ΚΑΤΕΣΤΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Μοίρασε το

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗ 

Πρόσφατη δημοσκόπηση θέλει έναν στους δύο νεοέλληνες να απαντούν θετικά και να επικροτούν τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει σημαντικότερη και πλέον ανησυχητική είδηση από αυτήν.
Με δεδομένο το δημοκρατικό πολίτευμα και την ελευθερία που απολαμβάνει εξαιτίας αυτής της μεγάλης κατάκτησης ο Λαός μας, τρομοκρατεί αφενός η αθλιότητα των επιθέσεων εναντίον των βουλευτών από οργανωμένους προς τούτο, αγανακτισμένους «πολίτες» αλλά περισσότερο τρομοκρατεί η ανοχή άλλων και η σύμφωνος στάση του 50% της κοινής γνώμης. 
Δεν νομίζω πια καθόλου εύκολη την αναστροφή αυτού του άθλιου κλίματος, ωστόσο χάριν μιας αντίληψης που ανακαλύπτει αχτίδα φωτός και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι θεωρώ απαραίτητη και αναγκαία την καταδίκη  απερίφραστα του φαινομένου από κάθε συνειδητό και δημοκρατικό πολίτη όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Η ανοχή ή η σιωπή μας όταν το θέμα τίθεται, μάλλον σημαίνει συνενοχή στη διαμόρφωση κλίματος εμφυλίου πολέμου. Την οικονομική κρίση ίσως θα την αντιμετωπίσουμε, την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας ίσως θα την ανατάξουμε, την εμφύλια σύρραξη και τα θύματά της δεν θα την αντέξουμε!     

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου