μας χρόνο.

Γνώρισα το πιο όμορφο και αγνό συναίσθημα που υπάρχει όταν όντως κάνεις κάτι για τους άλλους! Όταν πραγματικά το κάνεις γι’ αυτούς! Όταν για λίγα δευτερόλεπτα της ημέρας βάζεις τον εαυτό σου στην άκρη!

Για όσους δουλεύουν στο κέντρο σίγουρα πηγαίνοντας στην δουλειά σας θα συναντάτε κάθε μέρα τον ίδιο άνθρωπο που αναζητά βοήθεια, μπορείτε έστω μια φορά να του πάτε κάτι που νομίζετε ότι θα του ήταν χρήσιμο. Ανοίξτε τη ντουλάπα σας και δείτε πόσα ρούχα κρατάτε «μήπως και… κάποια στιγμή». Μια κουβέρτα που δεν χρησιμοποιείτε! Ακόμα και μια πετσέτα! Ένα παγούρι! δε μπορείτε να φανταστείτε πόσα αχρησιμοποίητα και μικρής αξίας πράγματα έχουμε που για κάποιους θα έχουν τεράστια σημασία!

Στην αρχή όσοι θα βρίσκονται γύρω σας θα σας κοιτάξουν περίεργα, θα γελάσουν, θα σχολιάσουν… ειλικρινά όμως, τι σας νοιάζει; Σε τι θα σας επηρεάσει στην υπόλοιπη ζωή σας ένας ακόμη σχολιασμός από έναν άγνωστο; Ποιος κάνει κάτι αντικειμενικά σωστό και ποιος όχι;

Αξίζει να παρακολουθήσετε ένα βίντεο της Life Vest Inside, “Kindness Boomerang”. Το βίντεο δείχνει έναν άνθρωπο να βοηθάει κάποιον άλλο και ο δεύτερος τον επόμενο κ.ο.κ. Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο τίτλος του «Μπούμερανγκ» Καλοσύνης. Όταν το είδα με επηρέασε, το πίστεψα και είπα να πρωταγωνιστήσω για μια φορά κι εγώ σε κάτι αληθινό. Είπα να μην περιμένω τους άλλους να κάνουν καλό σε μένα όταν το χρειαστώ αλλά να βοηθήσω εγώ πρώτα όσο περισσότερο μπορώ.

Προσωπικά, δεν ξέρω τι είναι αυτό που με επηρέασε και από τα λόγια πέρασα στην πράξη…

Ίσως να φταίει και η γενικότερη κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική κρίση που περνάει η χώρα μας και εφόσον δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε τουλάχιστον εγώ έγινα άνθρωπος στην πράξη μέσα από όλα αυτά! Και αξίζει τον κόπο κάθε στιγμή! Μη φοβάστε να πράξετε! Ποτέ δεν είναι αργά για να βοηθήσεις κάποιον…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου