Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση…

Ο Κώστας Συλιγάρδος πιάνεται από δυο λέξεις. Την "πρόθεση" της κυβέρνησης να μην κόψει τις συντάξεις, όπως αναφέρεται στο "προσχέδιο" του Προϋπολογισμού. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος πιάνεται από δυο λέξεις. Την “πρόθεση” της κυβέρνησης να μην κόψει τις συντάξεις, όπως αναφέρεται στο “προσχέδιο” του Προϋπολογισμού. 


Η κυβέρνηση χθες έκανε γνωστό το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

Η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια που μπορείς να παίξεις με τις λέξεις της όπως θες. Ειδικά όταν ξέρεις ότι αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι είναι είτε επιφανειακοί αναγνώστες. Είτε δεν καταλαβαίνουν ακριβώς την σημασία της κάθε λέξης.

Η κυβέρνηση έχει την …πρόθεση να μην κόψει συντάξεις

Αν διαβάσετε λοιπόν, προσεκτικά το προσχέδιο(!!!!) του προϋπολογισμού αναφέρει την πρόθεση(!!!!!) της κυβέρνησης να μην κοπούν. Από τη μια “προσχέδιο”. Από την άλλη “πρόθεση”.

Μα ποιος είπε ποτέ ότι η κυβέρνηση είχε άλλη πρόθεση και η όποια κυβέρνηση. Επίσης μην ξεχνάτε ότι για την όποια απόφαση χρειάζεται το τελευταίο Εurogroup που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο (του 2018).

Επίσης οι αγορές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα. “Τηρείστε τις δεσμεύσεις του 3ου Μνημονίου (Τσίπρα – Καμμένου) για τις συντάξεις. Αλλιώς, θα δείτε το επιτόκιο στα ομόλογα σας να απογειώνονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική και την οικονομία σας.”

Συνεπώς, χωρίς αυτά… Αυγά μελάτα και μάλιστα ποσέ…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου