Ο ΣΑΠΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΞΑΝΑΤΟΝΩΘΗΚΕ

Μοίρασε το

Όχι μόνο ξανατονώθηκε αλλά αναιδώς ζητά περισσότερο αίμα. Πρώτο και κύριο θήραμά του η ΔΕΗ. Είτε βρέφος, είτε ανήλικη, είτε ενήλικη, όπως την χαρακτηρίζουν δημοσιογραφικοί αστέρες, αποτελεί δείγμα μιας αντιλαϊκής και βαθύτατα συστημικής γραφής, που χαράζει βάρβαρα και άλλοτε ακόμη πιο βάρβαρα μέσω του ναζισμού που εκτρέφει στον κόρφο του, στο στήθος του λαού τη λέξη ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Και φυσικά, ο καπιταλισμός που διέπει τις τάξεις της ΕΕ, επιτάσσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ήδη ξεπουλημένης (ούσης μετοχοποιημένης εδώ και καιρό) καθότι αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία να μην υπάρχουν μονοπωλιακοί όμιλοι σε ευρείας κατανάλωσης αγαθά, όπως το ρεύμα, το νερό κ.α.

Ωστόσο ο σάπιος κόσμος που κρατά τώρα το μικρόφωνο και αναγγέλλει ξεπουλήματα, βαφτίζοντάς τα, ως αποκρατικοποιήσεις στα πλαίσια του ελάχιστου κράτους και μιας παντοδύναμης κεφαλαιούχας ολιγαρχίας, είχε προσπαθήσει πάλι να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της ενέργειας. ENERGA και HELLAS POWER, δυο εταιρείες που συστάθηκαν κυριολεκτικά σε μία νύχτα, με μετόχους που υπήρξαν κομματικά μέλη της ΝΔ, οι οποίοι αφού υποσχέθηκαν δήθεν φθηνότερο ρεύμα και ξάφρισαν τους πολίτες, τα έβαλαν στην τσέπη τους και φέσωσαν και τη ΔΕΗ, στην οποία δεν απέδωσαν προφανώς τίποτα από τα συμφωνηθέντα. Και σα να μην έφτανε αυτό, μερικοί από τους κυρίους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, έχοντας στο πλευρό τους ως συνήγορο υπεράσπισης τον νυν υπουργό Υγείας που θα ψηφίσει υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τον Βορίδη, γνωστός για την «αγωνιστική» του δράση κατά τα νεανικά του χρόνια.

Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να πει, όπως άλλωστε λένε, ότι η ΔΕΗ είχε πολλά προβλήματα, μεταξύ άλλων οικονομικά, οργανωτικά, φαινόμενα κακού συνδικαλισμού και άλλα. Όμως εσκεμμένα αποκρύπτουν ότι η ΔΕΗ, έστω και με αυτά τα ομολογουμένως σοβαρά προβλήματα που εν πολλοίς οφείλονται στην μετοχοποιησή της, έχει ετήσια κέρδη κατά μέσο όρο τα 6 δις. ευρώ, χρήματα που καταλήγουν και στα κρατικά ταμεία και με δεδομένο ότι για την ιδιωτικοποίηση του 49% των μετοχών κατά τα έτη 2001-2003, το κράτος έλαβε το ποσό του 1,8 δις. (με αντίστοιχο κύκλο εργασιών, το ίδιο έτος στα 2,5δις).

[quote text_size=”small”]

Ακόμη αξίζει να θυμηθούμε τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που εδώ και 10 χρόνια έχουν ξεπεράσει το 40%. Και όλα αυτά για το συμφέρον μας. Για τη σωτηρία του λαού και το μέλλον του, παραδίδουμε στα δόντια λυσσασμένων κεφαλαιούχων, σήμερα τη μικρή ΔΕΗ, δηλαδή, την πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα (συμπεριλαμβανομένων των κέντρων λιγνίτη) και αύριο την ΕΥΔΑΠ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα νησιά, τις θάλασσες και οτιδήποτε επικερδές.

[/quote]

Ο στόχος της παραπάνω πολιτικής είναι να δοθεί η ευκαιρία στην ολιγαρχία του αστισμού να εφαρμόσει την πολιτική της κερδοφορίας. Δεδομένης της έλλειψης μέσων παραγωγής στη χώρα μας, το κράτος εδώ και χρόνια παίζει το ρόλο του στυλοβάτη της αστικής τάξης, σε πρώτο στάδιο ξεφτιλίζει επιχειρήσεις, φορείς και υπηρεσίες και σε δεύτερο και τελικό στάδιο τις χαρίζει στους παρατρεχάμενούς του, με την ελπίδα να κερδοφορήσουν πάνω στην απάνθρωπη εκμετάλλευση των αναγκών του λαού και να λειτουργήσει επιτέλους κατά το δυτικό πρότυπο, ο καπιταλισμός.

Εδώ βρισκόμαστε εμείς και συγκεκριμένα όσοι θέλουν ένα σύστημα που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των δημίων του. Πέρσι η ΕΡΤ, φέτος η ΔΕΗ. Αν δεν τους σταματήσουμε, αύριο θα τους επιτρέψουμε να μας ξεπουλήσουν έναν, έναν, στο όραμα της ανάπτυξης.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου