Να η ευκαιρία!

Ο Κώστας Συλιγάρδος νοηματοδοτεί διαφορετικά τον τίτλου της παλαιότερης δημοφιλούς εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης “Να η ευκαιρία”. Με αφορμή την επιτυχία της χώρας στην καταπολέμηση του covid 19, σημειώνει ότι οι Έλληνες επιστήμονες απέδειξαν ότι η Ελλάδα τώρα έχει την ευκαιρία της. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος νοηματοδοτεί διαφορετικά τον τίτλου της παλαιότερης δημοφιλούς εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης “Να η ευκαιρία”. Με αφορμή την επιτυχία της χώρας στην καταπολέμηση του covid 19, σημειώνει ότι οι Έλληνες επιστήμονες απέδειξαν ότι η Ελλάδα τώρα έχει την ευκαιρία της.


Ναι! Είναι επίτευγμα της επιστήμης, της πολιτείας, και της μεγάλης μερίδας του κόσμου που δεν επιδεικνύει αντικοινωνικές συμπεριφορές η εικόνα της Ελλάδος.

Ναι έχουμε 63 νεκρούς και δεν πανηγυρίζει κάνεις για αυτό. Σκύβουμε το κεφάλι στην ανθρώπινη απώλεια και συλλογιζόμαστε…

Είμαστε όμως περήφανοι που περισσότεροι από 2200 άνθρωποι με βάση τις στατιστικές και τα μαθητικά, αποδεδειγμένα έχουν σωθεί και είναι εδώ δίπλα μας.

Κι είναι πέραν των άλλων μια χρυσή ευκαιρία να πούμε στα παιδιά μας και να θυμίσουμε στους φίλους μας ότι και οι καλλιτέχνες είναι σπουδαίοι και απαραίτητοι για το ρόλο τους στην κοινωνία και οι αθλητές… Ας μην παρεξηγηθώ προς Θεού μιας και κάποιοι ψάχνουν το διάβολο στις λεπτομέρειες. 

Τιμώ και τους καλλιτέχνες και τους αθλητές κι ίσως η αναφορά μου σε αυτούς με βολεύει κατά κάποιο τρόπο μιας ένθεν και ένθεν έχουν ανοιχτό μυαλό και αντίληψη και  ξέρουν ότι λατρεύω τον πολιτισμό και τιμώ τον αθλητισμό ως κάτι εξαιρετικά ιδεώδες.

Να η ευκαιρία

Η παγκόσμια κοινότητα όμως σήμερα επιβιώνει και θα νικήσει εξ αιτίας της επιστήμης και των ανθρώπων της.

Ας αφιερώσουμε λοιπόν λίγο χρόνο να ζυγίσουμε ξανά τα κοινωνικά πρότυπα των τελευταίων ετών, κι ας βοηθήσουμε να καταλάβουν μερικοί – μερικοί ότι οι τηλεπερσόνες των μάστερ σεφ, των survivor,  και των λοιπών τηλε-σόου μόδας, τραγουδιού κλπ είναι απλά η χαρτοπετσέτα σ ένα ακριβό δείπνο Ζωής.

Η πανδημία του 2020 είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να καθαρίσουμε ( μεταφορικά ) τους κήπους και τις αυλές μας και να ξαναφτιάξουμε τις βιβλιοθήκες μας βάζοντας κάθε βιβλίο στο κατάλληλο ράφι. 

Για τα ζιζάνια που θα ξεριζώσεις αγαπητέ φίλε χρησιμοποίησε τον πράσινο κάδο και όχι της ανακύκλωσης και για τα έντυπα που θα διαπιστώσεις να περισσεύουν στα ράφια σου αγαπητή φίλη, βάλτα σε κούτα και κατέβασε τα στο υπόγειο …

Τώρα είναι η ευκαιρία!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου