Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Μοίρασε το

Το προσφυγικό είναι ένα θέμα με πολλές διαστάσεις.

Από τον τρόπο που εκτυλίσσεται η ιστορία , μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για ένα προσχεδιασμένο σενάριο, με πολλαπλούς στόχους.

Η ISIS αποτελεί μία τρομοκρατική οργάνωση η οποία κανένα πολιτικό χαρακτήρα δεν έχει. Ο προσανατολισμός των ηγετών της καθώς και του Ισλαμικού κράτους που έχουν ιδρύσει , αποτελεί την προσάρτηση αραβικών εδαφών. Για αυτό και δεν διστάζουν μπροστά στον ξεριζωμό χιλιάδων αράβων από τον τόπο τους.

[quote text_size=”small”]

Το θρησκευτικό προκάλυμμα προβάλλεται, καθαρά για να καλύψει τα ιδεολογικά κενά που έχει ο πόλεμος το οποίο έχουν ξεκινήσει.

[/quote]

Έτσι από τα συγκεκριμένα χτυπήματα της Αλ Κάιντα ενάντια στη Δύση που λεηλατούσε τον πλούτο του Αραβικού κόσμου, περάσαμε σε προσωπικές φιλοδοξίες των ηγετών της εξελιγμένης Αλ Καιντα που αποτελεί η ISIS , που όμως ταίριαζαν γάντι με την Αμερικανική φιλοσοφία του Διαίρει και Βασίλευε, που ενίσχυσε την ISIS προς αυτή την κατεύθυνση.

Και έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι…

Η Αμερική έχοντας εισπράξει την κατακραυγή όλου του κόσμου , αλλά και των ίδιων των πολιτών της, για την στρατηγική πολέμου που ακολουθεί τόσα χρόνια παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά άλλων χωρών, χρησιμοποιεί τώρα εκτελεστηκάριους υπεράνω υποψίας να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Παράλληλα, Αμερική, Αγγλία, Γαλλία προμηθεύουν με όπλα και άρματα μάχης την ISIS και έτσι απεγκλωβίζουν χρήματα , προκειμένου να τονώσουν τις οικονομίες τους. Και από την άλλη αντιπραγματεύονται πετρέλαιο χαμηλού κόστους.

Το πετρέλαιο μετά από πλήθος μελετών αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από το φυσικό αέριο. Κατά συνέπεια οι ανάγκες σε πετρέλαιο έγιναν πιο επιτακτικές από ποτέ.

Η πρόσβαση στο φθηνό πετρέλαιο στις χώρες του Αραβικού κόσμου, όταν τα υπόλοιπα αποθέματα του εξαντλούνται, αποτελεί στόχο πρώτο.

Στόχο δεύτερο αποτελεί η εκτόπιση από την αγορά πετρελαιαγωγικών χωρών όπως αυτές της Λατινικής Αμερικής και της Ρωσίας.

Η κατάπτωση της οικονομίας της Βενεζουέλας , που στηρίζει την οικονομία της κυρίαρχα στην παραγωγή πετρελαίου, προήλθε ακριβώς από αυτή τη καραμπόλα.

Στόχο τρίτο αποτελεί η πρόσμιξη των πληθυσμών των προσφύγων με την γερασμένη Ευρώπη. Γεγονός που σημαίνει ανανεώσιμη καταναλωτική δύναμη.

Στόχο τέταρτο αποτελεί ο γεωστρατηγικός έλεγχος χωρών, που αποτελούν τα ενδιάμεσα σημεία σύνδεσης με τον Αραβικό κόσμο, τη Ρωσία και τη Τουρκία.

Στόχο πέμπτο αποτελεί η ανακατανομή εδαφών και ο σταδιακός τεμαχισμός χωρών, όπως η Τουρκία που αποτελούν πολιτικό κίνδυνο λόγου του όγκου του πληθυσμού τους στην ενσωμάτωση τους με την Ευρώπη.

Ακριβώς όπως έγινε και με τα Βαλκάνια.

Στόχο έκτο αποτελεί η απορρόφηση των φυσικών οικονομικών πόρων των χωρών, καθώς τα αποθέματα πλούτου δεν επαρκούν για όλο τον πληθυσμό του πλανήτη, γιατί είναι συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένα χέρια.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ISIS παραμένει ακόμη σε δράση. Τα επιλεκτικά τρομοκρατικά χτυπήματα όπως αυτά στη Γαλλία αποτελούν απλά προβοκάτσια, που σημαίνει ότι αφέθηκαν να συμβούν για να επηρεάσουν εγχώριες πολιτικές ισορροπίες και να αιμοδοτήσουν χρεοκοπημένες κυβερνήσεις.

H ISIS έχει συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να εφευρεθεί από τα δυτικά καθεστώτα, προκειμένου για ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο στον έλεγχο του υπόλοιπου κόσμου. Το σημαντικότερο δε από όλα είναι το γεγονός, ότι διατηρεί το άλλοθι της ιδεολογικής αντίστασης στην ιμπεριαλιστική δύση.

Ένα στημένο παιχνίδι για δύο μόνο παίχτες. Οι μεν τζιχαντιστές λόγω της υποβαθμισμένης κουλτούρας τους, που κάνουν πόλεμο μεταξύ τους, θεωρώντας ότι ο πόλεμος γίνεται ακόμη με τα όπλα και η Δύση που κάνει πόλεμο σε ολόκληρο τον κόσμο.

[quote text_size=”small”]

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπήρξε ποτέ , ούτε θα υπάρξει σχέδιο καταστροφής της ISIS, που αποτελεί ένα ισχυρό νεωτερικό εργαλείο εκφοβισμού του υπόλοιπου κόσμου.

[/quote]

H ISIS δεν αποτελεί παρά μια ακόμη εφαρμογή του δόγματος του ΣΟΚ. Ένα ακόμη προιόν διαφημιστικής βίας.

Οι πρόσφυγες από την άλλη μεριά, τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης, αποτελούν ένα τρομαγμένο σώμα ανθρώπων που με βία προσπαθούν να το εντάξουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να αλλάξουν την σύνθεση των πληθυσμών, όχι όμως με τη λογική της ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας όπως ευαγγελίζονται , αλλά με την λογική της εκρίζωσης της εθνικής κουλτούρας των λαών, ειδικά αυτών που διαθέτουν ιστορία.

Κατά αυτόν τον τρόπο προάγουν ένα μοντέλο διεθνοποιημένης διακυβέρνησης των λαών, μειώνοντας έτσι τα αντανακλαστικά αντίστασης τους, το οποίο αντίκειται όμως σε κάθε έννοια Δημοκρατίας. Γιατί η Δημοκρατία θέλει πλουραλισμό και όχι ενός συστήματος αρχή…

Έτσι ακριβώς δημιουργούν μαζικότερα κανάλια κατανάλωσης και φθηνής εργασίας , προκειμένου για την απορρόφηση των πολυεθνικών προιόντων , που σημάνει στη τεχνοκρατική γλώσσα υψηλότερες πωλήσεις-χαμηλότερα κόστη = περισσότερα κέρδη. Κέρδη, που όμως νέμονται συγκεκριμένες ομάδες που χειραγωγούν πολιτικά τον κόσμο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου