ΠΡΟΣΕΧΑ ΤΗΝ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ

Μοίρασε το

Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί θεαματική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο και μάλιστα δύο φορές, με πανομοιότυπο τρόπο και τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Λίγο αργότερα, στην εν λόγω φυλακή σημειώθηκε απόπειρα κινηματογραφικής απόδρασης με λαγούμι, ενώ αν κοντά υπήρχε θάλασσα, διόλου απίθανο να γίνονταν μια-δυο και με καίκι, που λέει ο λόγος.

Αποδείχθηκε όμως ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και ότι δεν χρειάζεται τόσος κόπος. Αρκεί μόνον ένας συνεργός να χτυπήσει σαν κύριος την πόρτα στην κεντρική είσοδο του σωφρονιστικού καταστήματος, να του ανοίξουν, κι εκείνος να μπει ένοπλος, να παραλάβει τον κρατούμενο και να φύγουν οδικώς προς άγνωστη κατεύθυνση. Τόσο απλά, συνέβη και αυτό στον Κορυδαλλό. Με τις σωφρονιστικές υπαλλήλους, από τα χέρια των οποίων έφυγε η 43χρονη κρατούμενη, να λένε περίπου: «εγώ πρόσεχα την Γιαδικιάρογλου, που κοιτούσε την Ξανθοπούλου, που κοιτούσε την Πολυχρονοπούλου που μίλαγε με την Πετροβασίλη».

Το νέο αυτό «φιάσκο» συναγωνίζεται την πρόσφατη, ακόμη πιο απλή διαφυγή των Μαζιώτη-Ρούπα, οι οποίοι, μετά και τη λήξη του 18μηνου προσωρινής κράτησης, σιγά μην κάθονταν να περιμένουν να τελειώσει η χρονοβόρα δίκη και να ακούσουν την καταδίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα». Ίσως και για τη νέα απόδραση να φταίει η «οικονομική κρίση», όπως λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το προσωπικό, αφενός δεν πληρώνεται, αφετέρου δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει τόσους πολλούς κρατούμενους, χωρίς υποδομή και εξοπλισμό. Όπως και να ‘χει όμως, δεν μπορεί όλα να αφεθούν στην τύχη τους. Οι φύλακες να μην φρουρούν, οι αστυνομικοί να μην ασχολούνται, οι εισαγγελείς να μην προχωρούν τις έρευνες, οι δικαστές τις δίκες, δάσκαλοι να μην διδάσκουν, γιατροί να μην περιθάλπουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην εξυπηρετούν. Συν τοις άλλοις, απογοητεύουν και προσβάλλουν τους συναδέλφους τους, που, παρά τα προβλήματα, ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους. Έχει και η κρίση το ρόλο της, αλλά δεν δικαιολογεί τα πάντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου