ΠΕΙΝΑΣΑΝ ΚΙ ΟΙ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ”

Μοίρασε το

Μα καλά δεν αντιδρά κανείς; Υποτίθεται ότι η Τρόικα πάει να επιβάλει το Μνημόνιο 3 που γκρεμίζει τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ήδη έχει επιβάλει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ήδη η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και αναγνωρίζεται από ξένους ειδικούς πως “η συνταγή είναι λάθος”, ήδη η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ήδη η μια μετά την άλλη επιχείρηση βάζει λουκέτο, ήδη το ρευστό έχει στεγνώσει από την αγορά.

Υποτίθεται πως τα δάνεια και οι …δόσεις τους λαμβάνονται προκειμένου η χώρα να κάνει ένα reboot. Μια επανεκκίνηση δηλαδή. Να βάλει ξανά μπροστά τις μηχανές και να γίνει παραγωγική – άντε και ανταγωνιστική. Όμως, πως αυτό θα γίνει όταν τα χρήματα των δόσεων επιστρέφουν ξανά στους δανειστές υπό τη μορφή αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων ή όταν κατακρατούνται από τις τράπεζες για να μην καταρρεύσει, υποτίθεται, το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Λες και οι αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων τους δεν επιβεβαιώνουν τη χρεοκοπία και την κατάρρευσή τους…

Όμως, ουδείς αντιδρά. Αντιθέτως, διαχέεται μια ελπίδα πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Κάτι ο “συνεπής” και “εργατικός” νέος πρωθυπουργός, κάτι οι Ευρωπαίοι που δεν θέλουν να μας αφήσουν στο έλεος της καταστροφής, κάτι η κοινωνική ηρεμία που επικρατεί.

Πράγματι δεν αντιδρά κανείς. Η χώρα ολόκληρη σιωπά. Γιατί; Δεν αισθάνεται την αδικία; Δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα – έστω και τις πτυχές του; Δεν βλέπει το αδιέξοδο του μονοδρόμου; Δεν αντιλαμβάνεται την έλλειψη εθνικού προγράμματος εξόδου απ’ την κρίση;

Όλα είναι φανερά! Όμως ουδείς αντιδρά. Γιατί; Διότι, οι περισσότεροι ενδόμυχα διαισθάνονται ότι έχουν μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάντια. Ότι με τον τρόπο τους πήραν κι εκείνοι μέρος στο πάρτι που γινόταν επί χρόνια και σήμερα ήρθε η ώρα να μαζευτούν τα σπασμένα.

Έτσι και δεν αντιδρά κανείς. Και πως να αντιδράσει όταν ακούει ότι εφοριακοί είχαν στήσει “μαγαζιά” κι έφτιαχναν βίλες και μεζονέτες. Πως να αντιδράσει όταν μαθαίνει ότι πισίνες δεν διαθέτουν μόνο σπίτια και βίλες μεγαλογιατρών και μεγαλοδικηγόρων, αλλά και αγροτών που καταλήστευαν το ΦΠΑ και μάλιστα με βιομηχανία πλαστών τιμολογίων. Ποιος θα αντιδράσει όταν γίνεται γνωστό πως στους καρόδρομους της επαρχίας κυκλοφορούν τα τελευταία μοντελάκια της Porche της Mercedes και της BMW!

Ποιοι είναι και που είναι οι Έλληνες “αγανακτισμένοι”; Μήπως όλοι οι παραπάνω, ή μήπως οι κύριοι και οι κυρίες που βγήκαν από τα σαράντα και τα πενήντα στη σύνταξη; Όσο για τον κόσμο που πεινάει πραγματικά, οι κοινωνικοί αγώνες έπονται. Προτεραιότητα είναι ο αγώνας της επιβίωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου