ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΚΥΡΙΕ!

Μοίρασε το

Το γεγονός είναι ότι αυτοκτόνησε ένας Άνθρωπος σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος… το θέμα όμως είναι ότι το έκανε γιατί οι κυβερνώντες (νυν και πρώην) σκοτώσανε και την τελευταία του ελπίδα…

Μπορεί να είχε χρέη, μπορεί να συνέβαιναν πολλά στη ζωή του, αλλά η πραγματική αιτία που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη είναι γιατί ξέρει πως δεν είχε ελπίδα να βρει χρήματα δουλεύοντας και όχι ζητιανεύοντας ή παρανομώντας…

Μη μου λέτε ότι βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα… έτσι είναι και το ξέρουμε όλοι.

Κάθε άνθρωπος έχει έναν λόγο/ έναν «χειρότερο εφιάλτη» που μπορεί να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία. Συνειδητά ή υποσυνείδητα υπάρχει μέσα μας. Σε κάποιους ο εφιάλτης αυτός γίνεται πραγματικότητα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Άλλοι το αντιμετωπίζουν. Ο καθένας μας πράττει όπως μπορεί στις δύσκολες καταστάσεις.

Οι πολιτικοί, η απληστία τους και τα φερέφωνα τους (τα ΜΜΕ) οδηγούν τον κόσμο στην απελπισία και στην απόγνωση! Πιθανότατα να ακούσουμε και άλλα περιστατικά… Πιθανότατα (ειδικά αυτή την περίοδο) να μην ακούσουμε και για άλλα παρόμοια περιστατικά.

Η σημερινή είδηση άφησε πολύ κόσμο άφωνο, παγωμένο μπροστά σε μία τόσο έντονα συμβολική πράξη. Αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος, λίγα μόλις μέτρα από την Βουλή των Ελλήνων όπου μέσα οι πολιτικοί παίρνουν μέτρα που πλήττουν κάθε νόμιμο Έλληνα.

Ήθελε να προβληθεί η πράξη του όσο πιο έντονα γίνεται. Ήθελε η πράξη του να φωνάξει δυνατά. Ίσως να ήθελε η πράξη του αυτή να γίνει το έναυσμα για κάτι καινούριο.

Εγώ θα ήθελα η πράξη του αυτή να αφυπνίσει και τον υπόλοιπο κόσμο που κλείνει τα μάτια μπροστά στα πραγματικά προβλήματα.

Θα ήθελα να βγάλει ο κόσμος τις παρωπίδες και να μη βλέπει μόνο ότι του επιτρέπουν αλλά όλο το τοπίο.

Θα ήθελα η πράξη του αυτή να κάνει τον κόσμο πιο ευαισθητοποιημένο σε ότι αφορά τον κόσμο που ζει και κινείται γύρω μας.

Θα ήθελα η πράξη του αυτή να κάνει τον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι κατά παράδοση.

Θα ήθελα περισσότερο όμως να μην είχε κάνει αυτή την πράξη… να μην είχε λόγο να το κάνει!

Λυπάμαι που φτάσαμε ως εδώ και φοβάμαι ότι με την συμβολή (απάθεια) όλων μας θα υπάρξουν και χειρότερα.

Καλό ταξίδι κύριε…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου