ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑ;

Μοίρασε το

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ

Στο Παρίσι οι ηγέτες της Ευρώπης ηγήθηκαν σιωπηλής πορείας κατά του ισλαμικού φόβου,ενώ οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε.σε συνεργασία και με τις ΗΠΑ αναζητούν πρόσθετα μέτρα για να θωρακίσουν την Ευρώπη από νέα τρομοκρατικά κτυπήματα των ισλαμιστών.

Ο Φρανσουά Ολάντ προσπαθώντας να κρατήσει την ευαίσθητη ισορροπία ζήτησε «να απορριφθεί ο υπερθεματισμός και ο στιγματισμός»,τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας,όχι εναντίον μιας θρησκείας».

Άργησαν οι ηγέτες της Ευρώπης να καταλάβουν ότι η συνεχής αύξηση των μεταναστών Μουσουλμάνων και η οικονομική και κοινωνική κρίση,που προκάλεσε η πολιτική της λιτότητας, θα είχαν ως συνέπεια την περιθωριοποίηση κυρίως των μεταναστών και την έκρηξη της ισλαμοφοβίας σε όλες της χώρες της Ευρώπης.

Δεν είναι, ίσως, τυχαία η επιλογή της Γαλλίας για το πρώτο βάρβαρο και πολύνεκρο κτύπημα των ισλαμιστών. Ούτε τυχαίο είναι ότι οι τρομοκράτες ήσαν Γάλλοι υπήκοοι.

Την δεκαετία του 1960 τέσσερα εκατομμύρια Αλγερινοί, Μαροκινοί και Τυνήσιοι μετανάστευσαν στην Γαλλία. Όπως είχα γράψει τότε στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «ακολούθησαν την πορεία των πόρων τους» και αναζήτησαν την τύχη τους στη χώρα των πρώην κατακτητών…

[quote text_size=”small”]

Τα χρόνια που η Ευρώπη ευημερούσε οι μετανάστες ήσαν χρήσιμοι-όπως και στη χώρα μας-για τις δουλειές που δεν ήθελαν οι γηγενείς.Οταν άρχισε η κρίση και η εγκληματική πολιτική της λιτότητας, που προκάλεσε εκατομμύρια ανέργους, άρχισε και η στοχοποίηση των μεταναστών και η αλματώδης άνοδος των ακροδεξιών και μισαλλόδοξων κομμάτων.

[/quote]

Η κοντόφθαλμη και άκριτη πολιτική της Ευρώπης άρχισε από την δεκαετία του 1980,όταν περιόρισε την βοήθεια προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου για να ενισχύσει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με σκοπό να προετοιμαστούν για την ένταξη τους στην Ε.Ε.

Η αναπτυξιακή βοήθεια της Ευρώπης προς 69 χώρες του Τρίτου Κόσμου το 1990 ήταν μόλις 2,5 δις δολάρια,δηλαδή 11 δολάρια ανά κάτοικο!

Αλλά και με την περίφημη Παγκοσμιοποίηση σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και κυρίως της Αφρικής η φτώχεια όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε.Φτώχεια και πόλεμοι αυξάνουν τα ρεύματα της μετανάστευσης με προσιτό και προσφιλή προορισμό την Ευρώπη.

Η παρουσία ηγετών της Ευρώπης στη σιωπηλή πορεία κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας θα πρέπει να είναι η αφετηρία αλλαγής πορείας από την λιτότητα στην ανάπτυξη.
Μόνο τότε θα ανακοπεί ο πολιτικός ακρωτηριασμός της Ευρώπης από το αυξανόμενο κύμα της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς με στόχο τους μετανάστες.Οσο αυξάνονται οι άνεργοι και φτωχαίνουν οι πολίτες τόσο οι μετανάστες θα είναι στόχος,που θα διευκολύνει τη στράτευση τρομοκρατών μέσα στις ίδιες τις ευρωπαϊκέ χώρες.

[quote text_size=”small”]

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αστυνομικό,αλλά και,κυρίως,πολιτικό.Και ταυτίζεται απόλυτα με τις συνέπειες της πολιτικής λιτότητας…

[/quote]

Δεν χρειάζονταν να πάει στο Παρίσι η κυρία Μέρκελ για συνειδητοποίηση το πρόβλημα.Τον περασμένο μήνα το κίνημα Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης» οργάνωσε στην Δρέσδη εντυπωσιακή συγκέντρωση με συμμετοχή 10.000 πολιτών.Σε σχετική δημοσκόπηση το 49% των Γερμανών εκφράζει τη συμπάθεια του προς το Κίνημα!

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει στη Γερμανία χώρος για μίσος κατά πιστών,ούτε για ισλαμοφοβία,ούτε για ξενοφοβία»…Το 2010,όμως, διακήρυττε την «κυριαρχία της γερμανικής κουλτούρας» και ότι «η πολυτισμικότητα απέτυχε»…
Τώρα που η Γερμανία έχει ανάγκη από μετανάστες για να καλύψει το κενό της υπογεννητικότητας πως θα αντιμετωπίσει το διογκούμενο ρεύμα κατά των Μουσουλμάνων μεταναστών; Αυτό το πρόβλημα είναι της Ευρώπης, αλλά και δικό της..

 

Το άρθρο του Γιώργου Ρωμαίου δημοσιεύεται στο www.giorgos-romaios.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου