ΕΣΗΕΑ: Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

Μοίρασε το

Εκλογές ΕΣΗΕΑ υπό την σκιά και το βάρος της ευθύνης ή υπό το βάρος και την σκιά πολιτικής αστάθειας και απρόσμενων αλλαγών νοοτροπίας; Προσωπικά έχω περάσει από αρκετά “μαγαζιά” και με γνωρίζουν ως εκ τούτου αρκετοί συνάδελφοι. Αλλά μην έχοντας κάνει την παραμικρή προσπάθεια προεκλογικής εκστρατείας, είναι απορίας άξιο γιατί τόσοι συνάδελφοι τηλεφώνησαν την πρώτη μέρα των εκλογών στην Ένωση να μου πουν ότι με ψήφισαν…

Για ποιο λόγο; Τι τους ώθησε να επιλέξουν να διαβάσουν ευθύς εξ αρχής το ψηφοδέλτιο μιας παράταξης που γεννήθηκε πρόσφατα από όσα άλλοι κατέστρεψαν; Προφανώς είναι η απογοήτευση από όσα λέγουν και πράττουν οι υπηρετούντες τυφλά ένα πολιτικό κόμμα. Πέρασε, ευτυχώς, η εποχή που ήμασταν δεξιοί ή κεντρώοι ή ακόμα αριστεροί από πεποίθηση και ανεξαρτήτως των πεπραγμένων των ηγεσιών… Τώρα τους ελέγχουμε. Και ανάλογα πράττουμε.

Και από την άλλη πλευρά, διακατεχόμαστε οι περισσότεροι από μια πολιτική απογοήτευση που διαδέχτηκε την επί σειρά ετών πολιτική απραξία και απάθεια.

Περάσαμε από τις εποχές των ιδεολογιών, στην εποχή του πολιτικού μηδενισμού και τώρα στην εποχή της αμφισβήτησης και της ανάγκης για κυοφορία και τοκετό του καινούργιου. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά από λίγα χρόνια κρίσης. Ούτε εμείς θα σκεφτόμαστε το ίδιο, ούτε οι ηγέτες μας θα είναι ίδιοι, ούτε οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ θα σημαίνουν το ίδιο. Ούτως ή άλλως ο χώρος μας συρρικνώνεται και οι συνιστώσες αλλάζουν. Και παρότι είμαι φύση και θέση απαισιόδοξο άτομο, θα τολμήσω να διατυπώσω την άποψη ότι το πιθανότερο είναι η αλλαγή να φέρει και την εξυγίανση!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου