ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ…

Μοίρασε το

της ΑΛΚΗΣΤΗΣ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ

Κρίση, λογαριασμοί, φόροι, μειώσεις, τα χρήματα δε φθάνουν, και το πορτοφόλι βγαίνει μείον. Πως θα σας φαινόταν να ακούσετε ότι μπορείτε, να παρακολουθήσετε μαθήματα δημοσιογραφίας ή ψυχολογίας, να κάνετε φροντιστήριο στα παιδιά σας, να μάθετε μια ξένη γλώσσα, να δανειστείτε ένα ποδήλατο, να απολαύσετε μια παράσταση, ακόμα και να δειπνήσετε, χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα, μα ούτε ένα ευρώ;;

 

Η εναλλακτική ατζέντα, με σεβασμό στο ελληνικό πορτοφόλι, φρόντισε να συλλέξει για εσάς, τις καλύτερες free δραστηριότητες από κάθε γωνιά της πόλης …και σας τις παρουσιάζει…

Ακαδημία Πλάτωνος: H ιστορική περιοχή, έχει αναγάγει σε θεσμό πλέον το δίκτυο αλληλεγγύης Πολιτεία (βρίσκεται στην είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου), όπου προσφέρει πλούσια σειρά δωρεάν μαθημάτων από καθηγητές και εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως τόπου διαμονής.

Μεγάλοι και μικροί θα βρουν εκεί, έναν παράδεισο δωρεάν δραστηριοτήτων όπως: άλγεβρα & γεωμετρία για τους μαθητές του λυκείου, μαθήματα διαδικτυακής δημοσιογραφίας, ψυχολογίας, υπολογιστές για αρχάριους, εκμάθηση αγγλικής, ισπανικής, ιταλικής γλώσσας, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και μεγάλους, εικαστικά, μουσική, και ο κατάλογος δεν τελειώνει ….

Σε μια άλλη γειτονιά της Αθήνας τα Πετράλωνα, στην οδό Δωριέων κ Ταντάλου, έχει συσταθεί με επιτυχία από τους κατοίκους, ο «συλλογικός χώρος για την τροφή». Όλοι οι πολίτες των Αθηνών είναι καλοδεχούμενοι να μαγειρέψουν και να στήσουν συλλογικά φαγοπότια, σε συγκεκριμένες μέρες του μήνα, που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα.

Στο Χαλάνδρι και τη Γλυφάδα, η γνωστή αλυσίδα Public, φροντίζει να σας δανείζει δωρεάν τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της, στα ειδικά stands που διαθέτει, ποδήλατα, αλλά και τον ειδικό εξοπλισμό τους, για ασφαλείς βόλτες … ενώ μπορείτε ακόμα και να παρκάρετε δωρεάν τα δικά σας χωρίς το κίνδυνο να σας τα κλέψουν.

Και αφού πήραμε γνώση, φάγαμε, και αθληθήκαμε δωρεάν, συνεχίζουμε το ταξίδι στην πόλη, με πολύ δωρεάν κινηματογράφο, μουσική, και θέατρο.

Αμέτρητες οι επιλογές για τους σινεφίλ όλο τον μήνα, με δωρεάν προβολές ταινιών από το πολιτιστικό στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Πλ. Αμερικής), θα παρουσιάσει τρεις βραβευμένες ελληνικές ταινίες, για τρεις συνεχόμενες Κυριακές, η κινηματογραφική λέσχη Περιστερίου έχει για τον μήνα Νοέμβριο, αφιέρωμα στον Ελία Καζάν, προβάλλοντας τρεις από τις σημαντικότερες ταινίες του, αλλά και το διεθνές φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών, στον πολυχώρο CIAD, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, με έργα συνολικά 32 καλλιτεχνών που μπορεί να απολαύσει το φιλοθεάμον κοινό.

Στο Κουκάκι και συγκεκριμένα στο Laluk cafe, θα κινηθούμε σε ρυθμούς jazz κάθε Σάββατο, με μια σειρά συναυλιών από τους πιο σημαντικούς Έλληνες μουσικούς του είδους, χωρίς να πληρώσουμε είσοδο.

Και όσο για το θέατρο, πλούσιες οι επιλογές και εδώ. Τρωάδες του Ευριπίδη, ή Λυσιστράτη του Αριστοφάνη ? Η μήπως οι τρεις αδερφές του Τσέχωφ? Όποια παράσταση και να επιλέξετε, είναι δωρεάν, και μπορείτε να τις απολαύσετε, την πρώτη κάθε Σάββατο & Κυριακή, στο θεατράκι του 2ΟΥ Γυμνασίου στην Αγία Παρασκευή, την Λυσιστράτη αντίστοιχα, στο Δημοτικό θέατρο Κορυδαλλού κάθε Παρασκευή, ενώ οι Τρεις αδερφές του Τσέχωφ παίζονται στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη κάθε Σάββατο.

Σας ευχόμαστε καλή και ανέξοδη… διασκέδαση!!!!


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου