ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μοίρασε το

Γκρίζων διαπιστώσεων συνέχεια σ’ ένα σκηνικό παντελούς απαξίας για το τσίρκο της πολιτικής και των εκπροσώπων της, που πέραν της ελαφρότητάς της δεν κρύβει τον βολικό κι εύπεπτο για την ίδια επαρχιωτισμό της την στιγμή που ο κόσμος σείεται από το επαπειλούμενο οικονομικό κραχ.

Ανακάλυψαν την πυξίδα για να μπορούν να πεθαίνουν κι αλλού, είπε ο ποιητής στον ιδιότυπο κυνισμό ή την βαθειά θλίψη του κι ο Τσίπρας βάλθηκε ν’ αποδράσει μετά βαΐων και κλάδων και πάντως παριστάνοντας τον μαχόμενο, προσπαθώντας να επιφυλάξει στο δικό του πολιτικό τέλος διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά από εκείνα του επί δυο συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες άλλοτε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που σήμερα αρέσκεται να παριστάνει την Πυθία, στο όνομα της πολιτικής μακροημέρευσης των ομοίων του. Σε λίγες εβδομάδες θα περιφέρεται κι αυτός στα ορεινά, βαθιά προβληματισμένος για την εκάστοτε περίσταση, κρύβοντας πως τα βράδια συνεχίζει να παίζει κρεμάλα με τον Γιάννη…

[quote text_size=”small”]

Θ’ αφήσει πίσω του έναν αλλοτριωμένο πολιτικό σχηματισμό, με ισχυρή τηρουμένων των αναλογιών κοινοβουλευτική δύναμη που θα του εξασφαλίζει (δι’ολίγον;) να κάθεται στα κυβερνητικά έδρανα χωρίς αυτόν, αλλά ελέω αυτού, στο όνομα της αποκατάστασης των βλαβών που οι προηγούμενοι προκάλεσαν κ.λπ.-κ.λπ

[/quote]

Στο μεταξύ η αναδιανομή θα συνεχίζει να μπουρδουκλώνεται με την αναχρηματοδότηση με αίμα ενός χρέους δυσθεώρητου για κάθε οικονομική πραγματικότητα, πόσο μάλλον την ελληνική.

Οι κολλήγοι εντολείς θα πασχίζουν να πληρώνουν, με τα “όχι” και τα “ναι” τους ξεχασμένα, απ’ την θύελλα και την αντάρα, μιας και κανείς τους δεν συνειδητοποίησε πως, ποτέ δεν έγινε το παραμικρό για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, είτε για την παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ, είτε για την απομάκρυνσή μας από αυτήν.

Κάπως έτσι έχει το σκηνικό, κάπως έτσι εξελίσσεται η ιστορία, μετά την πρώτη φορά Αριστερά, τον… Πάκη Πρόεδρο και τον Ευάγγελο επίσης και, από το πουθενά πιθανό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Κάπως έτσι και, χαλαρά, ο Μιχαλολιάκος θα βρει και πάλι ρόλο, έτσι για να επαναβεβαιωθεί η έκπτωση του Σοκ και Δέους, με το IMF να μοιράζει τα λάφυρα με την Μέρκελ, που θα δυσκολεύεται να γευθεί τους καρπούς των προσπαθειών της.

[quote text_size=”small”]

Θα προκάνουν οι… Ασιατικές Αγορές και τ’ απόνερα της. Θα προλάβουν οι θύελλες που ακούσαμε, αλλά δεν ήρθαν στο όνομα της διάσωσης των Τραπεζών, οι διοικήσεις των οποίων συνεχίζουν να τρώνε τα κλεμμένα.

[/quote]

Σε καλή μεριά, σε όλους και… για όλους. Μόνο που να, με όλα τούτα και, με την πυξίδα να ‘χει σημαδέψει το χώμα που θα θαφτεί αυτή η χώρα, δεν ξέρω ποιά τι λέξεις θα ‘ναι αυτές που θα μιλήσουν για ελπίδα, θα κρύψουν την ασχήμια, θα δείξουν το δρόμο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου