ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Μοίρασε το

Και οι ανθρωποθυσίες του φασισμού και του ρατσισμού φαίνονται ατερμάτιστες. Η οδύσσεια των μεταναστών περιλαμβάνει πειράματα βασανισμού και θανάτου, σε αθώα θύματα πολέμου. Ενός πολέμου,  που πια δεν έχειδιασυνοριακές γραμμές, αλλά φαντάζει φανατικός δήμιος σε ότι διαταράσσει τις ομαλές συναλλαγές του διεθνές πολιτικού και οικονομικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να δημιουργεί «μετανάστες χωρίς σύνορα».

Στο Αιγαίο κείτονται εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές, που αναγκάστηκαν ακούσια να διασφαλίζουν την δική μας ηρεμία και «υποτιθέμενη» ασφάλεια, κάνοντας μας συνένοχους στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Δύο μήνες μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, όπου 12 γυναικόπαιδα έχασαν τη ζωή τους, νέο ναυάγιο σημειώθηκε ανοικτά του Ακρωτηρίου Κόρακας της Λέσβου, με αποτέλεσμα εφτά μετανάστες να πνιγούν και άλλοι δύο να αγνοούνται. Λίγες ώρες αργότερα σε νέο ναυάγιο, αυτή τη φορά στα τουρκικά ύδατα, έξω από την Αλικαρνασσό, πνίγηκαν άλλοι τέσσερις μετανάστες συριακής καταγωγής.

Η εκατόμβη νεκρών προσφύγων στο Αιγαίο θα αποτελέσει μνημείο ντροπής στην ιστορία των πολιτισμών και των Βησσοδόμων, των Αρταξέρξηδων αυτού εδώ του κόσμου…

Ο κύριος λόγος, που δικαιολογούσε  ιστορικά την μετανάστευση, ήταν η προσπάθεια επιβίωσης. Το κύμα των προσφύγων, προερχόμενο κυρίαρχα από τον πόλεμο στη Συρία, κατακλύζει τις γείτονες χώρες, υπολογίζοντας στην ανθρωπιά και την φιλοξενία τους.

Αντί  αυτού όμως ,οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν στην καλύτερη περίπτωση έναν θεσμικού τύπου ρατσισμό, που  απελαύνει και επαναπροωθεί ανθρώπους σε χώρες, όπου είτε διώκονται πολιτικά οι ίδιοι είτε βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, λες και αποτελούν μολυσματικό ιό πολέμου…

Οι «πεφωτισμένοι/ illuminati»  ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης, μελετώντας για το πώς αυτά τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα δε θα προσεγγίσουν την Ευρώπη, αποφάσισαν να υιοθετήσουν πρόσθετεςκατασταλτικές δράσεις, όπως η ενεργοποίηση ειδικής ομάδας δράσης με την επωνυμία «MediterraneanTaskforce»(Ενισχυμένη επιτήρηση των συνόρων στην Μεσόγειο), που σε συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του «Frontex» (Ειδική εκπαίδευση φυλάκων στα σύνορα), θα δημιουργήσουν ένα «τείχος» προστασίας στην Μεσόγειο αρκετά ισχυρό, που δεν θα τους καίει με ηλεκτροφόρα σύρματα όπως στο Άουσβιτς, αλλά θα τους πνίγει είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά σε κοινωνίες που δεν θα τους νομιμοποιούν αλλά θα τους κρατούν ομήρους σεκαθεστώς σύγχρονης δουλείας , με ηθικό αυτουργόΚυβερνήσεις που δεν θα λαμβάνουν σκόπιμα ανθρωπιστικά μέτρα βελτίωσης της μεταναστευτικής τους πολιτικής.

Έπεσε το «Τείχος του Βερολίνου» και στη θέση του υψώθηκε «Το τείχος των Μεταναστών»,  γιατί  ο «Ψυχρός Πόλεμος»  μετεξελίχθηκε σε «Πόλεμο της Ελεύθερης Αγοράς Προιόντων και  Ανθρώπων», κάνοντας όλους εμάς συμμέτοχους σε έναν φοβικό, ρατσιστικό πόλεμο, απέναντι σε όποιον είναι διαφορετικός , για να μην μας κλέψει την μπουκιά από το στόμα, που με τη σειρά μας περισυλλέξαμε ως άλλοι ρακοσυλλέκτες από τα αποφάγια των μνημονίων…

Το άρθρο δημοσιεύεται στο www.nobile.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου