ΙΔΟΥ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Μοίρασε το

Θέλει τίμιους και καθαρούς τους πολιτικούς, αρκεί τα ρουσφέτια να είναι για αυτόν και τους δικούς του. Ψηφίζει 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και από το 2009 και μετά είναι αγανακτισμένος με την χούντα που δεν «τέλειωσε το 1974».

Είναι κεντρώος, σοσιαλιστής (ποτέ των άκρων), αλλά αν του πειράξεις την τσέπη μπορεί να ψηφίσει και Χρυσή Αυγή! Δεν θέλει να αποκτήσει και αυτός μια κατσίκα, απλά θέλει να ψοφήσει αυτή που έχει ο γείτονας. Κτίζει αυθαίρετα παντού (για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, έναν όροφο για κάθε παιδί και ένα μαγαζί για νοίκι) και μετά δημιουργεί συλλόγους και κλείνει δρόμους για να τα νομιμοποιήσει.

Γλύφει, δωροδοκεί και δωροδοκείται και μετά βρίζει το διεφθαρμένο κράτος. Μόλις τον διορίσουν στο δημόσιο, κάνει απεργίες γιατί τα χρήματα που παίρνει είναι λίγα. Όποιο πόστο και να έχει στο δημόσιο ποτέ δεν είναι αρμόδιος και ποτέ δεν εξυπηρετεί αυθημερόν (περάστε αύριο).

Σαν δημόσιος υπάλληλος είναι ο μοναδικός που ενώ σχολάει στις δύο και μισή, στη μία και μισή βρίσκεται στο σπίτι του. Πάντα προσέχει που βάζει την υπογραφή του, σπάνια όμως το πράμα του. Για οποιοδήποτε θέμα συνεδριάζει επταμελής επιτροπή με τέσσερα άτομα και αναβάλει την απόφαση για την επόμενη συνεδρίαση.

Έχει άποψη για όλα, είναι ειδικός σε όλα, και έχει για όλα μια παροιμία και μια μαντινάδα. Η πιο αγαπημένη του ατάκα είναι το «ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο …απαυτός μας». Ζει από τις επιδοτήσεις. Παίρνει δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά κ.λπ.) και μετά διαμαρτύρεται για τα υψηλά επιτόκια. Έχει αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ, αλλά δεν έχει να βάλει βενζίνη! Κορνάρει πριν ανάψει το πράσινο.

Όταν το φανάρι είναι πορτοκαλί αναπτύσσει ταχύτητα. Όποιος οδηγεί πιο αργά από αυτόν είναι ηλίθιος, ενώ όποιος οδηγεί πιο γρήγορα είναι τρελός. Πάει στο περίπτερο για τσιγάρα με το αυτοκίνητο, αλλά τρέχει και πάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου της γειτονιάς, γιατί αυτόν που έχει στο σπίτι τον έχει κάνει κρεμάστρα. Όταν τον γράψουν για παράνομο παρκάρισμα διαμαρτύρεται γιατί δεν γράψανε τους διπλανούς, και μετά ψάχνει να βρει πως θα μπορέσει να σβήσει την κλήση. Βρίζει τους αστυνομικούς όταν κάνουν κι όταν δεν κάνουν την δουλειά τους. Δεν θέλει να πάει φαντάρος αλλά μετά θα αποκτήσει εκεί τους καλύτερους φίλους και πάντα θα μιλάει με νοσταλγία για το στρατό. Του παρέχεται δωρεάν υγεία και παιδεία, αλλά πάντα δίνει φακελάκι στο γιατρό και πάντα πληρώνει για να κάνει το παιδί του ιδιαίτερα μαθήματα (συνήθως με τους καθηγητές του σχολείου του).

Πάει στο σχολείο και στο φροντιστήριο, όχι για να ξεστραβωθεί και να μάθει πέντε πράγματα, αλλά για να περάσει στο πανεπιστήμιο. Γράφει στο twitter: ΡΕ ΣΗΚΩΘΕΊΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, καθισμένος στον καναπέ του σπιτιού του. Δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει Φ.Π.Α., κρύβει έσοδα από την εφορεία και φωνάζει γιατί το κράτος τον κλέβει. Ο δικός του γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, μάστορας, κρεοπώλης, κ.λπ. είναι πάντα ο καλύτερος.

Τα παιδιά του είναι τα πιο έξυπνα και τα πιο χαριτωμένα του κόσμου. Είναι πολύ καλός εραστής, γιατί εξασκείται πολύ μόνος του. Αντί ονόματος χρησιμοποιεί το «ρε μαλάκα». Έχει την γυναίκα του πάνω από όλα. Όλες τις άλλες από κάτω. Πιστεύει ότι η μετριοφροσύνη είναι μία από τις επτά χιλιάδες αρετές του. Θέλει να πάει στον παράδεισο αλλά χωρίς να πεθάνει. Ακούει μόνο αυτά που καταλαβαίνει. Για όλα φταίνε οι άλλοι.

Το κράτος, το σύστημα, η κυβέρνηση, τα κόμματα, ο γείτονας. Αυτός κάνει ότι μπορεί. Σκέφτεται ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και για το λόγο αυτό έχει ξεπληρώσει την ανθρωπότητα και με το παραπάνω. Δεν έκανε ποτέ επεκτατικούς πολέμους, όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί ήταν πάντα φιλειρηνικός (ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε εκπολιτιστικούς πολέμους). Ονειρεύεται να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη (πάλι με χρόνια με καιρούς…), αλλά δεν έχει σκεφτεί ποτέ πως ένας άλλος λαός δέκα εκατομμυρίων θα κατοικήσει μια πόλη δεκατριών εκατομμυρίων.

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να έχουν πολιτιστικά ενδιαφέροντα, αλλά αυτός έχει παγωμένο φραπέ. Πίνει τον καφέ espresso σε δύο ώρες. Όταν καταφέρει να ξεκλέψει λίγο χρόνο από την δουλειά του για ένα καφέ, διερωτάται τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί που κάθονται στις καφετέριες. Αν στο δρόμο φωνάξεις πρόεδρε οι επτά στους δέκα θα γυρίσουν. Θέλει να γίνει ή δημόσιος υπάλληλος (για την σιγουριά) ή ελεύθερος επαγγελματίας (για να φοροδιαφεύγει). Φωνάζει γιατί του παίρνουν τις θέσεις εργασίας οι ξένοι, αλλά το «Έλληνας οικοδόμος» και «Ελληνίδα καθαρίστρια» έχουν γίνει σύντομα ανέκδοτα.

Πιστεύει στο «πας μη Έλλην βάρβαρος¨, γιατί αυτός δεν είναι ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι. Έχει διαβάσει τόσα πολλά για το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισε να κόψει το διάβασμα. Πάντα, όταν συζητά για δίαιτα, κάθεται σε τραπέζι και τρώει. Στο εστιατόριο πάντα παραγγέλνει περισσότερα από αυτά που θα καταναλώσει, για να κάνει το κομμάτι του (αυτά που θα περισσέψουν θα τα πάρει για το σκυλάκι, που δεν έχει). Τρώει του σκασμού αλλά πίνει coca cola light. Είναι φιλόξενος μόνο για όσους γουστάρει και το χωριό του είναι το κέντρο του κόσμου.

Γενικά ο «σωστός» Έλληνας, πέστε τον και «Ελληνάρα», δεν ξέρει τι θέλει αλλά και δεν θα ησυχάσει ποτέ, αν δεν το αποκτήσει!…

Τελικά η δυστυχία αυτού του τόπου, είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, ενώ οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες.!…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου