Επενδυτές της καταστροφής και η κακιά ώρα

Ο Κώστας Συλιγάρδος σε μια περίοδο όπου η χώρα προσβλέπει σε πραγματικούς επενδυτές για την ανάταξη της χώρας, όταν περιοριστεί ο κορωνοϊός, εξακολουθούν να μιλούν οι επενδυτές της καταστροφής που σε άλλη πιο …κακιά ώρα τα έκαναν μούσκεμα. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος σε μια περίοδο όπου η χώρα προσβλέπει σε πραγματικούς επενδυτές για την ανάταξη της χώρας, όταν περιοριστεί ο κορωνοϊός, εξακολουθούν να μιλούν οι επενδυτές της καταστροφής που σε άλλη πιο …κακιά ώρα τα έκαναν μούσκεμα.


Κάθε μέρα γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι κάποιοι “γνωστοί – άγνωστοι”, είχαν ποντάρει στο Βατερλό της χώρας όταν επιστήμονες και κυβέρνηση έπαιρναν μέτρα κατά της πανδημίας. Είναι αποδεδειγμένο ότι ευελπιστούσαν σε εκατόμβη νεκρών. Σε νοσοκομεία που θα είχαν ξεχειλίσει από ασθενείς όπως σε πολλές άλλες χώρες. Σε ουρές ανθρώπων που θα εκλιπαρούσαν για μια κλίνη στην ΜΕΘ. Αλλά αυτή δεν θα υπήρχε.

Έχουμε καταλάβει ότι οι ίδιοι θα ήθελαν ελλείψεις στην αγορά. Πορείες διαμαρτυρίας για τα μέτρα περιορισμού, κύμα αισχροκέρδειας σε καθετί που υπάρχει γύρω μας.

Είναι γνωστοί. Γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που διαχρονικά επενδύουν στο μπάχαλο, στα καμμένα, ακόμα και στους νεκρούς. Μέχρι και ότι επεβλήθησαν capital control μας είπαν και προχτές ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκαλης μας είχε πει ότι τα νερά είναι “απόλυτα χαρτογραφημένα γιατί υπήρχε μια ταινία στο Netflix”…!

Σε αυτές τις “μετοχές επένδυσαν”, διότι η άνοδος αυτών των μετοχών εξυπηρετεί τον τρόπο που ξέρουν να πολιτεύονται.

Επενδυτές της καταστροφής έκαναν καριέρες

Τους μάθαμε πια. Τους ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικά προβλέψιμοι. Κι αφού αυτό δεν τους βγήκε έπρεπε να βρουν τα σωσίβια για να επιπλεύσουν του ναυαγίου τους. Και τα βρήκαν! Πέταξαν λάσπη. Είπαν ψέματα. Κατηγόρησαν ακόμα και το 85% των Ελλήνων που δήλωνε ικανοποιημένο από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση. Ενοχοποίησαν ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Έγιναν μέχρι και Χριστιανοί και θεούσες για να διαμαρτυρηθούν μέχρι και για τις εκκλησίες και τους επιτάφιους ή το Άγιο Φως όταν πριν από μερικά χρόνια το λοιδορούσαν. Και είναι αλήστου μνήμης η δήλωση του πρώην υπουργού κ. Παππά (στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού) που με δήλωση του είχε γράψει χαρακτηριστικά:

“Υποδεχόμαστε με τιμές Αρχηγού κράτους το Άγιο φως”.

Και η γυναίκα μου με ρωτά: “Θα κάνει και δηλώσεις;” 

Έτσι χτίστηκαν πολιτικές καριέρες τα τελευταία χρόνια. Με τάχα μου τάχα μου ανθρωπισμό αλλά με τα λεφτά των άλλων πάντα. Και με μπίζνες αλληλεγγύης και ύποπτες ανθελληνικές ΜΚΟ τις οποίες παρεμπιπτόντως δεν τις βλέπω πουθενά τελευταία. Γιατί κόπηκε η μάσα και τα συμφέροντα τους μπήκαν στο περιθώριο για λίγο.

Ακούστε! Για πολλά πράγματα μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και έτσι πρέπει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι ένα σχέδιο υπάρχει. Και το κακό για αυτούς είναι ότι μέχρι στιγμής αυτό το σχέδιο όχι μόνο απέδωσε, αλλά έκανε την Ελλάδα υπόδειγμα σε όλο τον κόσμο. Καλώς κακώς έτσι δείχνει το αποτέλεσμα.

Σήμερα περάσαμε στην επόμενη φάση. Μια φάση επίσης άγνωστη και ακόμα δυσκολότερη.

Δεν θα χαριστούμε σε κανένα για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις. Αλλά δεν θα υποστηρίξουμε σε καμία περίπτωση όλους όσοι είναι επενδυτές της καταστροφής της χώρας σε αυτήν την δύσκολη μάχη. Ειδικά αν στα βιογραφικά τους έχουν πιστωθεί νεκρούς και πνιγμένους για σαφώς απλούστερες καταστάσεις…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου