ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ

Μοίρασε το

Οι ήρωες, λέει ένας φίλος, είναι άνθρωποι που κάποια καθοριστική στιγμή έδρασαν με το συναίσθημα. Όχι με τη λογική. Πως αλλιώς θα έβαζες ένα Κομμάτι Πανί, πάνω από τη ζωή σου!

Δεν έχω γνωρίσει ποτέ ήρωα, εκτός από δεκάδες καθημερινούς που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ακριβώς τη λογική για να επιβιώσουν.

Μιλώντας όμως για τους άλλους, τους αληθινούς, αυτούς που έχουν τον τίτλο επίσημα, αν τύχει και διαθέτουμε κάποιον από αυτούς στο τώρα μας, οφείλουμε ως άτομα κι ως κοινωνία μια ιδιαίτερη μεταχείρηση στην ύπαρξή τους, έστω και αν πρέπει να παλέψουμε με μια κολασμένη μας ανάγκη να ακουμπήσουμε το μύθο τους.

Στους ήρωες, δίνεις. Μόνο δίνεις!

Τους δίνεις χώρο και συνθήκες, ώστε να χαίρονται τις ‘δάφνες’ τους και γιατί όχι να μοιράζονται με νεότερους τη σοφία που τους δίδαξε ο ηρωϊσμός τους. Κι όσο μεγαλώνουν τόσο πρέπει να τους φροντίζεις περισσότερο, με κάθε έννοια. Να τους τιμάς για ότι έκαναν τότε που μπορούσαν, να τους δίνεις δημόσιο βήμα ή να τους προστατεύεις από την ανούσια προβολή του. Να μην τους αφήνεις εκτεθειμένους σε όρους παιχνιδιών που αδυνατούν να γνωρίζουν ή σε γκλόμπ και δακρυγόνα. Η ύπαρξή τους είναι πολύτιμη για να επιτραπεί η καπηλεία της.

Ο Μανώλης Γλέζος, είναι ο μόνος ήρωας εν ζωή που γνωρίζω. Κάποιοι ακόμα δακρύζουν κοιτώντας την ισχνή ασπρισμένη του μορφή με το ‘γαλανόλευκο’ βλέμμα.

Είναι ο άνθρωπος που στην πολύ πρόσφατη ιστορία μας -παιδί ακόμα μαζί με το φίλο του Σάντα- παίζοντας ‘κρυφτό’ όπως κάθε μέρα στις παρηκμασμένες από έναν αισχρό πόλεμο γειτονιές της νεότερης Αρχαίας Αθήνας, μπέρδεψαν το παιδικό τους παιχνίδι με ένα Κάτι που γράφτηκε στην Ιστορία και τους κατατάσσει με ονοματεπώνυμο στην αιωνιότητα. Σε μια θέση ανάμεσα στους θεούς και τους θνητούς.

Τους Ήρωες!

Ο ένας έχει φύγει. Ο άλλος είναι ο μόνος ζωντανός θρύλος που διαθέτουμε με Τίτλο υπογεγραμμένο από το Θεό.

Βάλτε μας, λοιπόν, στα ψηφοδέλτιά σας ηθοποιούς, τραγουδιστές, γνωστούς επιχειρηματίες κι ότι άλλο θα σας φέρει κοντά σ’ αυτό που ποθείτε. Θα τα βγάλουμε πέρα. Μη μας πετάτε όμως με τέτοιο τρόπο απέναντι σε έναν Ήρωα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου