ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: “ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ”

Μοίρασε το

Ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων του κάθε πολίτη, ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί ένα σύμβολο της αντίστασης κατά της κατοχής των Ναζί όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Η τοποθέτηση του στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει και τον συμβολικό χαρακτήρα ότι ο Ελληνικός λαός δεν παραιτείται από την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των οφειλών. Είναι πρώτα απ’ όλα θέμα ηθικής .
Ο Μανώλης Γλέζος επισημαίνει χαρακτηριστικά σε δήλωση του :

“Λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω.

Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους.

Γέρασα διεκδικώντας γι’ αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου